Capitolul 14

462 127 11
                                    

Lumina răsăritului pătrundea prin draperiile patului, străpungând materialul diafan de un albastru-pal și conturând chipul senin al lui Kristen în razele de culoarea mierii. Încă adâncită în profunzimea somnului, fata și-a schimbat absentă poziţia lângă Jolie, iar blonda s-a afundat mai departe în căldura patului, mai aproape de ea, ațipind aproape instant la loc.

Adormiseră amândouă în timp ce urmăreau un film noaptea trecută, iar atunci când a deschis în sfârșit ochii, lui Jolie i s-a părut că televizorul din fața lor își mutase poziţia. S-a încruntat instinctiv, din cauza razelor puternice ale soarelui care îi încețoșau vederea, cuprinzând-o într-o lucire neclintită. Peste câteva secunde, și-a dat seama că de fapt ea și-o schimbase, iar acum era ghemuită pe o parte, cu o pătură subțire întinsă peste șolduri şi capul în poala lui Kristen. Simțea o uşoară apăsare pe şold, greoaie și compactă, care avea forma unei mâini subțiri – palma lui Kristen.

A încercat să se întoarcă încet pe spate, asigurându-se că nu o trezea pe brunetă, dar mișcarea i-a decalat pe neașteptate, iar mâna de pe şoldul ei a alunecat rapid în jos, ajungându-i pe stomac. Palma lui Kristen a căzut sub buricul ei, iar degetele i-au rămas răsfirate până la betelia pantalonilor scurți de pijama. O căldură efervescentă se concentra în locul în care pielea celor două adolescente se atingea, într-un contact imanent.

Cu o sincronizare inoportună, degetul mare al brunetei a tresărit accidental într-o acțiune leneşă a somnului, formând o mișcare circulară, înceată; apoi a murmurat ceva indescifrabil, mișcându-și vag buzele între-deschise. Inima lui Jolie a tresărit brusc, trimiţându-i valuri de sânge prin vene, așa că și-a ridicat imediat chipul congestionat și a sărit din pat, simțind cum mâna i s-a strâns în pumn, pe lângă coapsă.

Când a auzit sunetul gutural venind din partea lui Kristen, care era încă în stadiul adânc de amorțeală al somnului, și-a ridicat rapid fruntea, prefăcându-se că tocmai se trezise. A oftat ușor și și-a întors capul dintr-o parte în alta, să-şi alunge înţepeneala, iar când și-a întors privirea, a observat cum Kristen se ridica adormită, ducându-și obosită o mână la frunte. Brusca strălucire de culori îi izbise dureros ochii atunci când i-a deschis, aruncând-o în lumina orbitoare.

— Îmi pare rău că am adormit pe tine, a șoptit Jolie, răgușită.

— Mie nu, a replicat bruneta pe un ton apatic, mascându-și frustrarea cu o notă sarcastică. A urmat un moment scurt de liniște, ce a acționat mai mult aidoma unui vacarm – făcuse o remarcă bruscă, plină de digresiune, într-o clipă intempestivă de emoție, iar acum nu mai avea ce să spună. Totuși, amândouă știau la ce se referea. Nu era prima oară când rămâneau împreună, singure – exact ca la petrecerea lui Lucas Caron de anul trecut, unde se întâlniseră prima oară. Probabil micul lor "incident" de atunci fusese doar un efect al amestecului de Budweiser și Espolon, dar câteodată părea să fie puțin mai mult de atât.

Umezindu-și stânjenită buzele, Jolie a încercat să mai zică ceva, dar gâtul i s-a încleștat. În lumina difuză a camerei, privirea i-a dobândit o intensitate aparte, iar conturul buzelor i s-a accentuat subit. Simțea neputința convențiilor care îngrădeau comunicarea dintre două persoane, fie ele și cele mai bune prietene; dar nu știa cum să spargă liniștea incomodă din încăpere, așa că a continuat cu un:

— Cât e ora?

Fără ca măcar să își dea seama, Kristen s-a trezit într-un surâs slab, ușor tensionat, ce reverbera evaziv printre pereții încăperii. Vocea îi suna caldă, expansivă, ca o foșnire duioasă de valuri, în contrast cu agitația din gândurile blondei.

— Ceasul e fix în fața ta, a răspuns, în timp ce arăta spre ceasul alb de pe noptieră, imprimat cu flori azurii. Jolie s-a chinuit cu greu să falseze un zâmbet și a simțit cum ritmul inimii i s-a mai accentuat, bătăile sporadice punctând emoțiile ei abia șoptite. Era cu puțin trecut de ora unsprezece. Și-a întors privirea de la ceas și a fixat-o din nou pe Kristen, iar zâmbetele lor naive s-au mai diminuat.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 04, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

The murdererWhere stories live. Discover now