Ambuscada in Africa

3 1 0
                                    


Misiune in Africa Ateriza incet ca o pasarea, plana deasupra podisurilor inghetate ala Marocului si se lasa incet pe o zona mai plata..Se uita la ceas .. 4 fara douazeci a.m.
Manca din branza topita in felii subtiri din ratia germana.Ca de obicei era in ranita foarte multa ciocolata de calitate. : ) germanii astia..
Camufla si trase un aerogaraj mobil individual -inventie romaneasca certificata pentru avion, mai puse niste tufe si cactusi si mult nisip.
Gata! acum se confunda perfect cu o duna..Era cu adevarat minunata inventia. Avionul era complet nedetectabil.
Era un frig de-ti crapau oasele , -45 de grade dar urma sa se incalzeasca intimpul zilei.


Planificatorii germani gandisera mecanicist 100 km in spatele frontului de parcurs in 10 ore.
Era cel mai bun , campion la atletism si karate si SSI asista NKW ul in aceasta riscanta misiune.
Totul se baza pe surpriza si pe o iesire spectaculoasa.Altfel din toate punctele de vedere parea o misiune imposibila.
Simtea vantul rece pe fata ca mii de ace .. era imbracat ca un beduin tuareg calator prin desert asa incat sa nu trezeasca suspiciuni.
Radarele si bateriile de coasta britanice din Africa alcatuiau o retea ca o ciuperca cu radacina inspre centrul Africii de unde un atac parea de neconceput .

Si totusi atacul comando fusese planificat in sud...exact acolo unde nu se astepta nimeni si dincolo de raza de actiune de 100 km a sistemelor sudice.
Deplasarea urma sa se faca pe jos.
Noaptea avea sa-l protejeze de orice detectie la dus cateva ore dar mai ales la intoarcere.
Se opri sa se odihneasca ..parcursese primii 15 kilometri , calculase ca asa isi putea permite pauze de refacere, stat, mancat , daduse peste cap si incalcase orice planificare germana..O sa lucrez in stilul meu! isi spuse..15 kilometri intr-o ora nu era un ritm foarte rapid fata de ritmul de 6 kilometri pe ora de mers normal..
Se felicita in gand pentru ideea de a sfida regulile inca o data ..
Nu e nici o limita de timp, realiza si surase..evident e inca o mica iluzie in care iar am alunecat ..Cand voi termina misiunea voi pleca..Eu sint elementul cheie.. e viata mea in joc si totul o sa se desfasoare cum vreau eu..

Dupa frigul de la inceput, alerga si incepu sa se incalzeasca.. 

Isi alese o tema de meditatie pe drumul lung: iubirea..este totul in viata? Si de ce unii oameni ajung sa fie obsedati si fixati pe asta toata viata , avand impresia ca gasirea perechii ideale este fericirea suprema, ignorand multe alte aspecte ale existentei: problema mortii, creativitatea, ajutorarea celorlalti, comunicarea, jocul, atitudinea de copil, spiritualul, religia, miturile Universului, energia,frumusetea naturii..

Alerga si facu niste rotiri in aer si-si disloca perspectiva ..
Surase.. hm.. cine se gandise ca el Stefan din Dobrogea Europei va alerga aici in desertul Africii ecuatoriale 




Spre zari albastre-Blue Skies 1941Where stories live. Discover now