00.| Shining star

3.5K 219 30
                                    

"Dobrou noc LA!"

Publikum mi odpoví nadšeným jekotem, který otřese základy O2 arény a když zdvihnu pravačku, mávající desetitisícům fanoušků, dočkám se hlasitého skandování mého jména.

Na tváři mi září šťastný úsměv a po tvářích stékají slzy, třpytící se v záři mnoha reflektorů jako diamanty. Oni jsou důvod, proč jsem ještě stále tady.

"Miluju vás!" Zakřičím z posledních sil do mikrofonu.

Celosvětové turné se nezadržitelně chýlí ke konci a já nehodlám promarnit ani jedinou vteřinou, kterou mohu strávit s lidmi, kteří mi zachránili život, aniž by to tušili.

Hřbetem ruky si utřu uslzené oči, nestarající se o své umělé řasy ani make-up, který se mi vlivem horka, panujícího v prostorech arény, stejně dávno roztekl a pohlédnu do šílícího davu před sebou. Být to na mě, zůstanu na pódium déle a přihodím v pořadí už třetí přídavek, ale zběsilé mávání mé nejlepší kamarádky Robin, postávající v zákulisí, mě donutí naposledy se uklonit a definitivně opustit stage.

"Byla jsi úžasná!" Vyjekne nadšeně a sevře mě v náruči.

"To je všechno? Já se bála, že minimálně hoří." Uchechtnu se a jemně ji od sebe odtáhnu, svazující si kudrliny, které se mi lepí k tváři, do vysokého culíku.

"V jistém slova smyslu hoří, už třikrát ti volala mamka, měla by ses ji ozvat." Podá mi můj bílí iPhone, načež je nucena uhnout dvojici stylistů, kteří mi pospíchají spravit make-up před tím, než se objeví novináři.

"Kde je Oliver?" Zajímám se, uschovávající iPhone do třpytivého psaníčka, které mi do ruky vrazil jeden ze stylistů.

"Tam, kde vždycky." Ušklíbne se Robin. "U jídla." Pokrčí nezaujatě rameny a rukou si prohrábne hřívu kaštanových vln, ve tváři znuděný výraz. "Je tu příšerně, už potřebuju vypadnou." Vydechne a neomaleně vyškubne kolemjdoucímu technikovi z rukou štos papírů, kterými se začne ovívat, zatímco já mlčky vyčkávám, až stylisti dodělají svoji práci.

"Do-ko-na-lost!" Poctí nás svou přítomností můj manažer Peter, kterého jsem už řadu dní neviděla. Když mi naposledy volal, byl zrovna se svojí manželkou v Itálii a užíval si mnou vydělané peníze, ne že by mě to snad žralo.

"Díky." Zašklebím se a za pomoci stylisty vklouznu do kožené bundičky, která je poslední úpravou mého image. "Není za co kočko, hlavně to teď nepokaz." Nabádá mě, zatímco já si urovnávám límec bundy. "Venku tě čeká pár novinářů, takže nasaď ten svůj rozkošný úsměv, nevinný kukuč a odpověz jim na pár otázek. V jedenáct začíná afterparty, tak sebou hoď." Mrkne na mě a s mobilem u ucha zamíří tam, odkud přišel, aniž by se obtěžoval s loučením, nezdvořák.

"Můžeme?" Objeví se po mém boku Robin, upravující si výstřih svých flitrových šatů. "Můžeme." Přikývnu a zamířím k východu, kde se k nám připojí početná ochranka, doprovázející mě několik posledních měsíců na každém kroku.

"Jak jste si užila koncert?" "Líbí se vám v LA?" "Kdy se vrátíte zpět do Anglie?" "Co váš vztah s Justinem Bieberem? Přátelství, nebo něco víc?"

Dotazy vlezlých novinářů se na mě hrnou ze všech stran a já úspěšně bojuji s nutkáním poslat je všechny do jistých míst.

"Koncert byl úžasný a LA miluju, je to můj druhý domov." Odpovím na první dva dotazy, aniž bych se zastavila, nebo snad zpomalila, směřující k limuzíně přistavené u arény.

You & I are one |FF One Direction cz|Kde žijí příběhy. Začni objevovat