NU mi e frica de moarte ..mi e frica sa nu mai fiu cu tine

7 1 0
                                    


Isi amintea acordurile dulci ale melodiei..inainte de adormi.. si prin somn canta in el.. stia ..mai traise starea de a se simti indragostit si traind o anumita melodie.. uneori necunoscuta in somn...
Cat e de frumos sa iubesti..se gandi trezindu-se in puterea noptii ecuatoriale ..vis sau nu oare nu e mai important decat orice ceea ce simt acum?... sa ai puterea de a vibra pe nivelele cele mai inalte care ii sint date omului.. in acele acorduri divine.. in acea muzica care vine din muzica sferelor ..nu e acesta un dar nespus de pretios..?

si departarea asta.. dar inima ii canta..acum pe linistitele cai ale somnului..canta corazon..: ) si zambi...oare ce cautam in fete, in femei..cautam si cautam mereu dar ce?.. fetele ma inspira.. mereu avea impresia ca va fi aceea!,si apoi totul ajungea in lacrimi.. si spera in urmatoarea..

dar speranta este ultimul dar al zeilor : )..
se gandea uneori ca fetele intalnite sint un simbol..si cum era Ea.. aceea pe care o astepta.. in fiecare vedea fatete ale fetei ideale..exista dragoste adevarata?pentru toata viata si dincolo de ea?.. exista suflete pereche?
Eu cred ca da!.. : ).. suflete pereche ce frumos suna.. oare ce inseamna.. sint parti ale unui intreg primordial?..care este menirea noastra a oamenilor... e o despartire facuta la negurile inceputurilor timpului si acum sintem pe drumul unei reuniri , a reintregirii .. este femeia pentru barbat o jumatate iar jumatatile reunite vor crea ceva nou?o eurema care da mai mult mai mult decat suma partilor componente..un miracol ..: )Auzi trosnind vreascuri..si doua pasari tasnind in sus in padurea luxurianta..si scotand tipete scurte si ascutite..alarma, alarma.se gandi instantaneu..

Isi pregati pistolul si metalul rece langa tanpla il linisti...observa incordat.. adrenalina pompa in artere..ochi cu grija

La 30 de metri treceau pe carare niste indigeni cu un prizonier.. un calugar cu mantie portocalie, ras in cap si cu o expresie de linistire si contemplativa pe fata si in ochi..
Este un calugar budist..realiza ...
Erau in jur de 20 de bastinasi creoli care vorbeau un dialect spaniol..se oprirain fata unor stanci intr- o poiana mare.. e un loc de sacrificiu ..ghici ..

Indienii purtau suliti si arcuri si erau vopsiti in culorile razboiului..aveau niste expresii feroce si pareau canibali..oare ce-l manase pe calugarul oriental in tinuturi atat de indepartate..se uita in ochii lui... ochii aceia nu simteau teama..ci imprastiau bucurie si iubire..

Trebuie sa-l salvez pe batran , sa gandi si pasi pe ramurile trunchiului apropiindu-se de scena luminata de umbrele tremurande ale unui foc aprins de indigeni..sari in alt copac si mai aproape pana ajunse deasupra acestora..

"Amatar..amatar" strigau, omorati- l.. batranul calugar fu dus si lipit de copac..
Ce cruzi oameni..cum de a lasat Dumezeu sa existe astfel de oameni...simtea undele acelui loc.. era un loc de sacrificiu. "rhune"..ii veni in minte..
Indienii se pare ca asteptau ceva...venea vraciul satului..

In fata pasira trei arcasi..

Studie dispozitia lor rapid si-si facu planul.. anii de lupta isi spuneau cuvantul..elementul cheie avea sa fie surpriza ..ei nu stiau ca e aici..intunericul noptii ii lasa vulnerabili si nu se vedea nimic in jur..
La marginea poienii aparu vraciul.. se crea agitatie..
Acum !
Facu agil o saritura prin aruncare in salt mortal de pe ramura groasa jos in centrul poienii , bubuitul pistolului in timpul plutirii in aer rasuna in toata insula de trei ori greu...

Si ateriza !

Indienii cazura cu feţele la pamant...

No me dejarste!.. es un uomo de Dio!...spuse aratand spre calugar..acesta zambea binevoitor...

Doi dintre arcasi ridicara feţele si trase imediat doua detunaturi la doua palme desupra capetelor lor se lipira de pamant speriati

In jur de 30 de indieni stateau nemiscati abia cutezand sa priveasca la omul cazut din cer.. es un miracle.. se auzira murmure.."dejar los armas ahora" un zanganit si armele fura aruncate jos..

Calugarul budist ii multumi impreunandu-si mainile ..si el ii raspunse la fel..
"may you be happy and released from suffering" i se adresa calugarul..se numea Mahasi..calugarul ridica mainile spre indieni si ii binecuvanta de asemenea..il chemara pe preotul indian..vorbira iar ceilalti luara loc in partea dreapta a poienii..

Ii tinea pe toti sub observatie.............

Auzi deodata o miscare la marginea poienii dinspre sud si trei vajaituri de sageti..se arunca la pamant si trase in directia lor..prin fumul pistolului vazu cum sagetile se indreptau direct spre calugar..acesta era in aceeasi stare de contemplare si compasiune, concentrat si senin ca un mare ascet..sagetile se curbara incetinindu-si viteza si se infipsera in pamant ca prin miracol la picioarele lui.. ca la marginea unei sfere..

"No sword or arrow can touch the vipassana follower! and so it is written !" exclama calugarul

Contempla cu uimire scena.. nu mai vazuse asa ceva..meditatia orientala a iubirii invinsese rautatea oamenilor din Concepcion..Calugarul cita cartile sfinte in care erau aratate semnele meditatiei iubirii..


Indienii ingenuncheasera catre calugar ..iar cei care trasesera implorau iertare, doi erau raniti de gloantele trase..

catre dimineata privi muntele din estul insulei..se numea Victory.. e ceva cu numele asta.. se gandi ..prea multe coincidente..visul, hotelul, muntele si pensiunea de pe plaja..."vom merge la Victory" spunea mesajul...aa da.. vom merge la victorie.. vom castiga..ce fel de victorie...
locul unde erau cei care aveau nevoie



M

sa fie salvati..






Spre zari albastre-Blue Skies 1941Where stories live. Discover now