Tjueto - en blå katastrofe

5.2K 194 32
                                    

Sånn?

Jeg smiler så fint jeg kan til meg selv i speilet på badet.

Nei. Kanskje mer sånn.

Jg prøver å smile med lukket munn.

Okei. Hvert fall ikke sånn. Jeg tror jeg holder meg til å smile med tenner.

"Kelsey, nå burde du forte deg litt!" Roper mamma fra kjøkkenet.

"Jada" roper jeg tilbake, og kaster et siste blikk på antrekket mitt. Ikke så værst. Det gjelder å ha alt on point når man skal ta skolebilder.

Jeg kikker på klokka. Shit. Det et bare tolv minutter til skolen starter og jeg står fortsatt på badet. Ikke bra.

Jeg stresser ut fra badet og løper inn på rommet mitt. Men så kommer jeg på at jeg skulle vært på badet, jeg må jo pusse tennene. Jeg kan ikke fordra å dra på skolen uten å pusse tennene først.

Jeg hører ytterdøra smelle opp nede i gangen.

"Kelsey, skal du sitte på eller ikke?" Brøler Daniel. Han er stressa. Han skal ha en eller annen prøve i første time. Pluss at han er ganske sur på meg på grunn av at mamma fant ut av festen. Han tror jeg sladra eller noe. Straffen hans ble at han har husarrest i to uker, pluss at han må vaske huset de tre neste ukene, og hjelpe til hos vår ekstremt sure nabo av et kvinnfolk. Jeg og Daniel hadde sommerjobb his henne et år, og la oss bare si at det er ikke noe du gjør frivillig. Jeg syns nesten synd på Daniel.

Grunnen til at jeg er så sent ute, er at jeg klarte å forsove meg. Crusty ville ikke være stille i natt. Han skrapet på døren og pep og sto i, helt til jeg måtte slippe han inn på rommet mitt så han ikke skulle vekke de andre også. Han skulle absolutt ligge i min seng, og Crusty er ikke den som sparer på plassen. I søvne vrir han seg som en mark, legger seg over meg og tar over all plassen. Det var like før jeg vurderte å gå ned på sofaen. Men en eller annen gang i løpet av natta sovnet jeg endelig, og da vekkerklokken ringte i dag tidlig, var jeg så trøtt at jeg rett og slett bare ignorerte den og sov litt til gitt!

Jeg hadde selvfølgelig glemt å finne frem klærne mine kvelden før, så det tok litt tid. Antrekket må være nøye gjennomtenkt når man skal ta skolebilder, det er superviktig.

Altså, man vil jo ikke se ut som en uteligger på et bilde som hele skolen kan ha mulighet til å se. Jeg har passet på å ta på meg smykket jeg fikk av pappa da. Det er et av de fineste smykkene jeg har. Og heldigvis har blåmerket etter Mindys knyttneve blitt borte, så jeg har hvert fall én mindre bekymring.

"Kelsey!" Daniels utålmodige, nokså sinte stemme høres fra gangen. "Jeg drar om tre minutter!"

"Jada!" Jamrer jeg. Jeg tar tannpasta på tannkosten og begynner å pusse. Smaken av mint får meg til å føle meg så mye freshere med én gang.

Når jeg er ferdig, spytter jeg i vasken og skal til å skylle det vekk, men rett før jeg skrur på kranen merker jeg noe. Spytter mitt er blått. Jeg rynker på nesa og ser meg i speilet. Hva er dette for noe?

Uten noen anelse om hva dette skal bety, stirrer jeg uforstående ned i vasken. Jeg ser opp igjen og blotter tenne mot speilet.

Jeg gisper ved synet og stirrer på tennene mine. De er blå. Hva i alle dager...?

Jeg prøver febrilsk å skylle munnen med vann. Det funker ikke. Jeg tar opp tannkosten og skrubber tennene mine. Til ingen nytte.

Jeg mumler noen ikke så alt for pene ord, før jeg stirrer sint på meg selv i speilet.

Hard loveWhere stories live. Discover now