13. (Still) Not broken yet !

818 57 6
                                    

Faith:

Čím som si to zaslúžila, že som sa znova musela pozerať na to ako Juliet s Andym vyzerajú „rozkošne"? Na našom koncerte sa Andy od Juliet výrazne odťahoval a nespúšťal zo mňa zrak, alebo som si to len nahovorila? Prečo sa na mňa usmieval? Prečo so mnou flirtoval? Považoval ma len za svoju zábavku, alebo za kamarátku? Nech je to čo chce, je to od neho pekne kruté! Práve teraz ich vidím ako tancujú pred tourbusom BEZ HUDBY! Andy sa netvári nadšene, ale čo na tom záleží, keď Juju je v siedmom nebi?! Okrem toho na koncertoch ju stále dvíha do vzduchu a bozkáva, trávi s ňou všetok čas akoby dohliadal na malé dieťa. Ako by toho nemal aj tak dosť, má predsa vlastné koncerty, stretnutia s fanúšikmi a ešte aj hodiny, na ktorých „vyučuje"-hovorí fanúšikom ako byť silný, ako si ísť za svojim snom a rôzne jeho príhody zo života, takže akoby toto všetko nestačilo okrem toho chodí na Julietine koncerty, na jej stretnutia s fanúšikmi aj na jej „vyučovacie hodiny", kde kupodivu hovorí o šikane, zneužívaní a o tom, že by dievčatá mali byť silné a sebavedomé. Aké patetické, že to hovorí niekto, kto im to sebavedomie podkopáva a šikanuje ich! Naozaj úbohé! Okrem tohto všetkého však bol Andy s Juliet a s chalanmi z jej kapely celý jeho voľný čas! Vyzeral byť nesmierne frustrovaný a unavený, ale Juliet na to kašľala, dívala sa iba na svoje potreby. Čo sa týkalo mňa, Andy ma neprehliadnuteľne ignoroval, takže sa pýtam-čo sa to tu, sakra, deje?

Andy:

Bozkával som ju. Bozkával som ju bez akýchkoľvek pocitov, proste som to robil, aby si už viac neublížila, aby nemala pocit, že ju nemilujem. Tak dlho som hovoril o pretvárke, ale v skutočnosti som nevedel, čo všetko taká pretvárka obnáša. Snažil som sa sústrediť len na to, aby sa veci vrátili do starých koľají, ale nedarilo sa mi. Myseľ mi utekala k niečomu či niekomu inému. Videl som Faith prechádzať okolo, počul som jej hlas ako sa rozpína v celom areáli, ale napriek tomu som sa na ňu nepozrel a ani som nešiel na jej koncert. Páčila sa mi tak veľmi, chcel som ju spoznávať, ale nechcel som dráždiť Juliet a dať jej zámienku znova poškodiť svoje telo. Počas tejto mojej neúprosnej snahy však na mňa všetko začalo doliehať, všetky moje klamstvá, pretvarovanie, Julietino správanie a podozrivé motanie sa okolo Davida a stále som mal pred očami Chrisovu smrť. Faith ma svojou optimickosťou aspoň na chvíľu držala pohromade, ale teraz bola pre mňa príliš vzdialená a ja som znova všetko začal vidieť v tmavých farbách, všetko sa mi pred očami zlievalo dokopy a ja som sa znova utiahol k alkoholu...

Juliet však bola extatická a k mojim pocitom úplne ľahostajná. Nezvládal som jej hyperaktivitu. David vyhral akéhosi veľkého plyšového medveďa, či čo to vlastne bolo a ona z neho bola nadšená, urobili tej hračke dokonca aj instagram a neustále sa s ňou hrali. Vždy, keď sme boli my traja pohromade mal som miestami pocit, že som sa ocitol v nejakom zvrátenom milostnom trojuholníku. Neuniklo mi, keď sa Juliet počas našej spoločnej piesne poza môj chrbát usmievala na Davida a keď som si to všimol, začala na mňa robiť „roztomilé" grimasy, aby to zakryla. Všimol som si oveľa viac takýchto ich pohľadov a nepatrných dotykov, ale nepýtal som sa, nechcel som o tom vedieť vôbec nič, bolo mi to ukradnuté!

Momentálne som sedel na stoličke pred tourbusom a posilňoval som sa pred koncertom fľašou Johnieho Walkera, keď zrazu ku mne prišla Faith. Oh, nie!-pomyslel som si. Hlavu som mal sklonenú a rukami som sa zapieral o stehná, ona si čupla, aby mi videla do tváre. Nahodil som svoj hraný úsmev: „Ahoj," pozdravil som plný hraného elánu, ale ona sa neusmievala „neplytvaj svojim falošným úsmevom...aspoň nie na mňa," schladila ma „falošným? Ja som v poho..." „...nie, nie si," nenechala ma dohovoriť a ja už som vedel, že pred ňou nič nemusím skrývať. „Tak čo sa deje?" opýtala sa a bolo vidieť, že odpoveď jej je jasná, ale tiež, že ju to úprimne zaujíma. „Všetko, úplne všetko je na nič. Malo to byť skvelé leto, ale namiesto toho prežívam drámu s Juliet, ona je...úplný psychopat! Neviem čo mám robiť," bedákal som a ona sa posadila na trávu do tureckého sedu oproti mne a pohladila ma po ruke: „Možno som sa to už pýtala, ale prečo sa s ňou nerozídeš?" opýtala sa „to práve nemôžem, ale ...nemôžem ti to ani vysvetliť." „Vydiera ťa?" „No, v tom je naozaj dobrá!" povedal som a potom som si povzdychol. Mlčali sme a bolo to príjemné ticho, nepotreboval som veľa hovoriť, aby som mal pocit, že ma chápe. „Ale vieš, že toto ti nepomôže, však?" ukázala potom na fľašu pri mojich nohách „otupuje to bolesť," odvetil som „ale vždy len na chvíľu," dodala. „Prečo už nenosíš kríže na krku?" opýtala sa znenazdajky „ja ani neviem, asi som už úplne zanevrel na toho hore. Chcel som s ním byť za dobré, skúšal som mu veriť, ale on mi zobral najlepšieho kamaráta. Čím som si to zaslúžil a čím si to zaslúžil Chris? Bol to skvelý človek!!" „Zanevrel si naňho len kvôli tomuto? To je hlúpe!" „Hlúpe?! Je to viac než dosť!" odporoval som jej, ale ona mala na to vlastný názor „počuj, mne zomrel najprv dedko a potom moja babka, oboch som nesmierne milovala a áno, bola som naňho chvíľu naštvaná, ale potom som pochopila, že to bola jeho voľba a že sa teraz majú lepšie...Počkaj, dám ti otázku!" zahriakla ma, keď som sa snažil niečo povedať a pokračovala: „Čisto hypoteticky, keď si v záhrade, alebo na lúke plnej kvetov, ktorý kvet odtrhneš ako prvý?" opýtala sa ma a ja som po chvíľke rozmýšľania odpovedal: „Ten najkrajší...asi..." „Áno, presne tak! Tak prečo si taký sebecký?" vyhŕkla a to ma zarazilo „ty máš krásne spomienky, bol si s Chrisom väčšiu polovicu svojho života, ale čo ten hore? Mal on takú možnosť? A nemyslíš si, že aj on si zaslúži to najlepšie?" „No...asi áno," povedal som ohromene. Netušil som, že je taká citlivá, múdra a presvedčivá! Asi by som o nej mal vedieť viac, a že som aj chcel. „Ďakujem ti, moc! Tvoj záujem a slová pre mňa veľa znamenajú," povedal som úprimne a mal som chuť pobozkať jej krásne krojené pery. „To je v pohode, rada som pomohla!" povedala a potom ma zrazu objala tým najjemnejším a najvrúcnejším spôsobom. Vydržal by som takto celú večnosť, keby som tak dlho žil... Stávala sa mojim strážnym anjelom.

My Inspiration From Heaven (BVB)Where stories live. Discover now