19. kapitola

6.8K 437 10
                                    

„Jsi tak pesimistický..." zamručel Harry dotčeně, ale, sice nerad, pustil Draca ze svého sevření.

„Harry?" zeptal se pomalu Draco.

„No?"

„Mohli bychom spolu projít tu mrtvolu na ministerstvu? Určitě po mě budou chtít nějaké... popisy, jak jsem na to přišel a tak."

Harry se pousmál. „Jasně. Pokud se ti teda zase nebude zvedat žaludek jako posledně," osušil si Harry umyté ruce do ručníku vedle umyvadla a vesele se na blonďáka zašklebil. Jen ho škádlil.

Draco si založil ruce na prsou. „Tak promiň, že se mi dělá zle z rozpitvaného žaludku. Nejsem na to zvyklý. Jako kouzelník jsem tohle nikdy neřešil..." zamručel a očima uhýbal před Harryho pobaveným pohledem.

„Ale jistě, vždyť já to chápu, lásko," políbil Harry Draca na tvář, když kolem něho procházel zase zpátky do obýváku s úsměvem. Na pohovce se poté natáhl pro papíry a počkal, až si vedle něho sedne i Draco.

Už totiž tak nějak věděli, jak kouzelník zemřel, ale Draco trval na tom, že dokud nebude umět celý postup, tak prostě nic nahlásit nepůjde. A už vůbec ne o Vánocích.

„Takže... Jak jsme se tak nějak shodli, tak toho člověka zabila mudlovská droga zvaná..."

„Fentanyl," doplnil Draco, jak už byli zvyklí z přechozích dnů.

„Správně. Chceš mluvit sám nebo se mám ptát?" zeptal se Harry a pozoroval, jak blonďák vedle něho chvíli přemýšlí.

„Zkusím to sám," odpověděl nakonec velice váhavě. „Doplníš mě, kdyby něco, ne?"

„Určitě, tak mluv, budu tě kontrolovat," přikývl Harry a připadal si skoro jako profesor u zkoušek nebo tak něco.

Draco si otřel dlaně do svých džínů. „Takže, jak už jsme řekli, kouzelníka zabila méně známá mudlovská droga se jménem fentanyl. Když se správně používá, o drogu se ale nejedná. Tato látka se totiž využívá v mudlovské medicíně jako prášek zmírňující bolest a při anestezii. Při větším množství se z ní ale stává smrtící droga. Pokud tedy náš pachatel donutil naši oběť spolknout i jen dva miligramy této látky, byla smrt naprosto jistá a nedalo se jí nijak předejít. Z toho také usuzuji, že náš pachatel byl mudla nebo minimálně mudlovského původu, aby tento typ drog znal. Jedná se totiž o méně známou verzi velice známého heroinu, akorát se čtyřicetkrát větší účinností. Že se jedná zrovna o tuto drogu, se nedalo poznat z krve, ale z rozleptaného žaludku, kdy bylo tlusté střevo zevnitř pokryto nazelenalým slizem podobným plísni. Dalším příznakem byl také velice hodně oteklý mozek, který díky zmražení mrtvoly splaskl a po jejím rozehřátí opět otekl do opravdu nehezkých rozměrů," zatvářil se Draco zhnuseně.

„Hm, dobře, a výsledek?"

„Výsledek je takový, že díky tomuto zjištění jsem mohl vyřadit skoro všechny podezřelé pachatele, až na dva, kteří měli stejnou DNA. Jedná se tedy o dvojčata, která pochází z mudlovské rodiny a jejichž tváře a jména můžete vidět ve vašich spisech. Jedná se o vzdálené příbuzné naší oběti a jediným důvodem tohoto činu bylo dědictví a také dobře vydělávající firma v mudlovském světě i kouzelickém světě. Dvojčata už jsem nechal zatknout a pod výslechem veritaséra se vše objasnilo. To je vše, co jsem vám chtěl říct. Případ vyřešen." Draco se nejistě zadíval na Harryho. „Řekl jsem všechno?"

Harry pokýval hlavou. „Jo, vyjmenoval si všechno do puntíku. Jen snad si zapomněl zmínit, že oběť umírá ve velkých křečích a pomalu se jí zpomaluje tep srdce, takže si je vlastně plně vědoma toho, že umírá. Ale to je jedno. Prostě to umíš," prohrábl si Harry vlasy a odložil papíry na stolek. „Kdy to půjdeš nahlásit?"

Draco si povzdechl. „Já nevím. Vůbec se mi nechce vracet..." sklonil ruku, aby mohl podrbat mezi ušima Andyho, který mu položil hlavu na nohy. Když pes dostal, co chtěl, zase s bručením odešel. Draco ho pobaveně sledoval.

„Jednou tam budeš muset, víš to, že ano?"

Draco se zamračil. „Jo, asi jo. Snad mě nevyháníš?"

Harry se rozesmál, načež si blonďáka stáhl co nejblíže k sobě. „To určitě ne, chci tě mít u sebe navždycky," pevně ho držel jako nějakého plyšového medvěda.

Draco se tiše zasmál a vymanil se mu z objetí. „Dobře, dobře, věřím ti," ujistil ho stále se smíchem a postavil se na nohy. „Běž se vykoupat a já zatím nachystám stůl, jo?"

Černovlasý si povzdechl. „Myslel jsem, že konečně půjdeš se mnou," povytáhl obočí a též se postavil na nohy. Poté blondýna dvěma delšími kroky dohnal a objal ho zezadu kolem pasu. Hrudí se natiskl na jeho záda.

Draco se spokojeně usmál. „Ne, ještě ne. A mazej už, mám pro tebe po večeři překvapení," pohladil Harryho po odhalených rukách, které ho držely kolem pasu.

„Jestli myslíš vánoční dárek, tak ten mám taky."

Blondýn pootočil hlavu do strany, aby alespoň trochu na Harryho viděl. „No, dalo by se tomu říkat i vánoční dárek..." připustil trošku váhavě.

Harry se nad tou nejistotou zasmál tlumeně do Dracova krku, který poté jemně políbil, než blonďáka pustil. „Dobře, však já si počkám," usmíval se cestou do koupelny, kde se následně i zavřel.

Draco nad ním zavrtěl hlavou a lehce se kousl do rtu. Ve skutečnosti měl totiž pro Harryho dva dárky, kde najisto věděl, že plně ocení jen ten jeden.

Pomalu, aby se zaměstnal, se rozešel do kuchyně, kde vyndal ze skříňky prostírání v zelené a bílé barvě a začal aranžovat stůl na večeři. Nesměly chybět sklenice na víno a svíčky. Draco totiž tak nějak pochopil, že tahle večeře je v roce snad ta nejdůležitější.

Tak moc se do toho zabral, že ani nepostřehl, jak Harry vylezl z koupelny jen v ručníku kolem boků a zvědavě ho pozoruje. „Je to pěkné, už to nech, prosím tě," ozval se po chvíli pobaveně.

Draco sebou leknutím škubl a zamračeně se na Harryho zadíval. „Přijde ti vtipné mě děsit?" založil si ruce na prsou.

Černovlasý ale jen zavrtěl hlavou a za pas si ho přitáhl na své mokré tělo.

„Harry, to, že se půjdu také koupat, neznamená, že musím být už před tím mokrý," ujistil ho mírně pobaveně.

Harry lehce myknul rameny. „To je jen taková prevence, víš? Jen si jdu vyzvednout svou náhradu za to, žes mě opět odmítl!" zasmál se tiše a bez dalšího vysvětlování polapil blonďákovy rty.

Draco se ale odtáhl a sklopil hlavu.

„Děje se něco?"

_______________________________

Po opravdu zase dlouhé době zdravím s touto povídkou! 

Mám tu ten problém, že jak se blížíme ke konci, nevím pořádně co psát. Snad ten blok brzy překonám a dopíšu to. :) 

Nevím, kdy bude další díl, ale alespoň můžete hádat, co má Draco pro Harryho za dárky. Jsem zvědavá kolik z vás se trefí. :D :)

Jinak kapitola je věnovaná všem hvězdičkujícím a komentujícím. Moc vám děkuji! :)

PisálekMaty

P.S. Začala jsem přidávat novou povídku se jménem Red Roses, tak kdo máte chuť, můžete si přečíst počáteční tři díly. ;)


New Beginning || Drarry ✓Kde žijí příběhy. Začni objevovat