1.GÖREV

87 13 0
                                    

KUZEY AZERBAYCAN :BAKÜ

Herkes Bakü nün tam ortasında bulunan büyük meydanda toplanmış yeni yapılan tershanenin açılış töreni için valinin gelmesini bekliyorlardı . Askerler önceden gelmiş ve halkı denetim altına almışlardı . O sırada askerlerin unuttuğu bir şey vardı oda çatılar .

Meydanı gören büyük bir çatının başına çıkmış olan Torumtay kartal gibi gözleriyle meydanı süzdü ve elindeki yayı son kontrollerini yaptı bu ilk görevleri olduğu için çok heyecanlıydı üstündeki kırmızı pelerin onu kızıl tanrı gibi bozkurt un kan kardeşi yapıyordu . Torumtay iyice meydana bakarken o sırada sokak arasından meydana gelen Gökturan hemen görünüyordu ama yüzünü aşağıya eğdiği için suratı fak edilmiyordu . Gökturan iyice meydanda halkın arasına kaynaştı ve beklemeye başladı . Halk ise valilerinin böyle bir şey yapmasından çok memnun vaziyete açılışı bekliyorlardı .

Torumtay etrafı iyice izledikten sonra meydanın kuzeyinden gelen yoldan bir kalabalık meydana geldiğini gördü iyice baktığında askerlerin arasından valinin geldiğini gördü ve hemen Gökturanın da görmesi için ıslık çaldı o sırada herkes valinin geldiği yöne baktığından çatıda duran Torumtayı fark etmediler . Gökturan ıslık çalındığını duyunca meydanın merkezine doğru gitmeye başladı içinden bunca askerin karşısına 2 kişi çıkmalarının onları cesaretten öldüreceğini düşündü , kafasını bir iki kere salladıktan sonra elini kılıcına attı ama çıkarmadı daha erken olduğunu biliyordu .

Burak bey ise askerler eşliğinde meydana geldi ve toplanan halkı selamladı , Ve konuşmak için meydanın ortasına geçti , askerlerde etten duvar örmüşlerdi. Torumtay biraz bekledikten sonra eliyle Gökturan a harekete geçmesinin vakti geldiğini söyledi . Kendi de arkasında duran ok tan bir tanesini alıp yaya koydu, hava pusluydu bu onun için kötü şansa alametti.

Gökturan kalabalığın arasından ağır adımlarla ilerliyordu . Tam askerlerin yanına gelmişti ki bir ok önünde duran askere saplandı. Asker neye uğradığını anlamadan yere yığıldı , bunu gören halk birden bağrış içinde kaçışmaya başladılar . Gökturan biraz irkildi bir iki adım geri attı çünkü plan da direk burak beyin okla öldürülmesi vardı . Geri geri giderken arkasındaki çatıda duran Torumtay baktı , Torumtay rüzgarın azizliğine uğramıştı ve hemen bir ok daha attı bu sefer beyin omzundan vurdu , ok la vuramayacağını anladığında . Kılıcını çekip iki metre yüksekliğinde ki çatıdan atladı.

Gökturan arkadaşının yanına gelmesiyle oda Kılıcını çekti artık yapacak bir şeyleri yoktu , beyin etrafında etten duvar örmüş askerlere doğru hızlıca koştular. Askerler ise neye uğradığını şaşırmış meydandan ayırmaya çalıştıkları beylerini korumaya çalışıyorlardı, o sırada asker çemberinin içinde yaralı vaziyette olan Burak bey kaçışmakta olan halkın arasından kırmızı pelerinli iki kişinin koşarak geldiklerini gördü ,ilk başta anlamasada yanında duran askerlere .

---O tarafta buraya geliyorlar.

Dedi . Asker burak beyin gösterdiği yöne doğru toplanmışlar dı . Ve tek sıra halinde dizilmişlerdi. Askerler kendilerine doğru koşan bu kişilerden sayıca üstün olduklarından korkmuyor aksine içten içe gülüyorlar dı .

Torumtay ve Gökturan tek sıra halinde dizilmiş olan askerlere iyice yaklaştıklarında Gökturan Toruntayın ellerinin üstüne basarak askerlerin arka tarafına atladı , bir kartal gibi havada süzülürken sıra halinde dizilen askerlerin ağızlarının açık kaldığını görebiliyor du . Askerler ilk önce ne olduğunu anlamasalarda hemen toparlanıp arkalarını döndüler tam yerden kalkan Gökturan a saldıracaklar dıki arkalarından gelen oklarla yere yığılmaya başladılar . Askerler arkadan gelen okun sahibi olan Torumtay la kavga ederken .

Gökturan ise neye uğradığını şaşırmış vaziyette olan Burak beye doğru ağır adımlarla ilerliyordu . O ilerledikçe Burak bey kaçmaya çalışıyordu , Biraz kaçtıktan sonra ayağına takılan taş yüzünden yere düştü . Gökturan yere düşmüş vaziyette olan beyin yakasından tutarak kaldırdı ve hançerini saplıyacaktı ki , arkadan gelen askeri fark etti ve döndüğü anda kılıcını savurdu asker belinden almış olduğu kılıç darbesiyle ağzından gelen kanla yere yığıldı . Gökturan askeri öldürdükten önüne döndüğünde Burak beyin can havliyle kaçtığını gördü . Sol elinde duran hanceri sağ eline aldı ve atma pozisyonuna getirdi . Biraz bekledikten sonra hanceri hızlı bir şekilde fırlattı . O sırada tek bir ses duyuldu , Burak beyin bağırma sesiydi . Hançerin vermiş olduğu acıyla yere yığılıp kaldı . Ondan geriye açılmamış bir tershane kaldı .

Gökturan işini hallettikten sonra meydandan ayrılmak için Torumtay seslendi. Torumtay bir kaç askeri daha öldürdükten sonra koşarak kaçmaya başladı . Askerlerin bazısı Burak beyin yanına giderken diğerleri İntikam kardeşliğinin peşinden koştular .

Torumtay ve Gökturan ara sokaklarda yan yana koşarken Gökturan arkasına baktığında sekiz yada on kişinin geldiğini gördü . Eliyle Torumtay a çatılara çıkmalarını gerektiğini söyledi . Torumtay da arkasına baktığın da oda bu fikre katıldı ve ikisi de manav olan bir evin çatısına tırmanmaya başladılar . Böyle tırmanma yı tanrı dağlarının keskin kayalıklarında öğrenmişlerdi neyseki kullanacak bir yer bulmuşlardı.
İlk olarak Torumtay çıktı ardından Gökturan çıkarken arkadan gelen askerler ok atmaya başladılar . Gökturan gelen oklar yüzünden zar zor çıkıyordu . Bazı askerlerde onların arkasından tırmanmaya çalışıyorlardı. Gökturan bir iki elini koyduktan sonra Torumtay yardım ettikten sonra çıkabildi. Gökturan ve Torumtay arkalarına bakmadan damdan dama atlayıp oradan uzaklaştılar . Kızıl pelerinleri onları Bakü halkı tarafından ilerde korkular kızıl insanlar olarak geçirecekti hafızalara . Bugün yaptıkları ikisi için intikamın başlangıcıydı.

İNTİKAM KARDEŞLİĞİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin