For every story tagged #WattPride this month, Wattpad will donate $1 to the ILGA
Pen Your Pride

Micron Associates Economy News Blog - America's economy

18 1 1

America's economy - Stealth bommen

TREASURY rentene stiger. Så er dollar. Inflasjon er fallende. Aksjer har blitt slått tilbake litt av en global besvimelse, men har falt mye mindre enn andre markeder. Arbeidsmarkedet er bedre hvis beskjeden jevnt. Industriell virksomhet er flat, men andre privat sektor aktivitet ser sterk. Husholdningenes økonomi ser mye sterkere. Hva skal vi gjøre med alt dette?

Svaret synes å være mest tydelig i inflasjonen tallene. Som Matt O'Brien notater, kjernen inflasjon har vært sørover på tre år, og viser lite tegn til å bremse. Nedgang over det siste året, som har fanget mange overraskende gitt anstendig ytelsen til den amerikanske økonomien og Fed's (relativt) imøtekommende holdning, reflekterer utviklingen av noen tasten trender.

Først er ebbet av vare pris tidevannet. I KPI, har energipriser falt 4,3% i året til April. I NIPA dataene falt prisene for energi varer i 7,5% årlig tempo i første kvartal. Dette utviklingen det meste vises i overskriften tiltak av inflasjon, selvfølgelig, men også jobbe seg gjennom til kjernen priser til en viss grad. Synkende råvarepriser synes å være delvis på grunn av raskere levere vekst (spesielt i energi) og delvis på grunn av en uventet skarp nedgang i fremvoksende markedet økonomisk vekst.

Andre er bred disinflation i varer priser. I NIPA tallene prisene for varige forbruksvarer falt i 1,1% årlig tempo i første kvartal, og for ikke-holdbare varer falt i en 0,8% årlig tempo. Tallene i KPI er like med unntak av overraskende styrke i prisene for kjøretøy. Prisene for varer synes å være mer reflektert av globale kapasitetsskranker enn innenlandsk produksjon gapet, så denne slowdown synes også knyttet til utviklingen i verdensøkonomien. Rask vekst i produktiv potensial over hele verden er å kommunisere med en skarp nedgang i veksten i etterspørselen, til fordel for amerikanske forbrukere.

Tredje er det ligner en meningsfull og vedvarende nedgang i kostnadene for helsevesenet. Priser for helsetjenester steg bare 1,9% i 2012, ned fra 2,7% i 2009 og 3,1% i 2006.

Priser for de fleste andre servicekategorier vokser i ganske stabilt mote, på nær 2%. Og prisene for husly stiger i en lav men akselererende tempo.

Jeg skrev nylig at jeg var bekymret Fed kanskje tror i dag ser mer ut som 2004 enn 1995. Oppmuntrende for den amerikanske økonomien ser (forutsatt at Fed får ting riktig) gjeldende forholdene svært mye som de som rådet under tech boom år. Råvare-pris Press var nesten helt fraværende da, takk delvis til veldig svake økonomiske forhold i Asia; Det høres sammenlignes med det vi ser nå. Hjemme, var økonomien nyter stor vekst i økonomiske potensialet takket være teknologi og detaljhandel innovasjon. Som, igjen, ser sammenlignbare. Boligsektoren vokste i robust mote på 1990-tallet. Men Inflasjonen var det meste dempet og begrenset til tjenesteaktiviteten – det vil si lønns gevinster. Svak pris gevinster i varer og varer la Fed følelsen sikker turtall den økonomiske motoren; nominell utgang vekst chugged på mer enn 6% i 1990. Rask vekst og stramme arbeidsmarkedet oversatt til fin nominell lønns gevinster som kombinert med lav varer og varer inflasjon å gi husholdninger en sunn virkelige lønnsforhøyelse.

Men det var lett, logistisk snakker, for Fed til å la ekspansjon kjøre, fordi renter var mye høyere. Fed funds rate var rundt 5% for de fleste av 1990, og så alt Fed måtte gjøre for å holde ting går var justere opp eller ned for å holde sine beregninger på en linje. Men nå, opprettholde holdningen til pengepolitikken (andre ting like) betyr å holde balansen konstant og lovende til å forlate politikken rate nær null i flere år. Fed ønsker ikke å gjøre det, fordi det er stadig mer bekymret for alle slags finansiell risiko. Det virkelig ønsker ikke å presse på gasspedalen litt mer å holde beregninger på sporet. Alan Greenspan kunne skjær 50 basispunkter av fed funds rate i 1998. Ben Bernanke har å kjøpe milliarder i Treasuries og boliglån-støttet verdipapirer og gjøre alle slags kommentarer om hva økonomiske forhold vil utløse hva rate handlinger flere år nedover veien. Fed liker ikke gjøre det heller.

Micron Associates Latest News Blog - Micron Associates..Read this story for FREE!