Hoofdstuk 5

7 0 0
                                    

Kleine wijziging: ze wonen in Amerika, ik weet niet of dat al duidelijk was, dus bij deze: ze wonen in Amerika

Langzamer hand gingen er steeds meer mensen dood. Ik kreeg steeds meer rare dromen en wist niet meer wat ik moest doen. Ik ging nu al een tijd niet meer naar school. Niemand niet. En op het journaal lieten ze alleen nog maar namen van dode zien. Meer niet. Geen fragmenten van begrafenissen. Het nieuws gaat tegenwoordig alleen maar daarover. Vooral hier in Amerika is het gaande. Ik woon in L.A. Hier zijn de aanslagen vooral bezig, in Canada zijn al bijna geen mensen meer. Of ze zijn naar hier gevlucht.

"Schat" ik keek mn moeder aan. Ze keek peinzend naar de grond. "Ik heb besloten om te vluchten." Mn ogen werden groot. Vl.....vluchten? Mn moeder knikte. "We kunnen hier niet blijven...." zei ze, ze sloeg haar ogen neer. Ik keek haar aan. Er rolde een traan over haar wang. Toen begonnen mijn tranen ook te stromen. Na die lange tijd, dat we heel de tijd in angst hebben geleefd.... En het was nog lang niet klaarWe vielen in elkaars armen en huilde. Ik weet niet hoelang we daar hebben gezeten, maar we hebben allebei heel veel en hard gehuild.

Maar mam.... "Ja schat" wanneer gaan we? "Zo snel als het kan, ik wil hier niet meer zijn, en ik wil dat jij normaal op kan groeien..." Ik knikte. Maar....maar Grace dan....en, en Katniss.... Kunnen die niet mee!? "Hoe meer mensen bet weten, hoe gevaarlijker voor ons om te vluchten." Ik voelde dat mn verdriet plaats maakte voor mn woede. Hoe bedoel je? Vroeg ik fel. "Nou kijk, hoe meer mensen het weten, des te meer mensen vluchten er mee, en des te meer vertellen het door en dan zullen de moordenaars ons zo ie zo vinden." Ik voelde dat ik nog bozer werd. Dus Grace en Katniss moeten hier blijven? Vroeg boos. Ik zag mn moeder twijfelen.... "Ja...." MAM! Gilde ik. "Het spijt me...." Nee het spijt je niet! Jij wil met zn tweeën vluchten zodat we samen veilig zijn! En ik wil dat mn vriendinnen mee gaan! Ik geef om ze en ik kan ze niet hier achterlaten! "Maar lieverd!" NEE! Laat me met rust! Gilde ik woedend. Verblind van tranen rende ik naar boven. Katniss en Grace gingen mee, en anders ze niet mee mochten, ging ik ook niet mee!

~~~~~
Een paar dagen later
~~~~~

Vanavond zouden we gaan vluchten..... Ik was bang. Ik dwaalde rond over de straten, om hopelijk Katniss en Grace tegen te komen.... "Alice!" Ik draaide me geschrokken om, en zag Katniss op me afrennen. Ik rende naar haar toe en knuffelde haar innig. Ik ben zo blij je te zien zei ik met tranen in mn ogen. "Ik jou ook." We keken elkaar aan en gaven elkaar een knuffel. "Ik zocht je al....ik moet iets aan je vragen..." Ik keek haar met grote ogen aan. Er gingen allemaal vragen door me hoofd heen. Wat zou ze gaan zeggen? Zullen ze ook gaan vluchten? Of komt ze vertellen dat iemand dood is uit haar familie? Ik was bang. Bang voor haar vraag, en bang wat ik er op moest antwoorden.....

~~~~~~
Wat zal Katniss aan Alice gaan vragen? Als je het denkt te weten zet het in de comments! Love you all x

Vote ❤️
Comment ❤️
Follow ❤️

Vous avez atteint le dernier des chapitres publiés.

⏰ Dernière mise à jour : Mar 14, 2016 ⏰

Ajoutez cette histoire à votre Bibliothèque pour être informé des nouveaux chapitres !

Last, but not leastOù les histoires vivent. Découvrez maintenant