Prolog

5.6K 258 9
                                    

Toho rána byl u Dancroftových šílený shon. Celá domácnost se chystala na příjezd nového hosta, jakéhosi obchodníka, který měl sponzorovat pana Dancrofta.

Pan William Dancroft byl počestný muž z vyšší třídy, který se do svého postavení dostal svou pílí a prací. Ve tváři se mu už dávno objevily vrásky a jeho vlasy změnily svou barvu z původní kaštanově hnědé na stříbrnou. Jediné co mu chybělo ke štěstí byla jeho milovaná žena, která před několika lety zemřela. Od té doby žil jenom se svojí dcerou, čerstvě dvaadvacetiletou Cindy, která zastala funkci paní domu tak nejlépe jak mohla.

"A kdo nás to má poctít svou návštěvou?"

Zeptala se dívka a přitom naklepávala polštář. Dlouhé kaštanové vlasy měla sčesané do jednoduchého drdolu a na sobě měla bledě modré šaty. Boty na mírném podpatku jí dodávaly eleganci ale dovolovaly jí se rychle pohybovat po místnosti. Tohle byla Cindy Dancroftová.

"Nevím slečno. Zeptejte se svého otce."

Odpověděla jí mladičká služebná, Betty a složila peřinu. K Dancroftovým se dostala teprve před třemi měsíci a od té doby se stihla stát nejlepší přítelkyní Cindy. Pocházela původně z Bristolu a sem, do severního Devonu se odstěhovala za prací.

"Betty, kolikrát ti mám říkat, abys mi neříkala slečno?"

"Promiňte, Cindy. Je to nezvyk."

"Jak si myslíš, že bude vypadat?"

Zasnila se dívka a trochu se usmála.

"To nevím sleč... Totiž Cindy."

Opravila se Betty a roztáhla závěs.

"Ale brzy to zjistíme."

Poznamenala a ukázala rukou k příjezdové cestě. Cindy k ní přešla a vykoukla ven. Před bránou se zastavil kočár tažený dvěma koňmi.

"Právě dorazil."

S těmito slovy si urovnala sukni a vyběhla z místnosti.

Tak vás vítám u dalšího historického příběhu. Snad se vám bude líbit. Tak co si o tom myslíte? :-)

Little secrets CZKde žijí příběhy. Začni objevovat