Hayatı basit yaşa

33 5 4
                                    

Hayatı basit yaşa;
-Seviyorsan her ne olursa olsun sonucu karşılık beklemeden git söyle bu o kadar zor değil, en fazla içindeki yükü atmış olursun. Karşı tarafın nasıl davranacağı karşı taraf ile alakalı bir durum olacaktır. önemli olan senin ne hissettiğin ve nasıl davrandığındır. Hem nereden biliyorsun bu koşulsuzca sevginin karşı tarafa iyi gelmeyeceği. Belki ne kadar kendini bedbaht hissediyordur, yalnız hissediyordur. Belki de ayakta kalabilmek için birinin ona birşey beklemeden sevdiğini bilmesine ihtiyacı vardır. Sakın sen onu seviyorsun ve söylediğin için karşı tarafında sana karşılık beklemesini bekleme.Hayat eğer her şeyi dozajında ve karşılıksız yaptığın sürece belki de daha anlamlı ve güzel olacaktır.

-Özlüyorsan git söyle. Özlemek dünyanın en güzel hissidir ki, özlenenin buna değip değmediği ile alakası yoktur. Bu seninle alakalı bir durum, söyle hala koşulsuzca ne hissediyorsan kendine ve karşı tarafa karşı dürüst ol. Unutma bu senin imtihanın karşı tarafın değil.

-Dostluk yücedir. Bunu herkese söyleme. Yani hissedersen söyle tabi ki de. Yine sakın karşılık bekleme. Çünkü dostluk bir alışveriş değildir. Dostum dediğin insanlar sen söylemeden nasılsın diyenler, çözüm arayanlardan oluşsun. Ne biliyorsun belki de onun da sana ihtiyacı var. Belki sen kendini ona anlattığında çözüm bularak mutlu oluyordur. onlara sık sık seni seviyorum ve iyi ki varsın cümlelerini kullan. Belki de bu onun yolunu sevgi yolunda daha da açacaktır.

-Karşı taraf sana ihanet ederse, senin söylediklerini ifşa ederse ya da senin iyi niyetini bir şekilde kullanırsa kendini suçlama inandığın için. Çünkü bu senin hatan değil. Sen üzerine düşeni yap da bırak karşı taraf hata yapsın. O da onun imtihanıdır. Kin besleme, intikam duygularına düşme. Çünkü asıl dostluk unutma, asıl bittikten sonra başlar. Sana kötülük yapmasına rağmen arkasından konuşmaz ve konuşturmazsan sende gerçek dostmuşsundur demektir. Hayır konuşursan ve konuşanları dinlersen o zaman karşı tarafı suçlamaya asla hakkın yok. Demek ki sana kötü davranılmasını hak etmişsin demektir.
- Söyle bakalım tekrar baştan oku, koşulsuz sevebilecek, özleyecek ve iyi bir dost, iyi bir insan olabilecek misin? Ya da hatalar yapmaya devam edip duygusala bağlayıp hep karşı tarafımı suçlayacaksın? Peki söyle karşı taraf hata yaptığında affedip yoluna devam etmek yerine medenice vedalaşmak yerine yoksa bağırıp, kalp kırıp kavga etmeyi mi seçtin? Sana göre karşı taraf hatalı değil mi? Çünkü seni çok üzdü. Peki empati yap sen karşı tarafı ne kadar üzdün? Hayat selam verdiğimiz herkes ile bir ilişkidir. Sen gerçekten üzerine düşeni yaptın mı? Yoksa sadece oturup karşı tarafın hep hatalı olduğunu düşünüp, onun mu gelip senden özür dilemesini bekledin? Ya da dileyince ne kadar affedici oldun? Bunların cevabı önemli. Bir ilişkiden ne bekledin ki halen yalnızsın. Çok mu zordu "Seni seviyorum, özledim" demek ve hiçbir şey beklememek. Ne biliyorsun belki sen önce davrandığında karşı taraf da senin özel biri olduğuna karar verip aklında kalacaktın, hayatında kalacaktın. Oysa sen özlemeyi, sevmeyi ve kendi içinde yaşamayı seçtin. Sana göre o kişi kötüydü ve o ilişki yürümezdi. Senin sevgini, özlemini ya da dostluğunu hak etmiyordu. Farkında mısın bilmem ama bu senin düşüncen. Belki karşı taraf da senin için güvenilmez ve onu hak etmediğini düşünüyordur. Böyle düşününce ne kadar basite indi yaşam değil mi? Öyle ise inatla niye zorlaştırmak ve o şekilde yaşamaya zorlamak kendimizi. Hep kendimiz konuşup karar veriyoruz. Karşı tarafı dinlesek belki de ne kadar çok ayrıntı göze çarpacak. Ağır geldi hayat evet içimizde yaşadık ve bitirdik tüm ilişkileri. Başlamadan bitirdik hatta ve unutamadık. Gidip söylemedik de benim için ne kadar değerlisin cümlesini. Çünkü bize göre söylersek karşı taraf şişer bunu olumsuz kullanırdı. Yine bu da bizim düşüncemiz bilmem farkında mısınız? Belki de şans tanımadığımız için yalnız ve mutsuz ve umutsuz olduk şu an.
Hayat kısa ve öz yaşa. Kin ve öfke, nefret ve intikam duyamayacak kadar kısa. Siz koşulsuzca sevin de bırakın karşı taraf düşünsün gerisini. Bırakın karşı tarafın ayıbı olsun.

İçimdeki çocuk, karma yaşadığım herkes, geçmişim de beni üzen kim varsa sizler ile olan karmamı bitirmeyi seçiyor güçlü olumlama tekniği ile bütün yazılarımda olduğu gibi tüm acılarım ile vedalaşıyorum.

-Seni Seviyorum
-Özür Diliyorum
-Lütfen Beni Affet
-Teşekkür ederim.

Şimdi şuraya bir gül bir de kalp bıraktım. İster alır başınıza taç yaparsınız, ister kendi karmanızı hazırlarsınız. Hayatı basit yaşamayı bundan sonra kendi adıma seçiyorum. Güzel olan ne varsa hayatıma almayı seçiyorum. Şükürler olsun.
Sen yeter ki bir mum ol, aydınlat. Bırak karşındaki ne istiyorsa onu yaşasın.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

AVNİ'Yİ NASIL YENDİM KİTABIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin