Hoofdstuk 4

11 0 0
                                    

Ik keek Katniss ongelovig aan. "Testen?" Ik schudde me hoofd. Katniss keek me met Een pruil lipje aan. Nee, beter van niet, als we schieten horen ze het en dan komen ze misschien wel hierheen. "Oh ja" Ze zuchtte bedroeft. "En nu?" Ik haalde mn schouders op. Geen idee. Ik denk dat we het beste kunnen wachten met weg gaan. Katniss knikte. Ze had het pistool stevig in naar hand. Cool hè. Ze keek me met een vragende blik aan. "Het pistool" er plooide een glimlach op haar gezicht. "Ja hè" wil je het graag hebben? "Ja, maar jij hebt hem gevonden" zei ze terwijl ze het pistool aan mij overhandigde. Maar. "Hou jij het maar, jij hebt hem gevonden" ze opende mijn hand, duwde het pistool erin en sloot mijn handen en keek me recht in mijn ogen aan. Ik knikte.

Ik ben bang. Zei ik na een tijdje. Katniss keek me aan, "ik ook......" En we zwegen weer. "Zullen we gaan" denk je dat het veilig is. Katniss knikte. "Ja, het geluid is nu toch wel gestopt." Ik knikte en we klommen uit de boom. "Ga jij voor, jij hebt het pistool." Ik knikte en sloop door de straten. Ik hoorde me hart bonzen, en waarschijnlijk hoorde Katniss dat ook want ze legde een hand op mijn schouder. "Rustig" ik knikte en glimlachte terwijl ik verder sloop.

Niemand. Katniss keek over mijn schouder naar de school. "Inderdaad....merkwaardig" ik tuurde richting de school. Opeens draaide Katniss zich in een ruk om en trapte de man keihard in z'n ballen. Kermend van de pijn zakte hij door zn knieën op de grond. Ik bleef verbijsterd naar de man kijken. "Kom mee, rennen!" Riep Katniss. We begon als een gek te rennen. "Kom we gaan naar Grace der huis" ik knikte. Ik draaide me hoofd om. Shit, ze zitten achter ons. "Gooi het pistool!" Ik aarzelde. "Nu!" Snel gooide ik het pistool naar Katniss. Geen idee of dit de beste optie was want Katniss was veel avontuurlijk dan ik. Maar veel tijd om na te denken had ik niet. "Alice!" Ik sprintte een klein stukje naar Katniss. Ze schoot een kogel door de tunnel. De helft stortte in. Ik rende snel door. "Ha, lekker voor jullie" gilde Katniss. Ik begon te lachen.

Grace! Ik liet me naast me op haar bed vallen terwijl ik me armen om haar heen sloeg. "Wat is gebeurd??? Ik hoorde allemaal klappen, en ze zijn een paar straten verderop in gebroken! Ik ben zo blij dat je nog leven!" Ratelde ze. "Het was zo eng, ik lag hier in bed, en ik voelde me zo misselijk om even uit mn bed te gaan om te kijken wat er aan de hand was. Ik lag echt met spanning in mn buik. Maar wat is er nou gebeurd?" Ik begon te huilen. Ze sloeg me armen om me heen. Grace keek met een vragende blik naar Katniss.

"De school is overvallen....ze hebben Rose te pakken gekregen, en Alice ook bijna, toen ik Alice had gered uit de school, was het hele schoolplein leeg en toen rende we weg, naar een boom en toen zijn we daar ingeklommen. Alice vond daar een pistool, die heb ik nu bij mij. En Katniss pakte het pistool uit haar zak. Alice en ik hebben een uur in die boom gezeten denk ik, toen dachten we dat ze weg waren. Gelukkig hoorde ik net optijd dat er iemand achter ons stond en toen heb ik hem in z'n ballen getrapt en toen zijn we hier naar toe gekomen."

Ik liet Grace los. En toen we onder de tunnel door rende, schoot Katniss een kogel door de tunnel en toen stortte een deel in, recht voor de mannen die achter ons liepen. En toen riep Katniss: "ha, lekker voor jullie" "jij bent echt gestoord, Katniss." En Grace begon te lachen.

~~~~~~~~~
Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Vote 😋
Comment 😋
Follow 😋

Last, but not leastWhere stories live. Discover now