Chapter 8- Ей, теб те познавам

1.9K 97 5
                                    

-  Какво направи току- що?!- Хари изръмжа до мен. Обърнах се бавно към него и се усмихнах гузно.

След като двамата с къдрокоското се скарахме пред стълбите на университета и моя бясна милост го блъсна, от отворената му раница изпадна златна огърлица. Беше същата, като онези които видяхме в музея и веднага се досетих, че той я е откраднал. Грабнах я и си плюх на петите. Реших, че ако предам накита в полицията и съобщя кой е извършителя на грабежа ще мога най- сетне да си отмъстя, при това без насилие. Бях почти осъществила плана си, но Хари ме настигна и притисна към колата на Стейси, която в този момент се опитвах да отключа. Както винаги в напрегнати ситуации тялото ми се вцепени. Когато Стайлс се опита да вземе златото от ръката ми, аз просто я вдигнах и огърлицата се изплъзна от пръстите ми. Докато осъзнаем какво се случва, накита се удари в решетките на близката канавка и цoпна във водата течаща в нея. Къдрокосият побесня.

- А- аз... такова...- заекнах от притеснение

- Ти такова?! Това е по- скъпо от живота ти!- Стайлс удари силно с юмрук по стъклото на колата, така че едва не го счупи и се насочи към канавката. Той падна на колене, хвана решетките на капака на канавката и започна да ги дърпа.

- Какво правиш?- попитах учудено и следях движенията му с особен интерес.

- Какво правя ли? Ям гофрети!- отговори зядливо къдравия и отоново напъна силите си, за да махне решетото.

- Искаш ли помощ? Мога да ти донеса още гофрети!- казах на свой ред, в опит да го ядосам още повече.

- Да...- напъна сили още веднъж и продължи до говори- Помощта ти ще е следната: Ти ще замълчиш и тихо ще свалиш всички бижута от себе си. След което ще изчакаш мирно до мен и щом отворя шахтата двамата ще влезнем и ще търсим златото, което ти така небрежно хвърли във водата. Ясно?!

- Няма ли по- практичен начин от този?- попитах, като бързо свалих сребърните гривни и обеците си. Пуснах ги в чантата и в следващия момент капака на шахтата се открехна леко. Хари напъна сетни сили и издърпа решетката, като падна по гръб, а пред него се разкри огромна дупка с буйно течаща мръсна вода.

- По- практичният начин е да отидем в океана и да търсим огърлицата там. Това е като да търсиш игла в купа сено, тъй че след мен моля!- къдрокосия седна на ръба й и след секунди вече не го виждах.

The Dark Side Of You (Book 1)II #Watty's  BulgariaWhere stories live. Discover now