Hoofdstuk 3

13 0 0
                                    

Weer school.... Ik zuchte. Waarom is school 5 keer kn de week? Waarom maak ik me hier druk over? Waarom heb ik die dromen? Daar zou ik me druk over moeten maken. Ik zuchte. Maatschappijleer. De heleklas weer in rep en roer. Van het nieuws van gisteravond. Ik dacht aan mn droom van een paar dagen geleden. Volgens mij is Vicky niet dood. Volgens mij is ze ontvoerd, en de kt de politie dat ze dood is.

~~~~~
De volgende dag
~~~~~

Donderdag, de stomste dag van de week. Mijn dagelijkse routine begon weer en voor ik het wist zat ik op school. "James!" Wat? "Hij, hij is dood!" Riep Katniss. Oh, nee, niet weer iemand. Katniss greep me vast, maar huilde niet. Katniss was na Grace mijn beste vriendin. Grace. Waar was ze eigenlij. Waar is Grace? "Ziek" o. Ik pakte me telefoon en probeerde Grace te bellen maar nam niet op. Ik zuchte. Waarom gaat iedereen dood. Nee. Word ontvoerd.

Voor ik het wist ging de bel en hadden we de volgende les. Muziek. Ik hoopte dat we deze keer wel op de keyboards mochten. Daar had ik echt zin in. Ik vroeg aan meneer Poldervaart of de keyboards aan mochten. "Ja hoor, doe deze les maar even wat jullie willen" ik knikte ik hoorde dat hij het knopje omzette en ik pakte een koptelefoon en plugde die in het keyboard en ik begon te spelen. Vroeger had ik op piano gezeten. Dus ik kon het nog wel redelijk. I see fire speelde ik.

BANG de deur sloeg met een klap open. Iedereen keek verschrikt op. Er stond een man met een pistool. Met een bivak muts. Achter hem stonden nog 5 andere mannen. Ik was bang, ik zag het ook aan andere kinderen in mn klas. Iedereen hield zn adem in. Hij keek ons dreigend aan. We zaten aan de grond gelijmd. Ik hoorde kinderen buiten langs de school gillen en rennen. "Shit, ze ontsnappen! Ga naar het andere lokaal, en hou de kinderen in bedwang buiten! Zorg dat ze niet ontsnappen!!!" Riep de man. En hij deed zn pistool in de lucht en vuurde een kogel af. Er kwam een grote scheur in het plafond en een deel stortte in. Er kwam een room laag voor de man. De andere mannen rende naar de ander lokalen. Ik moest nu iets doen.

Voor ik het wist rende ik naar het raam en sloeg het in met een keyboard. Snel gilde ik. Snel klommen de kinderen op de tafel en sprongen door het raam naar buiten. Tot mijn verbazing schoot de man niet. "Help!" Hoorde ik. Ik herkende de stem uit duizenden. Rose. Een van mijn vriendinnen. ROSE! Gilde ik in paniek. Ik moest haar redden. Ze was nog niet dood. Dus het kon nog! ROSE! "Help, help Alice!" Ik wilde door de rook gaan zoeken, maar ik kon haar niet vinden. Maar net voordat ik wilde gaan werd ik tegen gehouden. Iemand pakte mijn hand vast. "Doe het niet Alice, anders ga jezelf dood!" Ik moet haar redden! En ik keek strak in de groene ogen van Katniss. Bang. Ik hoorde voetstappen heel snel dichterbij komen. Er werd een hand om mn enkels heen geslagen en wilde me naar beneden trekken.

KATNISS! Gilde ik in doodsangst. KATNISS! Ze Was zelf net uit het raam geklommen. En ze greep mijn hand. HELP! Ze trok, maar degene aan mn enkels was sterker. Ik keek naar beneden, maar zag niemand aan mn enkels hangen. Ik keek in het lokaal en zag nog net Rose. ROSE! "Ga!" Riep ze. En opeens werd ik met gemak omhoog getrokken, omdat degene aan mn enkels had losgelaten.

De hele klas was weg. Er rende nog een paar kinderen over het schoolplein. "Ren!" Riep een 2e klasser. Katniss en ik keken elkaar aan. En we begonnen te rennen. "Waarheen?" Volg.....volg...mij.... Ik hijgde. Ik was kapot van het rennen. Waarom had Katniss zo'n ijzersterke conditie? Ik keek om me heen. Nu! Ik schoot snel een zij straatje in. Katniss volgde me op de voet. Daar....in....de boom.... Hijgde ik. Ik sprong op de eerste tak en klom de boom in. Steeds verder omhoog. Op een gegeven moment vond ik een stevige tak hoog in de boom en daar ging ik op zitten. Huh. "Wat?" Pistool. Ik pakte hem van de tak. Kijk. Ik liet hem aan Katniss zien. Ze klom naast me op de tak. "Geef is" ik overhandigde haar het pistool. Ze begon wat te klootte en op een gegeven moment had ze hem open gekregen. "Hij is nog geladen."

~~~~~~~
Hopelijk is het nog wel leuk! Tips zijn altijd welkom.

Last, but not leastWhere stories live. Discover now