Souboje Živlů

3.8K 276 9
                                    

Táhnu Nickolase pryč. Utíkáme na hodinu, protože každou chvíli zazvoní. Profesor, který učí Historii živlů, je zvláště proslulý svojí dochvilností. Už jsem skoro u naší třídy a tak si všimnu, že mně Nick drží za ruku. Sice jsem ho prvně táhla já, ale vypadá to divně. Rychle ho pustím a vběhnu do třídy. Trochu se rozhlédnu, jestli tu už profesor Kadák není. Zasednu do lavice a jakmile dosedne i Nick vejde do třídy profesor a my se zase všichni zvedneme.

"Dobré ráno." řekne profesor Kadák a trochu podezíravě si nás dva prohlédne. "Sedněte si. A rovnou bych poprosil, aby jste si nalistovali stránku číslo čtyřicet devět." poslušně a tiše hledáme v knížkách, když se najednou profesor ocitne přímo u naší lavice. Rozbuší se mi srdce.

"Jestli máte něco důležitějšího než výuku, jděte na jinou školu." procedí mezi zuby profesor a pak se ladně otočí a začne něco vykládat. Trochu vyděšeně se podívám na Nickolase. Ten je, ale v naprostém klidu. Trochu si odfrkne a frajesky si mě změří. Trochu mě rozčiluje těma jeho pohledama. Jakmile už nejsem s Calebem hnedka se hlásí do služby. Když si vzpomenu na Caleba trochu posmutním. Bolí to furt stejně. Stejně bodavě. Tiše si povzdechnu a začtu se do nadpisu stránky v učebnici. Největší souboje v historii. Trochu se zarazím. To jsme, ale dost přeskočili!

"Jak jistě víte," začne profesor.: "u nás na škole se každým rokem pořádají souboje živlů... Pokud jste o tom neslyšel pane Tunerre, tak radši poslouchejte a neposílejte psaníčka slečně Kathrin." pokárá Brendna profesor. Nick se začne smát, když uvidí Brendnův zmatený výraz.

"Pardon." vydá ze sebe a Kadák se jen trochu ušklíbne.

"Souboje živlů jsou také jedinečná příležitost, jak se zviditelnit! Sice jako prváci se zúčastnit nemůžete, ale dívat rozhodně ano..."

"A kdy to bude?" zeptá se najednou Jessica, která sedí úplně vepředu. To je ta dívenka, co se až moc předváděla! Hned se mi spojí a dopáleně se narovnám.

"Ještě před vánocemi. Máte se na co těšit." mrkne na Jessicu učitel a já se zhnuseně odvrátím. Nickolas na mě viděšeně hledí.

"Co je?" šeptnu.

"Ty souboje živlů budou spojeny s Aeki!" vysvětlí mi, trochu víc než přesvědčeně. Cože? Jako už teď, to přece nemůže být pravda?!

"A co Aeki?" Vylítne mi z pusy. Nick se na mě znovu vyděšeně podívá a profesor Kadák jen nezaujatě pokývne hlavou.

"Jistě. Ty se uskuteční také. Máte snad potřebu se do nich zapojit?" zeptá se přímo mě a já jen zmlknu.

"Nevím." vyjde ze mě a trochu nejistě se zavrtím.

"Ono je to možné?" začne zase Nickolas a Kadák si nás oba dva změří. Trochu se zamyslí a podrbe se na zátylku.

"Je to možné, ale nepředpokládám, že by se kdokoli přihlásil. Jsou to boje, kde vyhrává ostří meče a síla živlu..." řekne jako nějakou básničku a pak se znovu zamyšleně vrátí na katedru. Začnou mi hlavou vířit myšlenky. Třeba bych se tam mohla dostat už teď? Nebo příští rok? Nemusím čekat do čtvrťáku. Co mě asi tak ve čtvrťáku čeká? Stejně s touhle školou nebudu moct dělat žádnou práci. Ale s A.E.K.I.? To je armáda! Nebo aspoň to Merilin říkala. To by bylo něco pro mě. Jen to musím ještě probrat s Nickem.

"Nicméně, všichni musíte být na soubojích živlů přítomni, takže od vás očekávám naprostou disciplínu. Je to jednou za rok a rozhodně je to podívaná, kterou si nikdo nechce nechat ujít..." začne znovu profesor Kadák."Navíc je to možnost seznámit se s opravdovými umělci! Přijedou špičkoví kouzelníci, kteří vám předvedou co umí. Samozřejmě se s nimi nemůžete rovnat, ale je to dobré pro váš všeobecný rozhled."

"Všeobecný rozhled? A to jako v čem?" vyprskne Jessica a pan profesor si ji trochu dopáleně změří. Takovéhle poměry! To se neumí přihlásit?

"Příště se přihlaste slečno." řekne a dál se s ní nezabývá. Potom začne dlouze vyprávět o důležitosti těchto soutěží. Začnu se pomalu klátit na židli. Tohle mě už tolik nebaví. Je zvláštní, jak člověk slyší všechno ostatní kromě pana profesora. Kathrin s Brendnem znovu řeší Bojové umění a jak moc se těší na poslední dvouhodinovku. Dojde mi, že Bojové umění mě taky opravdu baví, ale když zhodnotím naše předměty. Je pravda, že mezi Jazykem umění a Historií živlů, či Živel a jeho podstata, si člověk vybere Bojové umění. Je to něco jako příprava na velkou misi, která nás čeká. I když se ve světě nic neděje. Najednou mi to dojde. Na co tím pádem A.E.K.I. je? Když se nikde neválčí a je všechno tak nějak v klidu? To mě trochu vystraší, co když A.E.K.I. staví armádu pro nějaký velký útok? Tuhle myšlenku rychle zavrhnu, protože, to by mohli udělat mnohem rychleji a nepotřebovali by na to tuhle školu. Kdyby jsem já stavěla armádu, nechala bych všechny školy absolvovat tyto zkoušky. A ne jen u jediné školy. Najednou zazvoní a já se trochu probudím.

"Takže teď kam?" zeptá se Brendn a mě překvapí, že se ptá mě a ne Kathrin.

"Umění živlu?" zaváhám a podívám se na Kathrin, která začne mizet ze třídy.

"Jasně! Pan učitel Brych se už na mě jistě těší!" prohlásí Brendn a popadne svojí tašku.

"Na tebe se těší každej učitel." řekne Nickolas a vrazí do Brendna. Všimnu si, že vedle nás se objeví Viki. Trochu smutně se na mě usměje.

"Ahoj." špitne a trochu sklopí pohled.

"Čau Viki!" přivítá ji hlasitě Brendn a široce se na ni usměje. Všimnu si, že se mu rozšíří zorničky. Viktorie se trochu začervená. Nahnu se k Nickolasovi a řeknu.:" Helemese koho ten Brendn zase balí." zasmějeme se a Brendn se trochu zavrtí.

"Jestli si myslíte, že jsem hluchej, tak..." řekne k nám, ale pak se zasekne. Znejistí, protože mu dojde, že neví co má říct.

"Ale máte pravdu, jsem hluchej já nic neslyšel..." zasměje se a pak řekne.:" Co si to tam vy dva šuškáte?" Nickolas jako vždycky ztuhne. Ten rozhodně neumí lhát.

"Jen nás překvapilo, že zmizela Kathrin."řeknu a Brendn na mě vrhne ustaraný pohled.
"Nebylo jí dobře...Ale kam zmizela, to nevím..." pokrčí rameny...

Přeju krasné svátky vánoční! Doufám, že se díl líbil a ty oslavy taky! ;) Díky, že čekáte :)








Děti živlůKde žijí příběhy. Začni objevovat