Kapitel 6

5.7K 24 5
                                    

- Varsågod och hoppa in! säger han när han öppnat dörren och jag klättrar in i den låga bilen.
- Tack snygging! säger jag och ler mot honom innan han stänger min dörr. Han går runt bilen och hoppar in på förarsidan. Han trycker på en röd liten knapp och bilen startar, motorn låter mjukt men så fort han börjar backa ut så hör man hur kraftfull bilen faktiskt är.
- Då kör vi då! säger han och trycker på gasen, jag känner hur jag får adrenalin av ljudet från motorn, bilen låter så himla rå och det pirrar till i magen.
- Men om du ska köra så kan vi ju inte dricka? frågar jag försiktigt och sneglar på honom.
- Jodå, min bror plockar upp bilen sen och så tar vi taxi hem bara. svarar han och blinkar till mig. Jag nickar och tittar ut genom vindrutan. När vi kommer in i Uppsala så kollar alla på bilen, han kör långsamt men bilen låter ändå så himla mycket så alla vänder sig om för att se vad det är. Jag rodnar lite där jag sitter.
- Såhär är det när man åker lambo inne i Uppsala. säger han oberörd och gasar på lite mer. När vi sen kommer fram till en stor vit byggnad så stannar han bilen, trycker på knappen och motorn stängs av. En kille i kostym kommer gående mot bilen, han ler när Johan hoppar ut och räcker honom nycklarna. Den andra killen öppnar min dörr och räcker mig sin hand, jag tar den och hoppar smidigt ut. Killen stänger dörren bakom mig och jag rättar till klänningen lite snabbt.
- Hejsan, jag är Johans bror! säger killen och räcker fram handen.
- Trevligt, jag är Stephanie. svarar jag och ler mot honom samtidigt som vi skakar hand, han ler tillbaka mot mig.
- Men då kör jag bilen till garaget. säger han sen till Johan som står bredvid mig. Han nickar mot sin bror som fortfarande tittar på mig. Jag rodnar och slår ner blicken. Han harklar sig och vänder sig sen om och går runt bilen till förarsätet.
- Trevligt att träffas! säger han sen och öppnar dörren.
- Detsamma. säger jag och tittar en sista gång på bilen.
- Kom så går vi in, bordet är reserverat från halv nio. säger Johan och jag följer med honom in i den vita byggnaden. När vi kommer in så hörs svag musik och människoröster, främst manliga men någon kvinnlig också.
- Har ni bokat bord? frågar kyparen som står vid ett bord med en tjock bok. Johan nickar och sköter allt medan jag tittar på inredningen och maten som de andra äter. Min mage kurrar hungrigt och plötsligt lägger Johan handen på min svank.
- Ska vi sätta oss? frågar han och leder mig bort till ett bord. Jag känner blickarna från de andra männen och sträcker lite extra på mig bara för att. Johan håller kvar sin hand tills vi når bordet, kyparen drar ut en stol och jag sätter mig på den.
- Du är verkligen fin i den klänningen. säger Johan när han satt sig mittemot mig. Jag rodnar och slår ner blicken.
- Tack så mycket, du är himla snygg måste jag säga! svarar jag och ler mot honom.
- Jag slår vad om att alla gubbar på detta stället skulle gjort vad som helst för att få sitta mitt emot dig. viskar han sen och jag fnissar lite. Kyparen kommer med menyer och en lång vinlista. Valet av vin överlåter jag till Johan och under tiden väljer jag mat.
- Vad ska du ha? frågar jag när kyparen tagit vinbeställningen.
- Jag tror jag ska ha entrecote med rödvinssky och rostade grönsaker. svarar han och jag nickar. Sen fortsätter jag titta på menyn.
- Vad ska du ha då? frågar han och jag tittar upp på honom. Han ler sådär hungrig mot mig igen och håller kvar min blick.
- Torskryggen med blomkåls och potatispuré tror jag. svarar jag och stänger ihop menyn.
- Så, vad önskas idag då? frågar kyparen när han kommer fram för att ta beställningen.
- Jag tar entrecote! säger Johan bestämt och tittar sen på mig.
- Och jag tar torskrygg. säger jag och ler mot kyparen som ler tillbaka. Han tar menyerna och efter bara några minuter så kommer en annan kypare med en flaska champagne. Han berättar vad det är för champagne, mest riktad till Johan som nickar. Kyparen häller upp i våra glas och sen kommer det en annan med en ishink som champagneflaskan får stå i.
- Men gud, champagne? säger jag sen frågande och smuttar på drycken. Johan ler mot mig och tar en klunk som han sen gurglar runt i munnen innan han sväljer.
- Ja, tänkte att det kunde vara gott. säger han bara och rycker på axlarna. Jag nickar och tar en till klunk och sen blir det tyst. Han tittar på mig med outgrundlig blick och hur gärna jag än vill slå ner blicken så kan jag inte, jag känner mig trollbunden av honom.
- Ehm, torskrygg. säger sen en kypare som står med två tallrikar vid vårt bord. Jag sliter blicken från Johan men vet att han fortfarande tittar på mig.
- Ja. svarar jag och kyparen sätter ner tallriken framför mig. Johan får sin oxe framför sig och kyparen avlägsnar sig. Jag tar upp besticken och hugger in.
- Var du hungrig eller? frågar Johan lite smått road. Jag nickar till svar och tar en ny tugga av den goda maten. När jag är klar inser jag att jag druckit fyra glas champagne och känner mig lite snurrig. Johan tittar på mig och jag tittar på honom, denna gången med mod i blicken för han ler ett provocerande leende.
- Är du klar eller vi ska dela en efterrätt också? frågar han sen.
- Jag känner mig klar men efterrätt är alltid gott, vad har dem? frågar jag utan att hinna stoppa mig. 'Du kan ju för gudsskull inte äta efterrätt också?!' tänker jag men slår undan den tanken när kyparen kommer med menyer igen.
- Välj du något gott så delar vi! säger Johan och jag nickar och ögnar snabbt igenom menyn.
- Chokladfondant med varma hallon och gräddig vaniljglass låter väl gott? säger jag mer som ett påstående än en fråga men han nickar leende mot mig och jag slår ihop menyn igen. Kyparen kommer fram och innan jag ens hunnit beställa så har Johan redan beställt en ny flaska champagne och en efterrätt med två skedar.
- Mer champagne? säger jag och dricker ur det tredje glaset. Han nickar mot mig och jag blir med ens pirrig i magen. 'Undra varför han vill att jag dricker så mycket?!' funderar jag och som om han läst mina tankar så viskar han svaret till mig.
- Det blir en lång natt och man är alltid lite modigare med alkohol i kroppen. viskar han och blinkar mot mig. När champagnen och desserten kommer in så häller kyparen upp mer champagne i glasen och sätter ner efterrätten i mitten av bordet. Vi tar varsin sked och börjar sen äta och dricka champagne i ett rasande tempo. När vi är klara så känner jag hur påverkad jag är av alkoholen men det är en skön känsla och det pirrar i magen när jag inser att jag inte har några trosor på mig.
- Är vi klara? frågar han och ger mig ett leende. Jag nickar och vi reser oss upp, han lägger handen på min svank igen och vi går ut i den kalla luften där taxin står och väntar på oss. Han öppnar dörren till mig och jag hoppar in, han följer efter och när jag satt mig i sätet bredvid honom så lägger han sin hand på mitt lår, oroväckande högt upp. 'Vet han att jag är naken?!' undrar jag och innan jag vet ordet av så ligger min hand på han lår, jag känner hans muskler genom det tunna byxtyget och när jag ser bulan i byxorna så vet jag vad jag har att vänta när vi kommer hem till honom.

Min egna Mr. GreyDär berättelser lever. Upptäck nu