8. - Nepodceňuj lidi, Blacku!

1.4K 120 4
                                    

Fanfáry! Ano, ano. Je to kratší kapitola, ale tak nějak vám objasní co se stalo v té minulé :)

-- -- --

POV' Sirius Black

„Calebe musíme najít Jamese. Peter tu není. Nemá cenu ho hledat. " zahučel jsem k němu, když jsme doběhli do hradu. Oba jsme se rozhlíželi na obě strany. Všude byli taneční páry, ale James nikde. Petera jsme stejně neměli šanci tady najít.. ten řekl rovnou, že na večírek nejde a tak ho do losování ani nezařadili. „Nebo koukej po Lily."

„Proč po Evansový?" otočil se na mě Caleb. „Co ona má s tím společnýho?"

„Je s Jamesem, ty chytráku." odbil jsem ho. Jeho otázky byly vážně hodně otravný. Nechápu kam tím mířil. „Co jsi si myslel?!" obočí mi vyjelo nahoru. Vypadalo to, že chce odpovědět, ale pohled jinam mu v tom zabránil.

„Kde jsi byl Sirie?" slyšel jsem hlas z pravé strany. Pootočil jsem hlavu. Stála tam Susan. Jak jinak. Trochu překvapeně jsem koukl na Caleba.

„Musel jsem si něco zařídit."

„S ním?" ukázala na Caleba.. zhnuseně. Koukl jsem na něj.. určitě ho napadlo to samý co mě. Že si Susan myslí. Ruku mi dal kolem ramen. Druhou doprostřed hrudi.

„Žárlíš Su?" zeptal se jí. Snažil jsem se nesmát. Vážně jo. Susan změnila výraz na ještě víc znechucený než předtím. V rychlosti se otočila, takže její podpatky byly slyšet ještě dlouho, když odešla. Caleb spustil ruce a začal se hlasitě smát. To už jsem musel smát taky. Ruku jsem si dal přes oči a jen se smál. Pak jsem se na něj znovu koukl a jen zavrtěl hlavou. „Tak jeden problém jsme vyřešili." koukl do místnosti.

„Uznávám.. tohle se ti povedlo. Vážně jsem netušil jak jí odpálkovat. Takže asi díky." kývl jsem k němu. Oplatil mi kývnutí. „A promiň za to předtím.."

„Vždyť se nic nestalo." otočil se najednou na nějakou holku. „Debbie? Kde je Potter a Evansová?" zeptal se jí hned.

„Jo tak ty nehledej. Odešli před půl hodinou." chtěla jít dál, ale Caleb jí zastavil stiskem ruky.

„Kam šli?" zeptal se jí. Až moc mile. No jistě.. on s ní flirtoval.

„Co já vím?" odpověděla mu, ale bylo až moc dobře vidět, že jí je to příjemný. „Asi na kolej." dodala s menším úsměvem.

„Díky Debbie. Sluší ti to." rukou jí přejel po tváři. Dívčiny tváře chytly rudý nádech. Znovu se otočil na mě. Pohledem mě nasměroval ke dveřím. „Takže na kolej. Co ti dva spolu najít?"

„Co já vím tak James jí miluje od prváku a Lily ho od prváku nesnáší."

„To je tedy situace."

„To mi povídej."

- - -

Možná jsme doběhli do síně o něco později než jsme chtěli, ale bylo tam prázdno. Až na pár posledních tančících páru.

„Tak to jsme trochu nevychytali." řekl Caleb. Rozhlížel jsem se kolem a trochu zkoumal jestli je tam někdo koho znám. Bohužel. Ani v tomhle se nepoštěstilo. „Zkus se kouknout do společenky a já kouknu do pátýho patra." řekl jsem, když mě kroky vedly ze Síně.

„Pátýho patra?"

„Je tam Komnata Nejvyšší potřeby."

„Víc vědět nepotřebuju." zavrtěl hlavou a dál na mě chvíli koukal. Jeho pohledu jsem si ovšem nevšímal. Byl jsem ve čtvrtém patře, když jsem vykoukl z okna. Měsíc pořád zářil. Zdálo se mi, že tohle hledání bude beznadějný. Začínalo se ke všemu i pomalinku rozednívat. Asi jsme je hledali delší dobu než jsem původně plánoval.

„Siriusi." ozval se najednou hlas za mnou. Dívčí. Pomalu jsem se otočil. Byl jsem skoro u Komnaty, ale i tak tam stála Lily s nicneříkajícím výrazem. Nevypadala jinak než si jí pamatuju.. tedy když přišla s Jamesem do sálu. Dlouhé zelené šaty a vyčesané vlasy. Možná boty jí chyběla. Proto jsem jí neslyšel. Chodila moc tiše.

„Lily." oplatil jsem jí oslovení. Že je na ní až něco jinýho jsem si všimnul na jejím pohledu. Koukala jinak. Vůbec ne přátelsky. „Co se děje? Kde je James?" zeptal jsem se jí.

„Pryč. Musel pryč."

„Kam? Do společenky?"

„Ne." i teď mluvila tiše a pomalu.

„Lily, prosím. Kde je?"

„Pryč." zopakovala. Najednou v ruce držela hůlku a mířila s ní na mě. Ani nevím kde jí vzala.. hlavně odkud. Ty šaty moc míst kam schovat hůlku nemají. Nastavil jsem ruce před sebe v jakési sebeobraně.

„Lily." řekl jsem pomalu. A pak jsem se rozběhl. Žádné kouzlo z jejích rtů nevyšlo. Uhýbal jsem za rohy a do uliček, které jsem neznal. A pak přede mnou zase Lily stála. „Jak..?" zašeptal jsem. Jestli nikdo z Blacků nikdy nebyl vyděšený.. tak já teď ano. Znovu pozvedla hůlku.

„Diffindo." zašeptala. Jistou stopu nejistoty jsem tam cítil, ale i tak její kouzla byla vysílaná vždy přesvědčivě. Zamračil jsem se. Tohle kouzlo jsem neznal. Netušil jsem jeho význam. Což možná byla chyba. Látka na ruce se mi protrhla a zanechala na kůži obrovský šrám. Vykřikl jsem bolestí. Dlaň jsem si přiložil na tu ruku. A to celé se opakovalo na stehnu.. a druhé ruce.. a hrudi.. zádech.. krku.. lýtku. Všude možně. Šrámy byly malé, velké, hluboké nebo jen povrchové. Když se šrámy vytvořily i na kotnících padl jsem na kolena. „Obscuro." šeptla. Jo tohle kouzlo jsme definitivně probírali. Cíl má před očima pásku. Najednou všude bylo temno. Ruce jsem měl díky jejímu předchozímu kouzlo v jednom ohni. Nemohl jsem je ani zvednout díky tomu.

„Dobrá práce Lily. Teď zbývá jen oblbnout ten zbytek." ten hlas.. ač jsem měl hlavu dole a hlasitě oddechoval jsem poznával až moc dobře. „Víš Blacku.. neměl bys tak snadno uvěřit lidem. Jen ti řeknu, že tvůj kamarádíček Potter není na tom o moc líp. V tý truhle, která je v Komnatě se mu jistě bude dařit až se jeho tělo začne rozkládat.A s jeho sestřičkou půjde manipulovat ještě líp určitě."

„Kierane!" zamumlal jsem tiše. „Liv se ani nedotkneš. Jinak budeš mít c.."

„Drž hubu!" ucítil jsem jeho nohu na hrudi. Zatlačil mi do ní a tím mě shodil na zem. Vydechl jsem snad ještě hlasitěji přitom dopadu. „Dokonči to, Evansová." jeho hlas byl najednou dál ode mě.

„Lily, prosím." i teď jsem ty slova šeptal ze země.

„Stufepy." bylo to poslední co jsem slyšel.

-- -- --

Začátek jistě nudný a nic moc se tam neděje, ale.. no jo.. tak klidně do mě! :D

Jinak všechny kouzla, které Lily používá najdete na wikipedii :)

A otázky na závěr.. Jak myslíte, že to dopadne se Siriusem a Jamesem? O:) Čekali jste takového Caleba? O:)

A opět.. děkuji za tu neskutečnou podporu a ty úžasné komentáře :) všechny potěšili :)

Uvidíme se u další kapitoly, která bude z pohledu Liv to vám můžu slíbit! :)

Báááj :) vaše Vee :)

Hogwarts Diary (CZ FF) ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat