Inceputul retragerii din Caucaz

10 1 0
                                    


In cabinetul conducatorului.....


In cabinet intra colonelulElefterescu seful de cabinet

Domnule Maresal a sosit o telegrama de pe front cu situatia frontului
Prea bine, citeste te rog

Domnul general Petre Dumitrescu a reusit dupa lupte foarte grele si cu mari pierderi stabilizarea frontului pe Cir.La aceasta a contribuit si actiunea curajoasa a trupei de comando parasutisti condusa de capitanul Avram care a aruncat in aer podul pe unde rusii vroiau sa trimita trupe.
Felicitari tanarului capitan ..o sa il felicit si personal si urmeaza a primi medalia de onoare barbatie si credinta..Vezi Mircea asemenea oameni pot salva Romania de azi , la ei am visat si astfel am antrenat trupele pentru a scoate din randurile lor eroii care stiu ca exista.Inzestreaza unitatea lor cu tot ce avem mai bun .O merita!

Sintem mandri de asemenea oameni Domnule Maresal
Trupele Corpului de Munte din Caucaz ale lui Mociulschi sint in cursul retragerii care a inceput in aceasta noapte catre pozitii la vest de Rostov
Retragerea constituie unsucces strategic nefiind semnalate pierderi de materiale sau oameni decat izolat..
Hm.. un teren in muntii inalti cucerit cu atata singe si eforturi ..e lasat prea usor..asta o simt din regulile razboiului...Nalchik...trupele romanesti n au ajuns niciodata atat de departe in Asia ca la tine Nalchikule..
Cooperarea cu aliatul german are de suferit , in cursul retragerii germanii nu au luat soldatii romani in camioane si i au lovit cu pustile si le au zdrobit degetele .Imi amintesc de cate ori i am salvat de la asalturile ruse..
S au pregatit si se lucreaza de catre trupele noastre aflate in pozitiile de langa Novorosiisk impreuna cu cele germane puternice fortificatii si santuri de aparare a

Kubanului.


Totusi retragerea a fost un succes ca si luptele defensive de a lungul Kubanului..Romanii si germanii  s au ingropat in cazemate pe dealuri langa riu si au respins toate tentativele sovietice.

Era  necesara DOmnule Maresal! incepu Elefterescu


Bineinteles ..numai eu stiu si cei din OKW cat au incercat sa l convinga pe Hitler sa nu lase trupele sa fie taiate  de inaintarea rusilor de la Stalingrad..in special la Rostov au fost lupte dure ..dar germanii au reusit sa tina acel  reazim foarte mult timp incat situatia  a fost salvata.


NAlchik a fost cel mai estic punct in care trupel germano romane au ajuns in Rusia aproape la 1000 km in munti dincolo de Stalingrad..



Spre zari albastre-Blue Skies 1941Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum