01

610 23 4
                                    


Žlutovlasý mladík ve věku sedmnácti let šel k budově HoKageho celý v černém. Dneska se konal pohřeb Třetího HoKage a rada Straších už hledala Pátého HoKage. První na jejich seznamu byl Ero-sennin, ale ten měl pohřeb před rokem, když on a Naruto potkali Nagata a Konan.

Nagato povolal všechna svá těla a chtěl za každou cenu dostat Naruta, ale společně se Zvrhlým poustevníkem jeho těla zničili, nicméně Ero byl už dost starý a Nagato ho zabil.

Naruto byl plný nenávisti a zášti proti Nagatovi a to probudilo Kyuubiho plnou sílu. Konan i Nagato se včas stáhli, ale i tak nespouštěli svůj objekt z dohledu. Naruto se mezitím ve své mysli setkal s otcem, který mu vše vysvětlil a obnovil pečeť. Jakmile měl Naruto zpátky pod kontrolou své tělo, Nagato i Konan znovu zaútočili, ale Naruto se jen bránil.

„Proč neútočíš? Proč se nechceš pomstít?" optal se Nagato.

„Pomsta nic neřeší. Řešením je pochopení a také odpuštění. Ero-sennin byl inspirován tvými slovy o zlomení prokletí tohoto světa a věřil v tebe, ale jen do doby, než ses přidal k Akatsuki a začal páchat zločin. Snil o tom, že se jednou všichni pochopíme a války ustanou," odpověděl mu Naruto a Nagato se zarazil.

„Jenže to, že chápeš činy ostatních, neznamená, že tomu člověku rozumíš. Já věřím v to, že když světu ukážu nezměrnou bolest, války ustanou, protože každý se bude bát," pronesl Nagato a rukou zarazil Konan, která se chystala k dalšímu útoku.

„Souhlasím s tebou, jenže i lidé jednou umřou a strach se časem vytratí. Druhá nebo třetí generace, která ještě není na světě, už ten strach ani bolest nepoznají a války začnou znovu, proto je tohle vraždění nesmyslné a jen tím vytváříš další nenávist, která vede k pomstě, až to vyústí ve války," řekl Naruto a Nagato na něj překvapeně hleděl.

„Jenže pokud bude stále nynější řád světa shinobi, války nikdy nepřestanou. Co uděláš s tímhle?" optal se Nagato a čekal na Narutovu odpověď.

„Věřím v to, v co věřil Jiraiya-sensei, ale nejsem tak mocný a známí jako on, abych toho mohl dosáhnout. Všichni potřebujeme spojence, ale já je nehledám do války, ale k přátelství a vzájemnému pochopení, Nagato-sempai," hlesl Naruto a otočil se k nim zády. Sehnul se pro Jiraiyovo tělo, vyvolal žábu a tělo jí předal.

„Zanes ho prosím do Konohy, dorazím za pár dní," rozkázal Naruto a žába bez námitek zmizela.

„Věřím ti," ozval se Nagato za jeho zády. Naruto ucítil Nagatovu ruku na svém rameni.

„Věřím, že ty to dokážeš. Mohl bych ho obživit, ale zemřel bych já a to ještě nejde. Pokud hledáš spojence, v Amagakure no Sato je vždy najdeš, stačí se představit svým celým jménem. Ještě dneska zařídím, aby se k tobě Itachi s Kisamem dostali co nejpomaleji. Akatsuki už dávno neřídím, proto nemám moc ani nad nimi," zašeptal Nagato, poplácal Naruta po zádech a i s Konan zmizel.

„Naruto, vnímáš mě?" optala se ho Sakura, která ho chytila za ruku a odtáhla ho bokem z rušné ulice.

„Hmm?" vypustil ze sebe Naruto a podíval se na ní.

„Naruto, chci tě jen upozornit, ať po pohřbu nevyletíš na nového HoKageho, protože rada se již rozhodla a bude jím Danzou. Tsunade zůstala jako vedoucí nemocnice a trénuje co nejvíce lékařských ninjů," řekla Sakura a Naruto zaťal pěsti.

„Někdo by měl konečně zasáhnout a Danzou a radu Starších sprovodit ze světa. Jejich vinou Sasuke propadnul pomstě," hlesnul sotva slyšitelně Naruto a vydal se dál na cestu. Sakura stála stále na místě jak opařená, protože nechápala co má Danzou a rada Staších společného se Sasukeho útěkem.

ExsulWhere stories live. Discover now