Imposibila comunicare

4 1 0
                                    

Place de la Concorde Paris 1944 CU JULIA

Sarbatorea eliberarea ..ii povestea de epoca aceea magica Fabby cu melodii spaniole , Toltec, yoga si budism , o etapa a discutiilor ,a clarificarilor in care invata in timp ce preda..
.
Me olvide de vivir Fabby ii spunea..era un memento mereu al vietii bune..nevoie de a shimba decorul , a regasi viata adevarata, dincolo de iluziile lumii material.Spre deosebire de cautarea experentiala a lui Partenie din Noaptea de Sanziene, Stefan cauta o lume ideala din vagi mistere...si totusi Partenie intalnea si el oamenii cheie..Este posibil ca el vedea numai fiziologia?..la fel Ileana nu intelegea vedea doar un arici , o masina si niste chei..
Julia vedea numai anumite lucruri sau cele pe care le vedea sau i le spunea treceau pe langa ea..cum spusese Don Juan..cele mai minunate intelepciuni trec pe langa noi , nu inseamna nimic pentru noi daca nu avem suficienta putere personala.
Avem de facut un scenariu la facultate..Lucrez acum la un scenario, spuse ea..
De ce nu vrei sa scrii povestea ta de dragoste cu ofiterul de la Academie..Are de toate ..baiatul popular, dragoste, disco , fata periculoase, fatale, aventurile in locuri interzise decorul Academiei, neintelegerea fundamentale dintre ei, faptul ca o luase cu drogurile si apoi dealer de droguri.
Chiar exclamase ea bucuroasa..si uitasem de asta..parea ca si cum viata de acum 5 ani era dintr-un alt secol...intr-un fel si era..uitase de acea viata..
Noi facem teatru nu film..ii spuse..
Foarte bine dar eu vad povestea ca pe un film grozav care bate filmele penturu adolsecenti americane.Mai tare decat Hollywood
Ii povesti despre tara corupta si cum se distrugea sisitemul, administratia care-si pierduse reperele, isi pierdusera navele si isi pierdeau si renumele in domeniul maritime ca urmare a marilor scandaluri de coruptie si tunuri.
Il nemultumea apatia ei, mariajul grabit cu un sugar dady.criza de 30 de ani?
Un psihanalist n-ar ezita s ail asemenea pe puf dady cu imaginea tatalui tau, a protectiei parentale..
I se parea culmea ca ea actrita juca in viata reala un rol neverosimil, care nu era al ei, cu acte la primarie, constructii de case, inchirieri si pensiuni atat de departe de lumea stralucitoara a filmului in care se visa.


Spre zari albastre-Blue Skies 1941Where stories live. Discover now