12] Dřívější návrat

62 6 0
                                    


Kate se dala do úklidu obývacího pokoje a Jason se dal do vyrábění plůtku kolem přední strany chatrče. Blížil se čas oběda, když Jason dořezal poslední prkno. „Tak se asi půjdu najíst," řekl si a vstal od hromady nařezaných prken. Vstoupil do domu a zavolal: „Kate, pojď se najíst." Kate položila hadřík, kterým umývala okno a pomalu odkráčela před dům. „Kde budeme jíst?" zeptala se. „Jason ukázal na zelený plac pod jabloní, která rostla napravo od baráku. Sedli si a zády se opřeli o strom. „Tak co máme k obědu?"zeptala se zvědavě Kate. Jason nahlédl do igelitové tašky a vyndal toustový chléb s džemem, nakrájenou okurku a jeho milované Mountain Dew. „Promiň, nic jiného mě nenapadlo vzít." Kate neváhala a otevřela balení toustových chlebů a okamžitě je začala mazat. „Mám hlad. Je mi jedno co budu jíst." Jason si otevřel pití a začal to do sebe lít. „Ty máš teda žízeň," řekla Kate po tom, co vypil asi třetinu flašky. „Jo, na tom sluníčku je to fakt fuška," odpověděl jí a otřel si pusu. Kate vzhlédla k nebi a řekla: „No, sluníčko už tě asi trápit nebude. Hlavně, aby nezačalo pršet." Namazala několik chlebů a dali se do jedení.

Po dojedení posledního krajíce chleba se Kate okamžitě zvedla a vydala se k baráku. Po několika krocích se ohlédla po Jasonovi. „Co je, ty nejdeš pracovat?" zeptala se ho. Jason pokrčil nohy a řekl: „Já si jenom trošičku odpočinu a hned na to vlítnu jo?" Kate se zasmála a vstoupila do domu. „Tak, teď dočistím to okno, smetu to z podlahy a mám hotovo." řekla si Kate. Neváhala, zdvihla hadřík, vymáchala ho ve vodě a začala šmudlat okno. Po umytí okna vzala koště a smetla podlahu. Hromadu prachu, kterou nametla na hromadu potom odnosila na hromadu z kuchyně za domem. Po posledním odneseném kbelíku se vrátila zpět do obývacího pokoje. Jak vstoupila do dveří, zahřmělo. „A sakra, za chvilku bude nejspíš bouřka," vykřikla Kate a vyrazila za Jasonem. Když vstoupila do vchodových dveří, Jason tam nebyl. Sešla tři schody, které jsou před dveřmi a podívala se k jabloni, kde Jason opřený o ní spal. Kate si sedla vedle něj a přitulila se k němu. Zase zahřmělo. To už se Kate nelíbilo a tak šťouchla do Jasona. „Odpočíváš?" zeptala se a dala se do smíchu. Jason se lekl a řekl: „Trošku jsem asi usnul." Kate ukázala na nebe a zeptala se: „Co myslíš, bude pršet?" Jason si prožmoulal oči a řekl: „Vypadá to tak." Kate začala sklízet jídlo zpět do igelitové tašky. „Asi bude nejlepší, když pojedeme domů," navrhla. Jason se pomaličku zvedl a přistoupil ke kufříkům s nářadím. „Necháme to asi tady co?" zeptal se. Kate kývla hlavou a společně s Jasonem odnesli kufříky do kumbálu. Když za sebou zavřeli vchodové dveře, Kate se otočila a pronesla: „Stejně je to tu nádherný." Jason ospale kráčel k loďce.

Nepádloval ani pět minut a začalo poprchávat. „Snad nezmokneme než dojedeme domů," řekla starostlivě Kate. Jason se podíval na nebe a přidal na tempu. 

Dopluli k břehu asi po dvaceti minutách. Ukotvili loď k molu a rychle běželi domů. Zavřeli za sebou dveře a začalo šíleně pršet. „Tak to bylo jen tak tak," řekla zadýchaná Kate. Jason si sedl na zem a vydýchával se. „Kde se touláte?" zeptala se Megan vycházející z kuchyně. Jason se svlékl a odpověděl: „Byli jsme se projet na loďce." Megan se zasmála. „To už je druhý den co jezdíte na loďce. To vás to tak baví?" Kate se usmála a řekla: „Našli jsme ostrov a něm starou chatku." Megan přistoupila blíž a zvědavě se vyptávala: „A není to tam nebezpečný?" Jason jí uklidnil slovy: „Ne, nebyl tam nikdo tak sto let." Společně všichni odešli do obýváku. „Je to tam nádherný Megan," řekla Kate, „Opravíe si tu chatku a budeme tam trávit náš volný čas." Megan se usmála a řekla: „Taky jsme si jako malí měli takový bunkr." Sáhla po ovladači a pustila tam film. „Nejste hladoví?" zeptala se Megan. Jason si lehl a odpověděl: „Jedli jsme. Nebo ty máš Kate?" Kate jen kývla a sledovala televizi. Jason se zvedl a řekl: „Jdu si lehnout do pokoje, jsem nějakej mrtvej. Nechceš jít se mnou?" Kate se usmála a společně s Jasonem odkráčeli do jeho pokoje. „Nemyslíš, že je na to ještě brzo?" zeptala se Kate. Jason se nechápavě zeptal: „A na co je brzo?" Kate zrudla a jen dodala: „Nic nic." 

Jason se natáhl na postel. Kate si k němu přilehla, vzala mu ruku a hodila si jí kolem pasu. „Je mi s tebou strašně krásně, víš?" řekla. Jason se usmál a řekl: „Jo. Mně je s tebou taky skvěle. Mám tě rád. Mám tě rád asi nejvíc ze všech kámošů co mám." Oba se dali do smíchu. Jason se ke Kate přimáčkl a zanedlouho usnul. „Kdybys jenom tušil," pošeptala Kate. 

Asi kolem osmé večer se Jason probudil. „Kate?" promluvil k ní. „Kate," opakoval. „Ano?" řekla právě se probouzející Kate. „Ležíš mi na ruce. Začíná odumírat." Kate se překulila na druhý bok. „Lepší?" zeptala se. „Jo, lepší," řekl a znovu si přitáhl Kate k tělu. „Co budeme dělat?" zeptal se Jason. Kate se na něj otočila čelem a řekla: „Jak jako co budeme dělat?" „No co teď chceš dělat," opakoval se. „Já nevím, co bys chtěl?" zeptala se ho. „Tak ty jsi se mnou šla na loď tak já bych ti to měl nějak oplatit. Jestli si chceš někam vyjít, půjdu s tebou." Kate se začala smát a řekla: „Jo takhle to myslíš. Jako jestli se ti někam chce, můžeme někam jít." Jason se usmál a řekl: „No, ale já nevím co tu je. Ty jsi ta, která tu chodí s kámošema do klubů a tak." Kate vytáhla svůj mobil a podívala se jaká je dneska akce v místních klubech . „No můžeme jít do Arizony, je to tam dobrý," nabídla Kate. 

Jason souhlasil.


[D!FFERENT]Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ