κεφάλαιο 15

6.3K 493 4
                                    


Πριν το καταλάβει είχε βρεθεί στην άκρη.Εκεί από οπου πηδηξε και ο Στέφανος πριν. Δεν κοίταξε κάτω, ήξερε πως αν το κάνει θα φοβηθεί. Έκλεισε τα μάτια,πήρε μια βαθιά ανάσα και όταν άκουσε το ένα πηδηξε.
Ένιωθε να πέφτει. Ένιωθε να πλησιάζει το θάνατο αλλά δεν έκλεινε τα μάτια της. Ήθελε να συγκρατήσει τη κάθε στιγμή. Άκουσε μια δυνατή κραυγή και συνειδητοποιησε ότι ήταν η δική της κραυγή. Αντιμετώπιζε το γαλάζιο που όλο και πλησίαζε.
Λίγο πριν ακουμπήσει αυτό το γαλάζιο, το σκοινί τη τράβηξε απότομα συγκρατωντας το βάρος της. Ταλαντευτηκε λίγο μέχρι να την τραβήξουν πάνω. Της αφαίρεσαν τον εξοπλισμό και ένιωσε πολύ πιο ελαφριά, έχασε για λίγο την ισορροπία της αλλά την στήριξε ο Στέφανος.

Στ: Πώς σου φάνηκε?
Ρώτησε με φανερή περιέργεια.

Ελ: Ήταν ότι πιο ριψοκίνδυνο έχω κάνει στη ζωή μου... Είσαι ότι πιο ριψοκίνδυνο έχω στη ζωή μου.
Είπε βαριανασαινοντας ακόμα.
Η τελευταία της πρόταση τον άγγιξε. Ήθελε να της πει κάτι αλλά δεν ήξερε τι. Την κοιτούσε περιμενωντας οι λέξεις να βγουν μόνες τους, ήταν καλός στα λόγια αλλά αυτή τη φορά η ικανότητα του τον πρόδωσε. Ο εκπαιδευτής τούς έβγαλε από αυτή τη σιωπή. Μιλούσε για την πτώση και των δύο αλλά αυτή του Στεφάνου ήταν πιο επαγγελματικη, λογικό.Εκείνος πλήρωσε και για τους δύο. Της είπε ότι ήταν ένα δώρο, κάτι σαν δεύτερο ραντεβού . Στη συνέχεια έκατσαν να φάνε εκεί. Συζήτησαν για όλες τις φορές που ο Στέφανος το είχε τολμήσει, τα επικίνδυνα σπορ τον ενδιέφεραν αυτά έδιναν νόημα στη ζωή του. Η Έλενα κατάφερε να γνωρίσει τα άτομα που εργάζονταν εκεί και γενικώς να περάσει ευχάριστα μαζί τους. Γύρω στις 5 το απόγευμα τους αποχαιρετησαν και πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Ελ: Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι πηδηξα.

Στ: Χαίρομαι που σ' αρεσε.

Ελ: Δεν έχω ξανανιώσει έτσι. Ο φόβος και η αδρεναλίνη...

Στ: Μπορούμε να το επαναλάβουμε οπότε θέλεις.
Προσηλωμένος στην οδήγηση δεν γύρισε να την κοιτάξει. Πέρασε το ίδιο καλά.

Ελ: Το επόμενο Σάββατο?

Στ: Έχω άλλα σχέδια για το επόμενο Σάββατο.
Το πονηρό του χαμόγελο της κίνησε την περιέργεια.

Ελ: Κάτι εξίσου ριψοκίνδυνο?

Στ: Δεν θα το 'λεγα.

Ελ: Θα μου πεις?

Στ: Δεν έχεις κουραστεί να ρωτάς?

Ελ: Καθόλου.

Στ: Κακώς.
Άλλαξε ταχύτητα και επιτάχυνε.

Ο δολοφόνος ή ο έρωτας σουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα