4. kapitola

7.7K 487 50
                                    

O pár hodin pšikání později Draco zjistil, co je to ta mudlovská nemoc zvaná rýma. A nejen to. Potter zkonstatoval, že to vypadá spíš jako náběh na chřipku, což byl pro Draca opět jedna velká neznámá. Ale už se neptal.

Potter mu totiž vysvětlil sám.

„Je to mudlovské onemocnění. Začíná to rýmou, bolestí kloubů, poté celým tělem, horečkou a celkovou únavou," vysvětloval mu ochotně Potter, když Draco ležel rozlámaný a ospalý na pohovce na zádech, přikrytý až po krk peřinou, protože mu byla zima.

„Fajn, a to přejde kdy?" zadrkotal Draco zuby a zavřel oči. Měl zimnici, jak mu Potter sdělil. Na čele mu přistála příjemně teplá ruka.

„To je různé, každý to má jiné..." zamumlal Potter poté tiše a povzdechl si. „Máš horečku, přinesu ti obklad."

Draco ho moc nevnímal. Jen samou úlevou vydechl, když mu na čele přistála mokrá studená utěrka. Co na tom, že mu byla ještě větší zima, alespoň to pomohlo od té strašné bolesti.

„Měl bys jen ležet a odpočívat. Budu ti vařit čaj, musíš pít a na tu horečku mám jen prášky na snížení, nebo potom studenou sprchu."

„N-ne, jen to ne, je mi hrozná z-zima už t-teď," přetočil se Draco i přes bolest kostrče na bok a schoulil se do klubíčka. V tu chvíli absolutně nechápal, jak tady Potter může šťastně žít a jak může znát všechny ty nemoce a co s nimi dělat. Na nějaký případ, který tady měl on sám vyřešit, úplně zapomněl.

Celý zmrzlý se natáhl za svou hlavou pro kapesníky a vysmrkal se, i když to moc nepomáhalo. Vzápětí ho zachvátil prudký záchvat kašle, až se Draco chytil bolestí za plíce.

Harry to celé od kuchyňského pultu sledoval a bylo mu Malfoye docela líto. Zřejmě poprvé se vydal do mudlovského světa a hned schytal chřipku. Harry mu na stolek položil vlažný čaj a opět zkontroloval rukou teplotu. Moc se mu to nelíbilo, a i když Malfoy protestoval, studené koupeli se asi nevyhne.

Sám nad tím vším už přemýšlel a bylo docela zřejmé, že Malfoy se za těch deset let taky dost změnil. Byl to stále arogantní blbec, ale už si nešli po krku a měl pocit, že Malfoy dostal i rozum a byl schopný z úst vypustit slovo díky.

Nebyl si teda jistý, jestli to není jen kvůli té nemoci, ale... zatím mu prostě Malfoy přišel fajn.

Harry prudce zatřásl hlavou. „Kam jsi to dopracoval, kamaráde..." zamumlal si pro sebe, když odcházel k sobě do pokoje pro teploměr.

Když se vrátil, Malfoy spal. Tak mu teploměr zasunul do podpaží a čekal, dokud se neohlásí signál, že je teplota změřená. Netrvalo to dlouho a teploměr mu ukázal 38,9 °C. Pro sebe si tiše zaklel a připočtul k teplotě necelých pět stupňů, což znamenalo nějaký 39,4. To bylo opravdu moc.

S povzdechem sundal Malfoyovi z hlavy obklad a lehce s ním zatřásl, aby ho probudil.

„Malfoyi, Draco vstávej, máš moc vysokou horečku, musíš do sprchy," prohrábl se mu zpocenými vlasy.

Draco se se zasténámím probudil, ale oči nechal zavřené. Bylo mu nehorázně zle. Potil se, ale byla mu zima. Chtěl dýchat, ale nosem to nešlo, protože byl ucpaný. Dýchal pusou, ale i tak ho bolelo z větších nádechů na plicích.

„N-neřík-kej mi Dr-draco, P-potte-ere... Pr-ro te-ebe jen Ma-malfoy," zamumlal rozklepaným hlasem. „A ni-nikam ne-nejdu, js-sem v poho-pohodě." I přes svůj vlastní protest ale cítil, jak ho Potter vyzvedl do náruče a někam ho přenáší. Byla mu hrozná zima.

Položil si hlavu bezmocně na Potterovo rameno a v pěstích jemně stiskl látku jeho trička. O chvíli později byl posazen do vany a Potter z něho svlékl všechno oblečení až na boxerky, ty mu nechal, za což mu byl Draco nesmírně vděčný.

Když ho ale pokropily první kapky studené vody, prudce otevřel oči a zasténal. „N-ne, stud-dený n-ne..." zanaříkal a snažil se dostat z dosahu sprchy, kterou Potter držel v ruce.

Jenže neměl žádnou sílu a tak stejně nakonec jen zůstal sedět schoulený ve vaně a Potter ho od hlavy až k Potter sprchoval studenou vodou. Draco měl pocit, že si vyrazí zuby, jak o sebe zimou klepaly.

Když mučení skončilo, Potter ho vyndal z vany a posadil ho na pračku.

„Já nechci nic říkat, Malfoyi, ale ty boxerky by měly jít dolů," mluvil na něj, zatímco ho celého sušil a Draco se celý třásl. Rty měl modré chladem.

Blonďák tedy pomalu přikývl a čelem se bezvládně opřel o Potterovo teplé rameno.

„Nebudu se dívat, slibuju," ujišťoval ho Potter a po slepu mu stáhl mokré boxerky. Poté mu rychle a zručně opět natáhl nové, ale suché. „Dobrý, už je to dobrý, vydrž." Draco sotva vnímal, co na něho bývalý Nebelvír mluví, ale uklidňovalo ho to.

Nechal na sebe ještě natáhnout čisté tričko a poté už ho Potter opět v náručí nesl zpátky. Když se ale jeho tělo dotklo něčeho mnohem pohodlnějšího, než je sedačka, zmateně otevřel horečkou zastřené oči.

„Uklidni se, jen jsem tě položil do postele. V klidu spi," pohladil ho Potter po vlasech jako malé dítě. Poté mu na čele opět přistál obklad, byl donucen se napít, zapít prášek a už nemusel nic jiného, než spát.

Následující čtyři dny absolutně nevnímal. Jen věděl, že se o něho Potter pečlivě stará a že se několikrát opakovala procedura se sprchou, kterou tak nesnášel. Na bolavou kostrč úplně zapomněl. Chřipka byla horší.

Až ráno pátého dne se probral z toho děsivého snu. Horečka konečna ustoupila, stejně jako prudký kašel a bolest v krku.

Draco zamrkal na bílý strop nad sebou. Zmateně natočil hlavu doprava a zadíval se na tmavě modrou stěnu Potterovy ložnice.

Poté si vzpomněl na tu trapnou záležitost, kdy mu Potter musel pomáhat i na záchod a zmučeně zasténal. Ruku si přiložil na čelo, na kterém byl zřejmě čerstvě vyždímaný obklad, protože byl ještě studený.

Potter nikde. Až poté si všiml, že na druhé straně postele na peřině leží Andy a zvědavě ho pozoruje, jako by to měl od pána přikázané tady s ním zůstat.

Chvíli na zvíře hleděl, než natáhl ruku a pohladil ho na hlavě mezi ušima. Andy se hned více nabídl a přišoupl se k němu blíže. Pousmál se.

Potřeba na záchod ho ale donutila se opatrně vyhrabat do sedu. Přesně ve chvíli, kdy spustil nohy z postele na podlahu, se ozval zvuk odemykání dveří. „Harry?"

________________________________

Ahoj,

mám pro vás novou kapitolu a opět New beginning! :D Nezlobte se... :D

Kapitolku věnuji Ellie97x3 za vynikající komentář a kritiku u minulé kapitoly! :D

P.S: Fakt se nezlobím, Ellie! :D


New Beginning || Drarry ✓Kde žijí příběhy. Začni objevovat