Het zusje van - Joel Veltman

925 31 2
                                    

Lieve Isa ,

Van Harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma, ik verheug me er al op dat je de nieuwe stewardess word van ons team. Veel succes hiermee en laat je niet sarren door de jongens , zoals je weet ze zijn nou eenmaal een beetje gestoord maar ook aardig hahaha. Succes en ik hoop dat je het Cadeautje leuk vind.

Joel.

Toen ik dit las smolt ik bijna , het was zo lief. Ik pakte snel het andere kaartje waar blijkbaar het cadeau op stond.

'Diner voor twee in een restaurant naar keuze' was het cadeau ! Super leuk natuurlijk. Ik pakte mn telefoon een besloot meteen om Joel te appen.

Isa : Bedankt voor het lieve en leuke cadeautje !

Joel : Graag gedaan :)

Isa : Wanneer gaan we ?

Joel : Huh ?

Isa : Ik neem jou mee , jij hebt me het cadeau gegeven dus ik vind dat jij mee mag haha

Joel : Awh lief , uhm wanneer wil jij ?

Isa : Volgende week ergens ?

Joel : Prima , vertel me de datum maar als je het weet

Isa : Is goed doe ik ! Maar ik ga nu slapen , slaaplekker x

Joel : Slaapzacht xx

Ik legde m'n telefoon weg en ging toen lekker slapen. De volgende de ochtend werd ik wakker gemaakt door Joan. 'Isa kom je eten ?' Riep ze naar boven. 'Ja ik kom er aan' Riep ik terug, snel trok ik even wat extra kleding aan , anders zou ik alleen in een kort broekje en hemdje aan tafel zitten maar ja dat is een beetje onbeschoft. Ik liep de trap af en ging aan de eet tafel zitten , Joan en Jasper zaten er al. We praatte een beetje en aten ons eten.

'Isa ga je zo mee naar de training ? Je mag wel mee doen als je wilt , aangezien je toch kan voetballen ?' Vroeg Jasper.

'Ja is goed ik kleed me zo even om' Zei ik. Ik heb vanaf mijn 6e al op voetbal gezeten , want ja met 2 broers leer je wel voetballen en ging ik het vanzelf leuk vinden. Ik speelde al in de dames 1 van de Treffers voor ik naar Utrecht verhuisde en ook in Utrecht speelde ik bij een club maar niet in Utrecht zelf want daar hadden ze niet hele goede clubs voor meiden daarom ging ik spelen bij Jsv, daar hebben ze een hele goede meiden afdeling en worden jongens en meiden gewoon het zelfde behandeld. Zo kon ik gelukkig nog gewoon voetballen. Maar nu moet ik hier in Amsterdam ook nog een nieuwe club zoeken , het liefst zou ik natuurlijk gewoon bij de Ajax Vrouwen spelen maar ja zo makkelijk gaat dat niet, maar er van dromen kan natuurlijk altijd.

Ik trok een Ajax tenue aan met de naam Cillessen er op maar het was geen keepers shirt aangezien ik zelf in de spits speel staat er Cillessen met nummer 9 op. We stapte in de auto en reden naar de toekomst. Jasper ging de kleedkamer nog even in en ik wachtte op het veld waar al een bal lag dus besloot ik maar wat op doel te gaan schieten. Na een kwartiertje kwamen de jongens ook het veld op. Frank en de andere trainers begroette me ook en we startte met de training , we moesten eerst 6 rondjes rennen en daarna werkte we wat op techniek en het ging me verrassend goed af moet ik zeggen. Daarna deden we nog een partij waarin in 4 x scoorde , de jongens waren duidelijk onder de indruk. Terwijl een groot deel al weg ging , bleven Jasper , Davy , Nicolai , Viktor , Joel en ik nog op het veld om wat penalty's te nemen. Jasper kan ze op de trainingen wel houden maar in een wedstrijd gaat het altijd mis.

Nadat we geen zin meer hadden liepen we weer van het veld af.

'Je kan goed voetballen , Jasper is duidelijk niet de enigste uit de familie haha' Zei Joel.

'Dankje ik voetbal vanaf m'n 6e maar zo goed ben ik nou ook weer niet hoor' Zei ik lachend.

'Heb je gezien wie er stond te kijken aan de kant ?' Vroeg hij.

'Nee , wie dan ?' Vroeg ik nieuwsgierig.

'Ed Engelkes , de trainer van de Ajax Vrouwen, hij praatte met Frank en toen ik langs liep hoorde ik dat hij aardig onder de indruk was en dat hij nog wel contact met je op zou nemen , dat je misschien mee mag trainen of zelfs in het team kan komen. Je bent echt wel een talentje hoor' Zei hij.

Ik keek hem verbaasd aan. 'Wow echt ?! Dat zou echt gaaf zijn !' Zei ik enthousiast.




Het Zusje Van (on hold)Where stories live. Discover now