Kardeş kurtarma Savaşı Hazin

204 19 6
                                    


Torumtay ve on beş atlı hızla moğul saflarına ilerliyordu , atlılar yaklaştıkça kılıçlar çekiliyor kalkanlar tutuluyordu . Moğul safları atlılar yaklaştıkça çift sıra halini aldı , moğul askerleri kılıçlarıyla düşman askerlerinin gelmesini can gözle bekliyorlardı .

Oğuz atlı askerleri yaklaştıkça ellerindeki kılıçları öne doğru eğdiler .
Torumtay askerlerinin üçgen pozisyon nuna geçmelerini söylediler , atlılar yavaşlayarak üçgen pozisyonu nuna geçtiler .

Oğuz askerleri ve moğulaskerleri arasında 30 metre anca kalmıştı.
Atlılar son sürat gelirken bir anda mogul askerleri kumun altına sakladıkları üç metre uzunluğundaki mızraklarını çıkartırlar ve atlılara doğru uzattılar . İlk önce Oğuz askerleri ilerdeki moğul hareketlerini tam olarak anlayamadıklari için hızlarını kesmediler ve devam ettiler .
.

Biraz daha ilerledikten sonra Oğuz atlı askerleri moğul saflarına dallamadan mizraklara takılıp yere düştüler . Arkada duran Torumtay ilk başta ne olduğunu anlayamadı moğul saflarına biraz daha yaklaştığında askerlerinin yerlere düştüğünü ve yaralandığını gördü . Torumtay tam geri çekilme emri veremeden atına gelen mızraklar yüzünden yere düştü . Yere hızlıca düşmenin şiddetiyle bacağını burkmuştu ,atı ise yerde can çalışıyordu.

O sırada askerler geri çekilin diye homurtular duyuluyordu. Torumtay yerden kalkmaya çalışırken ayağının ağrısıyla tekrar yere düştü o sırada bir moğul askeri kılıcıyla Torumtay a doğru savurdu , kılıcın geldiğini fark eden Torumtay arkasındaki kılıcı sürünerek aldı ve gelen kılıç darbesini savurdu gücünü zorluyordu. Bu sırada bir moğul askeri daha geldi ve aynı anda yerde yatan Torumtay a kılıç sallamak için ellerini kaldırdıkların da Torumtay gözünü yumdu ve vurmalarını bekledi bu yaralı haliyle bir şey yapamayacağını biliyordu, Torumtay gözleri kapalı kılıç darbesini beklerken önünden acıyla irkilme sesi geldiğini duydu gözlerini açtığında iki moğul askeri yerde kalplerinden oklarla vurulmuş olduğunu gördü . Biraz şaşırdıktan sonra okların geldiği yöne baktı . Bulmaz bey yardım için bütün askerleriyle gelmişti , ayağa kalktığında oradan topallayarak uzaklaşmaya çalıştı arkasına doğru baktığında yerde sıralı halde yatan at ve askerlerin cesetleriyle doluydu , tam o sırada moğul askerinin biri bağırarak Torumtay a kılıç savurdu , Torumtay kılıç tan kaçmak için geriye çekildi ve elini kılıcına attığında atının yanına bıraktığını fark etti, içinden ne kadar salak olduğunu söylese de iş işten geçmişti . Tek silahı eli olduğunu bildiği için moğul askerinin kılıç darbelerinden olduğunca kaçmaya çalıştı .

Bir an moğul askerinin dikkatinin dağıldığını fark eden Torumtay moğul askerinin üstüne atlayarak onu yere düşürdü , yerde biraz boğuştuktan sonra Torumtay kas gücünü kullanarak askeri yerde boğdu ve ayağa kalktı biraz etrafına bakındıktan sonra yerde duran bir kılıcı aldı ve topal olan ayağına rağmen savaşmaya devam etti.

...

Gokturan da atlılarıyla moğul askerlerinin arkasından vurdu moğul askerleri arkalarından gelen atlılar karşısında telaşa düşmüşlerdi. Gökturan moğul askerlerini yarma yapmak için iki eline de kılıç almıştı atı ilerledikçe iki eliyle sağ ve sola vuruyordu. Moğul askerleri iki taraftan atlılar tarafından sarılmıştı , komutanları kaçmak için askerlerine kendi etrafında etten duvar yaptırdı . Gökturan ilerledikçe Bulmaz beyin yanına kadar gelmişti. Bulmaz beyle aynı savaş alanında bulunmaktan gurur duyduğunu anlamıştı Gökturan Bulmaz beyin yanına yaklaşarak onun yanında savaşmaya devam etti, yanına gelen moğul askerine kılıcını savurarak yere serdi bu sırada Torumtay da sakatlandığı için savaş alanının biraz dışında savaşıyordu. Gökturan bir iki moğul askerini de öldürdükten sonra atını arkaya çevirdiğinde Bulmaz beyin atından düştüğünü gördü kendide atın dan atlayarak Ustasının yanına giderek yerde olan başını dizinin üstüne koydu.
Bulmaz bey iki yerinden kılıç darbesi almıştı biraz daha soluk aldıktan sonra Gökturan nın kulağına uzanarak .

--Sen bey olmak için yeterince büyüdüğünü gösterdin .

Dedikten sonra gözleri gökyüzüne bakar vaziyete öldü. Askerlerde Bulmaz beyin öldüğünü görünce dirençleri kırılmıştı . Üstünlük moğul ordusuna geçmeye başlamıştı. Bunu gören moğul komutanı askerlerinin bastırmalarını emretti. Gökturan ustasını gözlerini kapatıktan sonra ustasını omzuna alarak atına koydu kendisi de bindikten sonra etrafına baktığında iki moğul askerinin yaklaştığını gördü elindeki kılıcı sıkıca tutarak askerlerin iyice yaklaşmalarını bekledi. İyice yaklaştığını anlayınca altından indi ve askerlerden birine tekme atarak yere serdi diğerini de belinde bulunan yatağanı alarak omzuna batırdı asker büyük bir bağırış la yere düştü , yere düşen diğer asker arkadaşının yerde kanlar içinde kıvrandığını görünce ayağa kalkarak kaçmaya başladı , Gökturan askerin birisinin kaçtığını görünce elindeki yatağanı fırlattı , tam da kaçan askerin beline saplandı asker ağzından gelen kanlarla yere yığıldı.

Gökturan atına tekrar bindi etrafına baktığında durumun kötü olduğunu gördü ve askerlerine geri çekilme emri verdi . Askerlerin bir çoğu geri çekilirken moğul askerlerinin gazabına uğruyordu .

Gökturan savaş alanından ayrıldığı sırada arkadan gelen bir ok sol omzuna saplandı acısa bile acısını hissetmemek için ustasına bakıyordu.

Torumtay da savaş alanında bulduğu ata binerek Gökturan na yetişmeye çalıştı ilk önce neden geri çekildiklerini anlayamadı . Gökturana yaklaşınca, arkasında ölmüş olan Bulmaz beyi gördüğünde anlamıştı. Biraz duygulansada hislerine yenilmedi . Ve yollarına devam ettiler moğul askerleri yaya oldukları için takip edemediler

Oğuz askerlerinden sadece savaş alanından kaçmayı başaran kırk kişi vardı.

Savaş alanından ayrıldık ça Askerlerin intikam duygusu da artmıştı.

İNTİKAM KARDEŞLİĞİWhere stories live. Discover now