6. kapitola

7.1K 510 62
                                    

Harry se spokojeně usmál a prohrábl Dracovy vlasy.

„Tak proč jsi přišla?" zeptal se znovu. „Fakt ty papíry ještě nemám. Řekl jsem, že ti dám vědět, až je budu mít."

Kate zvedla bradu. „Já vím, jen jsem tě třeba chtěla vidět dřív a pomoct ti s tím. Vím, že to není jednoduché napsat zprávu, když si tělo neviděl a máš jen mé poznámky," usmála se na Harryho a zřejmě si myslela, jak to zabere a Harry jí padne k nohám.

Jenže to se nestalo a Harry jí sledoval jen s mírným falešným úsměvem na rtech. Poté si posunul na nose brýle více ke kořeni a kývl hlavou ke štosu papírů na stole. Byly tam dvě hromádky. Jedna výrazně menší.

„To nalevo jsou tvoje poznámky a to napravo je moje zpráva. Zbývá mi projít asi ještě dvacet stránek toho tvého a zestručnit to, aby to to dávalo smysl, takže když počkáš třeba ještě dva dny, zavolám ti a ty si pro to přijdeš. Takhle jsme se přece dohodli už předtím," řekl Harry a nevědomky začal přejíždět po Dracově paži. Dělal to zcela automaticky, ale na spícího blondýna to mělo ten dopad, že se uvolnil, ze spánku se pousmál a víc se k Harrymu natiskl.

Harry se po něm lehce překvapeně podíval. Zajímalo by ho, o čem se mu zdálo.

„Vy ale spolu nejste dlouho, že ne?" zeptala se zamračeně Kate úplně mimo jejich konverzaci a sledovala ty dva. Více tedy propalovala vraždícím pohledem blonďáka, ale Harry to neřešil. Jen žárlila, což přesně potřeboval. Chtěl ji od sebe už konečně dostat pryč.

„A co chceš slyšet, Kate? Že jsem si bral jeho zadek, ještě když jsme spolu spali my dva?" ušklíbl se na ni Harry a pozoroval, jak blondýna změnila barvu z červené na bílou a potom na zelenou.

„Děláš si srandu, že jo? To bys přece neudělal," zasmála se nervózně.

Harry pokrčil rameny. „Nemohl jsem odolat. Vždyť se na něj podívej," zastrčil Dracovi vlasy za ucho.

Blondýna se prudce postavila na nohy, až kolem ní zavlály její rudé šaty. „Seš nechutný prase, Evansi!" zavrčela skrz zaťaté zuby.

„Kate, lásko, ty by sis ale měla uvědomit, že my dva spolu už rok nic nemáme. Rok! Nechceš se konečně probrat a přestat mě pronásledovat na každém kroku? Já už svůj život mám, tak ty si ho začni už, sakra, budovat taky!" zasyčel na ni Harry a propaloval ji zlostným pohledem.

„Seš hajzl, jen si mě využil a odkopl!"

„Byli jsme spolu dva roky, Kate," promnul si Harry oční víčka pod brýlemi. „A promiň, ale to se stává, že ti prostě partner přestane vyhovovat. Nic jsem ti neslíbil, to tys z toho udělala, že jsem ti řekl, že si tě vezmu a samou láskou s tebou zůstanu do konce tvých dní!"

„To si taky udělat ale měl, víš? A ne mi věšet bulíky na nos!" Tentokrát už blondýna opravdu křičela nahlas. „Seš jen odporná buzna, teplej chlap! Fakt nechápu, jak jsem s tebou mohla vydržet! Hnusí se mi, když vím, že někdo jako ty se mnou spal!"

Draco vedle Harryho sebou prudce škubl a zmateně otevřel oči. To už ale mohl vidět jen vysokou postavu v červených šatech odcházet z místnosti.

„Nezapomeň mi tu už konečně nechat klíče!" zakřičel za ní vztekle Harry a sledoval, jak naštvaná blondýna obešla pult a vzápětí už zmizela i z jeho bytu s mohutným bouchnutím dveří. Klíče zůstaly na stole.

Harry bouchnul hlavou a opěrku za sebou a hluboce se nadechl a vydechl. „Konečně..." zamumlal si pro sebe úlevně.

Draco ho pozoroval s pobavením vepsaným v očích. Potter na tom byl asi opravdu špatně, když si takhle nahlas oddechl.

Pomalu se od něho odtáhl a sklouzl více do lehu. Začínala se mu motat hlava. Lehce zakašlal a zabalil se víc do teplé peřiny.

„Seš v pohodě?" zeptal se ho Potter dnes už po druhé za tak krátkou dobu.

„Ne, ty blbečku. Nemyslíš, že bych vypadal jinak, kdyby mi bylo zle?" zamrmlal Draco a opět zavřel oči. Hlava se přestala motat, takže mu byla už jen zima. Na horečku to ale neviděl. Nebo možná jen na tu nízkou.

Hned, co na to pomyslel, měl na čele Potterovu ruku.

Otevřel na něho oči. „Jsem v pořádku. Jen mi je zima, jasný?" povytáhl obočí a zavřel oči až poté, co mu Potter přikývl na souhlas a ruku stáhl.

„Jen se ujišťuji. Nechci, aby se ti to vrátilo."

„Myslím, že to nehrozí. Hoď se do klidu," zamumlal Draco.

Potter od něho po chvíli vstal a tak Draco opět oči otevřel a sledoval ho, jak uklízí ty papíry. Zajímalo by ho, co to je zač, ale nechtěl se vyptávat.

„Díky za to divadlo předtím," ozval se najednou Potter zády k němu. Zřejmě mu začínalo být až teď trapně díky své hysterické ex.

„V pohodě. Dlužil jsem ti to," opověděl mu klidně Draco a zkoumal Potterovu vypracovanou postavu. Zřejmě musel cvičit. „Jen nechápu jedno. Jak jsi mohl vůbec i jen spát s takovou nánou? Vypadala přijatelně, ale v hlavě měla velký nic."

Potter se zasmál. „První rok byla v pohodě," pokrčil se smíchem rameny. „Potom se ale něco u ní seklo a začala být takováhle."

„Jo, jasně. Takže tobě se líběj blondýnky s dlouhýma nohama?" Opatrně se Draco vytáhl do sedu a prohrábl si vlasy. Poté se natáhl na stolek pro svůj čaj a trošku z něho upil.

„No, dá se říct, ale když na to přijde, mám rád i blondýny s dlouhýma nohama a něčím navíc mezi nima."

Draco se zakuckal svým vlastním čajem a Potter se na něho zašklebil.

„Copak, cítíš se v ohrožení?" povytáhl na něho obrýlený chlapec vyzývavě obočí.

„Já? Ani ne, já jsem totiž přírodní blonďák," odkašlal si Draco, aby si pročistil hrdlo a sledoval Pottera s přimhouřenýma očima. Bude si na něho muset dát pozor. Nebyl si totiž jistý, jestli Potter lže nebo mluví pravdu.

„Blbečku," ozvalo se jen z Potterovy strany, než zapadl zřejmě do koupelny.

K Dracovi na sedačku vyskočil Andy a šťouchl do něho čenichem.

Draco zavrtěl pobaveně hlavou, ale stejně psa za ušimapodrbal. „Asi z nás budou kámoši nakonec, co?"    

____________________________

Zdravím,

tady máte další kapitolu New beginning, protože u té mám předepsané více kapitol, než u We know. Tam to budu muset někdy nastřádat. :D

Omlouvám se, jestli jsem někoho zklamala ohledně Harryho ex, ale už jsem to měla napsané dlouho a měnit se mi to opravdu nechtělo. :D

Jinak doufám, že se poslední pravidelná kapitola líbila, protože teď už to sem budu házet značně nepravidelně. :)

Díl věnuji opět všem, kdo u předchozí kapitoly zanechal hvězdičku nebo komentář! :)


New Beginning || Drarry ✓Kde žijí příběhy. Začni objevovat