Eski ,Haklı

102 9 0
                                    


Gökturan iyice düşündü , dün kim ona saldırmak istemişti. Oturduğu yere iyice oturduktan sonra içinden " Murad bey olamazdı çünkü hala hiçbir şeyden haberi yok "diye düşündü. Ama kimdi etraflıca düşündükten sonra , Yanına gelen Torumtay Gökturan a doğru baktı ve yanına oturdu o sırada içeri bu sefer Kutlu ve arkadaşı Tuman girmişti
Onlarda Gökturan nin yanına oturup daire şeklini aldılar .

Kutlu içerde bir endişenin olduğunu biliyordu . Ama neden böyle olmuştu ,hala anlayamamış ti . O sırada biraz daha durduktan sonra Torumtay ortamdaki sessizliği bozan oldu.

---Gökturan ne oldu?

Gökturan sakince kendisini hayal aleminden gerçek dünyaya geçirdi arkadaşlarının geldiğini bile geç anlamıştı, ve etrafına bakındı bütün herkez buradaydı. Torumtay a dönerek .

---Timur nerde?

Torumtay etrafına baktı ve Timurun mutfakta yemek yediğini hatırladı.

---Merak etme timur içeride , sen onu geç te senin bu halin nedir ?

Gökturan biraz durduktan sonra.

---Beyler yeni düşmanımız var herhalde .

Oradan Kutlu araya girdi.

---Ne dersin kardaş.

Gökturan Kutlu nun endişesini anlamıştı, ve ona doğru dönerek .

---Dün buraya gelirken bana saldıran üç kişi saldırdı . Kim olduklarını bilemiyorum, ama beni orada öldürmek için gelmiş oldukları kesindi.

Ortam birden derin bir sessizlik olmuştu , odada bulunan herkes yeni düşmanın kim olduğu hakında soru isaretleri olmuştu kafalarında. Derin sessizliği bozan Torumtay oldu.

---Düşmanın kim olduğunu biliyor musun?

Gökturan Torumtay a bakarak , cebinden dün öldürdüğü askerlerin birinden aldığı madalyonunu çıkardı ve Torumtay a gösterdi.

---Bunu buldum askerlerden.

Torumtay iyice inceledi ama birşey anlamadı, yanında duran Kutlu da iyice baktı ama oda birşey anlamadı , diğer tarafta duran Tuman ise elini sakalına atıp birşeyler hatırladığını anladı ve ani bir giriş yaptı konuşmaya.

---Ben biliyorum bunu.

Gökturan elindeki madalyonu ona doğru uzattı ve iyice bakmasını söyledi. Tuman iyice düşündükten sonra madalyonun kime ait olduğunu çözdü.

---Bu madalyon Haşhaşi lere ait bir madalyon , demek seni Murat beye çalışan olarak algılamış lar büyük ihtimal seni bu yüzden öldürmek istemişler.

Gökturan ve diğerleri sessizliği yakın arkadaşı olarak gördüler ve öyle de devam etti , Gökturan daha fazla dayanamadı ve konuşmaya başladı.

---Bu haşhaşi lerde kimdir?

Tuman derin bir nefes aldı ve devam etti.

---Uzun yıllar önce kurulmuş olan bir birlik ,kendilerine ters düşen insanları öldürürler . Kurucular Hasan sabbah tir bu adam kendini cennete gitmenin anahtarının kendinde olduğunu ve kendinin bir cenneti olduğunu söylermiş. Bu birlik yakın zaman nin en etkili dövüş adamları ve birliği .Büyük ihtimal senin karşına çıkanlar bunlardı.

Gökturan yeni bir düşmanın verdiği sıkıntıyı omuzlarında hissetti , Orta asya dan intikamını almak için gelmişti. Öyle de yapıyordu moğol uşağı olan adamın askerleri oldular sonradan ona düşman oldular , daha birsürü düşman çıkacağını biliyordu. Gökturan bu ise bir çare bulmak için arkadaşlarına dönerek .

---Onlara bir mektup yollayalım, bizim murat beye düşman olduğumuzu ve İntikam kardeşliği birliğinin dostane ilişkilerini sunalım.

Tuman kafasını iki yana salladı .

---Barış için Gönderdiğin adamın kellesini yollar lar.

Gökturan kafası karışmıştı , iki düşmanla savaşmak akıl alacak şey değildi . Odadaki herkes bunu fark etmişti. Torumtay Gökturan a dönerek .

---Beyim bizim yani senin o birlikte olduğunu nasıl öğrendi bu haşhaş denen iblisler.

Odada herkes bu soru karşısında fısıltılar içinde birbirleriyle konuşmaya başladılar. O sırada yıllarını buralarda geçiren Tuman konuşmaya başladı.

---Dediğiniz gibi içerden biri söylemiş bu kesin . Söyleyen de Murat beyin en sadık askerlerden biri olan Tak tır.

Gökturan ve Torumtay şaşırmıştı. Gökturan hiç beklemeden konuşmaya başladı şaşkın bir şekilde.

---Ne demek Tak ?

Tuman Gökturan a dönerek .

---Buraya iki sene önce geldi ve birden beyin en sadık adamı oldu . Geçmişine baktığımda Tak ın ailesini Murat beyin babası kılıçtan geçirmiş . Yani ıntikam almak istiyor büyük ihtimal.

Gökturan söze atlayarak .

---Olabilir o zaman demek bizim her hareketimiz biliniyor.

Tuman bu kadar şey bilmenin zarar olduğunu biliyordu ama yinede konuşmaya devam etti.

---Beyim büyük ihtimal İntikam kardeşliği ni düşman olarak benimsemiş ler.

Gökturan biraz durduktan sonra Tumana bakarak .

---Haşhaş lerin beyi kimdir ?

Tuman konuşmaya başladı.

---Rükneddin Hür Şah dır . En son o geçti. Onlar büyük ihtimal yanlış kişilerle uğraştıklarını anlarlar.

Gökturan biraz daha düşündü içinden çıkılmaz hal almıştı . Ne yapacağını bilmiyordu . Etrafında çember şeklinde dizilmiş olan arkadaşlarına baktı . Hepsi ıntikam için can atan insanlardı milleti için canını verecek adamlardı. Hepsi ya moğol kılıcını tatmış ya fars oynuna gelmiş yada ne olduğu belirsiz kişilerin kılıcını nin tadına bakmıştı. Gökturan biraz daha etrafına bakındı sonra önüne dönerek .

---Torumtay araştırdın mı ? Sana dediğimi.

Torumtay Gökturan nın konuşmasından sonra arkasında duran kâğıdı Gökturan a uzattı ve konuşmaya başladı.

---Bu sefer ki hedefimiz Murat beyin şehre imam diye getirdiği moğol komutan . Şu sıralar şehrin batısındaki Hacı Muhtasar camisin de imamlık yapmakta . Görülen o ki Murat bey de her zaman bu camiyi ziyaret edermiş yani anlayacağınız moğol ların Tebriz de ajanı var .

Gökturan gülerek .

---Bizde onu öldürürüz İntikam kardeşliği hafife alınacak bir birlik değil . Tuman sen hala görevinde kal zamanı gelince sana sadık olan adamlara ihtiyacımız olacak . Kutlu sende İntikam birliğine katılacak güvenilir kişileri bulmaya çalış .

Kutlu kafasını onaylar bir şekilde salladı aynı şekil Tuman da salladı . Gökturan konuşmasına devam etti.

---Yarın Torumtay , Kutlu ikiniz bu imamın işini bitirin ondan sonra dediğim görevleri yapın.Herkes Kızıl renkte pelerin giysin artık kendimizi Tebrize belli edeceğiz . Artık Tebriz sokaklarına İntikam kardeşliği hakim bunu herkes bilsin .

Gökturan nin konusmasindan sonra söze Kutlu girdi.

---Beyim Murat beye ne zaman ona düşman olduğumuzu söyleyeceğiz .

Gökturan kendinden emin bir şekilde .

---Yarın o moğol komutanını öldüğünde anlar. Merak etme .

Gökturan konuşmasından sonra yemek yemek için Torumtay ve Kutlu ayağa kalktı ve mutfağa gitti . Akşam olmuştu artık gecede ayın hilal şeklinden başka hiçbir şekil gözükmüyordu.



İNTİKAM KARDEŞLİĞİWhere stories live. Discover now