HS. 2

5.5K 197 11
                                    

'Joël...' Mompel ik. '

'Nikki!'

'Joël'

'Nikki'

'Joë..., oké zullen we hier mee stoppen!' Zeg ik.

Oké even voor de duidelijkheid Joël is mijn ex-vriendje, met nadruk op EX-vriendje. Hoewel hij volgens mij zelf nog denkt dat we samen zijn.

'En lieve Nikki hoeveel jongens heb je al afgelebberd?' Vroeg hij. 'Geen jongens in mijn leven dit jaar, geloof me, nou ja alleen Mike dan.' Zeg ik met een fake lach, ik houd mijn hoofd schuin en kijk hem recht in zijn ogen. Draai me om en loop richting Mike's kamer. 'Hoe kan ik ooit met haar hebben gehad!' Hoor ik Joël zeggen. 'Ik ook van jou Joël!' Roep ik naar hem.

'Nee hé niet weer die Joël?!' Mompelt Mike. 'Aaahhwwww! Dude hoe lang sta je daar al?' Roep ik. Hij grinnikt en trekt me naar binnen.

'En welke sport ga jij doen?' Vraag ik terwijl ik me op zijn bed laat vallen en m'n mobiel ontgrendel. 'Ik denk voetbal, jij?' 'Hockey duh!' Zeg ik terwijl ik op mijn buik rol en door mijn Insta-feed scroll. 'OMG Ilse heeft alweer een vriendje hoor! En ze ging nog wel zo erg missen.' Gilde ik door de kamer heen.

Mike verstijfde. 'Ilse Karskens?' 'Ja die ja.' 'Mijn ex?' 'Ja dat is toch Ilse Karskens?' 'Ja, Jezus wat een ongelofelijke bitch! Aahww Mikey ik ga je zo erg missen we blijven contact houden!' Woedend loopt hij rondjes door zijn kamer. 'Wie is de "gelukkige"?' Vroeg hij. 'Dit ga je niet leuk vinden maar, het is..' Ik bijt op mijn lip, het was zijn beste vriend sinds hij in de 1e klas zat. 'Rens.' 'Rens?' 'Ja Rens.' 'Weet je wat laten we boeken gaan kaften, Davin, pap en mam bellen en briefjes inleveren.' Veranderd Mike van onderwerp .

Het boeken kaft was echt leuk alleen heeft Mike zijn al zijn boeken verkeerd om gekaft en zitten de etiketten dus op de achter kant. 'Als jij de laptop op start met Skype of FaceTime, moet je even kijken of je naar mama of papa belt. Dan lever ik even snel de briefjes in beneden.' Stel ik voor. 'Joo, tot zo!' Zegt hij.

Oké dus hier de kamer uit, hier naar links is mijn kamer. Dus ook de trap. 'Die kant op dus!' Mompel ik.

Ik loop de trap af. maar als ik bijna op de laatste trede ben, knal ik tegen iemand op met zijn handen vol boeken en liggen we allebei op de grond. 'Verdomme kun je niet uitkijken!' Schreeuw ik kwaad. 'Alsof ik wat kan zien als ik een stapel boeken draag!' Roept de jongen terug. Ik sta op pak mijn telefoon. Wacht shit waar is mijn telefoon?

'Godverdomme jij klootzak nu zit er ook nog een fucking barst in mijn nieuwe telefoon!' Schreeuw ik noch kwader dan zo net. 'Ach arm kind! Hoe moet je nu veder!' Zegt hij sarcastisch. Ik loop naar hem toe zodat onze neuzen nog 5 centimeter bij elkaar vandaan zijn. 'Ik zou maar oppassen als ik jou was. Als jij nog één keer iets met mijn spullen of met mij doet, dan ben je er geweest! Knoop dat in je horen!' Zeg ik tegen hem terwijl ik met mijn vinger in zijn schouder prik. 'Ja want nu ben ik bang of zoiets!' Mompelt hij sarcastisch. Ik zucht, draai me om en loop weg.

Oké de brievenbus! Aah daar is die. Ik loop erheen en stop de briefjes in de brievenbus, die van Mike bij die van de jongens en die van mij bij die van de meisjes.

Ik loop de trap weer op. Jemig ik vond de trap op mijn oude middelbare school al de Mount Everest, maar dit, dit is tien keer erger!

Eenmaal boven loop ik door naar Mike zijn kamer. Ik klop niet eens ik storm gewoon naar binnen en smijt mijn telefoon naar zijn hoofd. 'Nikki Foster hoe heb je dit nou weer gedaan?' Vraagt die verbaasd. 'Nou kijk een of andere klojo kon net niet uit z'n doppen kijken en moest terwijl hij de trap op stormde, met zijn kut stapel boeken, papieren en weet ik veel wat allemaal, tegen mij opbotsen en mijn telefoon naar de Filistijnen brengen.' Vertel ik hem terwijl ik met mijn armen over elkaar ga staan. 'Ach en je had net een iPhone 6 gekregen. Kom hier!' En hij hield ze armen gespreid, zodat ik erin kon gaan zitten. 'JE HEBT WAT?!' Klonk er uit de computer. 'Heeft Mike Nikki haar telefoon gesloopt?' 'Davin houdt je mond!' 'Vallesca doe eens rustig, Davin kan er niks aan doen!' 'Nikki heeft verdomme, ja Davin dat mag ik niet zeggen, doe je oren dan maar even dicht. Haar iPhone 6 laten vallen!' 'Nik lieverd laat eens zien!'

Terwijl mijn ouders aan de andere kant van het beeldscherm aan het ruziën waren, ben ik bij Mike op bed gaan zitten met Mike's MacBook tussen ons in. 'Mam, pap ik heb hem niet laten vallen! Een of andere idioot die niet uit zijn doppen kan kijken, heeft dat gedaan!' Zeg ik verontwaardigd. 'En wie heeft dat dan wel gedaan Nikki Foster?' Vraagt mijn moeder nog steeds kwaad, maar wel iets rustiger.

'Ik!'
-----------------------------------------
Wie zou dat nou zijn? ;)

Xoxo mij

Hockeygirls v.s VoetbalboysWhere stories live. Discover now