Kapitola 19

118 6 0
                                    

,,Hotovo. Teď klidně lež, ať si to nepotrháš ještě víc.'' poručil mi, když mi to překryl fáčem a páskou přelepil. Na tváři ale pořád držel masku bez emocí. Už mě to začínalo štvát. Takhle nepoznám, jakou má náladu, což je na nic.

,,Kde to vůbec jsme?'' optala jsem se ho, než stihl odejít pryč. Zastavil se těsně u dveří a trochu na mě natočil hlavu.

,,Jsme v sídle mého šéfa na Bahamách. Ale neměj strach, on tu není. Má práci v Londýně s Loganem a Jasonem.'' zlověstně se usmál a pak za sebou zabouchl dveře. Tím mi samo sebou zvedl mandle. To co mi řekl, mohlo mít více významů. Jak já to tu nesnáším! Proč nemůže existovat stroj času? Hned bych se vrátila do doby, kdy jsem neznala jak Logana, tak ani Jasona a nebyla bych vůbec v téhle situaci....ach jo...

Lehla jsem si na bok a peřinu si nahrabala pod tvář a sledovala tmavě rudé neprůsvitné závěsy. Nakonec mi to ale nedalo a tak jsem je šla odhrnout. Akorát svítalo a nebe bylo zbarvené do červánkové barvy. Bylo fajn vidět oceán a písek kolem. Je to velká změna od sněhu, který byl v Londýně, i když spíš jeho zbytky. Nejraději bych se rozeběhla do samotného oceánu a už z něho nevylezla. Jen bych se nechala unášet jeho vlnami. Na chvilku jsem zavřela oči a představila si to. Moji mysl zalil pocit svobody a uvolněnosti. Ach jo...oči jsem zase otevřela a znovu si povzdychla. V duchu jsem si přála, abych na vše zapomněla a žila úplně jiný život!

O měsíc později

,,Ty jsi vážně neskutečněj parchant!'' zakřičela jsem na Troye, který se dal radši na odchod. Mít něco po ruce, už by to po něm letělo. Tak on si mi přijde jen tak oznámit, že Jason s Loganem mě už přestali hledat! To mu samozřejmě nebaštim! To by mi nikdy neudělali, nebo jo?

,,Nevim co se čertíš. Já ti říkal, že to vzdají!''

,,Vypadni!'' křikla jsem znovu, tak radši odešel. Svalila jsem se do postele a schoulila se do klubíčka. Stehy jsem už měla v pohodě. Celkově jsem se i cítila líp, tedy až na to, že jsem byla stále jejich vězněm. Jenže jestli Troy nelhal, už nemají důvod mě tu držet. Okamžitě jsem vyskočila na nohy a šla za Troyem. Rázovala jsem si obrovskou halou naproti, kde byl obývací pokoj. Otevřela jsem dvojité mohutné dveře s peprnými slovy na jazyku, které jsem chtěla říct Troyovi, ale zůstala jsem stát na místě. Celé tělo mi zkoprnělo a brada mi div nespadla ke kolenům.

,,Copak Bell, díváš se jako by si viděla ducha.'' zubil se na mě Michael, který stál u prosklených dveří na terasu.

,,Bell.'' promluvili sborově Logan s Jasonem. Párkrát jsem zamrkala, jestli mě nešálí zrak. Oba si seděli v křeslech naproti sobě a Troy stál mezi nimi, jako by byl jejich velkej kamarád.

,,Co tohle má do prdele znamenat?!'' zeptala jsem se rozzuřeně a zamračila se na ně. Troy se na mě na oplátku zazubil, stejně tak Michael. Ti dva se ale na mě podívali omluvně.

,,Jsme tu, abysme...'' začal Logan, ale Troy mu skočil do řeči.

,,Co bys asi tak řekla? Jsou tu na pokec. A jak vidíš, už tě přestali hledat. Nejsi snad ráda, že je vidíš? No tak nestyď se Logane a řekni jí pravdu.'' pobídl Logana s úsměvem, aby mluvil. Nechtěla jsem věřit vlastním očím. To jak Troy Logana držel za rameno jako velkej brácha...

,,Jsme tu, abychom uzavřeli dohodu.'' promluvil ke mně nervózně. Všimla jsem si, jak se Jason ošil v křesle, jako by chtěl něco říct, ale mlčel.

,,Jakou dohodu?'' zeptala jsem se zmatená a sjela pohledem Michaela i Troye. Oba se usmívali jako pošahaný.

,,Mě a Jasona nechají, když jim dám zbytek peněz a...''

,,A?'' skočila jsem mu do řeči. Zhluboka jsem dýchala, aby mě nepřemohla panika. Měla jsem takové tušení, že řekne mě.

,,Tebe.'' řekl přesně to, co jsem si myslela. Do očí se mi okamžitě nahrnuly slzy, proto jsem rychle zamrkala. Podívala jsem se i na Jasona, jestli mi to potvrdí svým pohledem, ale radši se na mě ani nepodíval. To mi stačilo, víc už jsem tam nechtěla být. Otočila jsem se a rozeběhla se do svého pokoje, kde jsem se zamkla a rozbrečela se.

Z pohledu Troye

Jen co jsem uslyšel třísknout dveře od pokoje, dal jsem ruku z Loganova ramene. Oba dva to zahráli dokonale. Měl jsem radost z dobře odvedené práce. Michael se taky usmíval, protože dostat tyhle dva, byl opravdu oříšek, ale přece jen mají i jinou slabinu, než je Isabella.

,,Tak, to bychom měli hoši. Ale co teď s vámi? Zastřelit nebo nezastřelit?'' popichoval jsem je a mířil z jednoho na druhého pistolí, kterou jsem celou tu dobu držel Loganovi za zády.

,,Troyi, šéf řekl jasně, ať se jich hned zbavíme.'' pokáral mě Michael, tak jsem jen pozvedl obočí, aby se do toho nepletl.

,,Rád si hraju. Tak co Logane, budeš ty první, nebo tady Jason? Uvědom si ale, že na něho, jeho drahá Melody čeká v Memphisu. Oh, já vlastně zapomněl, čeká na něho v Londýně s Jackem, který ji má u sebe, kdybyste vy dva měli v plánu se proti mě spiknout.'' dobíral jsem si je a podíval se na Jasona. Zatínal pěsti, jak neměl daleko od vybuchnutí vztekem. Dělalo mi ohromnou radost, vidět je v této pozici. Vím, že Jason udělá cokoliv pro svou dceru. Za to Logan se svými rodiči moc nevychází a tak jsem vsázel na něho.

,,A nebo víte co? Michaeli, vezmi si svou zbraň a nech tam jeden náboj, máš přeci revolver, bude sranda. Uvidíme, kdo z nich to nakonec bude.'' zasmál jsem se pro sebe nad svým dokonalým plánem a podíval se na svého společníka. Na tváři se mu rozlil úsměv a vydal se ke dveřím.

,,Ne tak rychle!'' ozvala se Bella a tak jsem se na ni podíval. V rukou držela Michaelův revolver a mířila s ním na něho.

,,Ale no tak Bell. Tohle jsme už jednou probírali. Polož to, než si ublížíš.'' pokáral jsem ji, ale ona na mě vrhla vražedný pohled.

,,A já ti neustále opakuju, abys mě nepodceňoval. A víš, na co jsem ještě přišla? Je to pár dní zpátky, co jsem našla fotku s tvojí ségrou a ujišťuji tě, že já nejsem jako ona!'' zavrčela na mě rozhněvaně.

,,Jsi chytrá. Přišla jsi na to, že mi ji připomínáš. Asi bys ale měla vědět, že to nebyla ségra, ale moje snoubenka, dokud mi ji tihle dva nevzali. Nedívej se na mě tak Bell. Je to pravda. Zastřelili ji, když za mnou přijela ze služební cesty a za to budou pikat, jak jsem jim slíbil. A abych nezapomněl...šéfovi nešlo o ty prachy, co Logan sebral. Tohle byla moje akce, jak je oba dostat a tys byla od první chvíle můj cíl.'' obeznámil jsem ji s celou pravdou a zářivě se na ni usmál. Byla překvapená, tohle vážně netušila a hlavně jsem ji vyvedl z míry na tolik, aby nedávala pozor na Michaela.

,,Ty lžeš!'' okřikla mě, ale dál mířila na mého parťáka, který k ní pomalu přistupoval.

,,Myslíš? Tak řekněte jí kluci, že to je pravda.'' pobídl jsem je, ale oni to posrali.

,,Neposlouchej ho Bell.'' promluvil k ní Logan sklesle.

,,Bell dávej pozor.'' upozornil ji pro změnu Jason na Michaela. Ona se okamžitě na něho podívala a vystřelila. Trefila ho do stehna a on šel k zemi v bolestech. Sprostě nadával a tlačil si na ránu, aby zmírnil krvácení.

,,Tak vyrovnáme skóre.'' oznámil jsem jí a střelil do nohy Jasona.



Poslechni své srdce (2.díl trilogie)Where stories live. Discover now