Január 7. szerda

313 12 1
                                    

Petra

Mikor felébredtem, az első gondolatom ez volt: nem szólok hozzá Kodyhoz. De miért is írok már megint róla? :@ Ma sikerült időben felkelnem, csak nagyon fáradt voltam :/. A szokásos reggel után a pékségben anya aggódva nézett végig rajtam, ugyanis tüsszentettem párat & egy csomag papírzsebit vettem le a polcról.

- Nem kéne orvoshoz menni? - kérdezte.

- Nem, anya, csak egy kicsit megfáztam! - feleltem, hiszen egy kis megfázás miatt nem maradok ki suliból, mint egyes diákok :P. Anya ismer, viszont ragaszkodott hozzá, hogy menta-teát vigyek a suliba :S (nem valami jó ízű :/). Igen anyának ilyen gyógynövénymániája is van :/ :D. Cilu már útközben üzenetekkel bombázott, hogy siessek már :D. Mikor odaértem hozzájuk, a nyakamba ugrott, & azonnal letámadott a kérdéseivel :P. Így van ez, ha nem beszélünk este :D. Elmeséltem neki & természetesen totálisan kiakadt :). Támogatta a 'nem-szólok-Kodyhoz' tervet :D. Első óránk fizika volt (pazar órarend, mi? :P) A szokásos késők mellett, érdekes módon Bella libbent be. Még a tanárnő is furcsállta ezt, hiszen ők azok, akik mindig minden órára előkészülnek, & a helyükön várják a tanárokat -_- :D. Az osztály marhacsordája már el is kezdte: Bellaaa :D :P.

- Elnézést, de az igazgatónővel beszéltem - mondta & közben rám pillantott. Némethné még egy ideig értetlenül nézett, majd váratlanul feltett Bellának egy kérdést, mintha felelne :P :D. Némethné már csak ilyen :). Természetesen ötöst kapott ;). Utána rajz óra. Ez az óra a következőképpen néz ki: a tanár kiadja a feladatot, majd rajzolgatni kezd. Mi általában beszélgetünk, a kisfiúk ökörködnek, Belláék meg magazinokat olvasgatnak. Az osztály egyik fele meg is csinálja a feladatot, a másik fele viszont Korira bízza a dolgot, akit „az ég művészi tehetséggel áldott meg" (Király tanárnő :P), & ezért ő mindig gyorsan kész van & a többieknek is szívesen segít :). Ezért hát a kisfiúk őt is a mesterek közé sorolják :D. Szünetben a következőt hallhattuk a hangosbemondóból: „Bányai Petra 10.C & Czakó Péter 10.A osztályos tanulókat az igazgatói irodában várják." Ciluval egymásra néztünk.

- Hurrá! - sóhajtottam.

- Kezdődhet a terv megvalósítás! - vigyorgott Cilu. Még reggel azt mondta, hogy ezzel, hogy nem szólok hozzá, halálra fogom idegesíteni, mármint Kodyt, de én ebben nem vagyok olyan biztos :/. Sose akar beszélgetni :P. Bekopogtam az igazgatónőhöz.

- Szabad! - hallatszódott ki, én meg beléptem. Kody még nem volt ott. Az igazgatónő pedig megint a jegyzeteibe mélyedt.

- Foglalj helyet! - nézett fel csak egy pillanatra. Kody a szünet vége előtt pár perccel toppant be & ő is leült.

- Rágó! - figyelmeztette az igazgatónő, mire Kody morogva felállt. Becsöngettek, erre az igazgatónő végre felnézett. A kedvenc órámról maradtam le :(, hála ennek a tökfejnek :@.

- Azt hallottam, hogy nem végezted el a rád kiszabott munkát - nézett az igazgatónő Kodyra, mire ő vádlón nézett rám. - Nem, nem Petrától hallottam. Egy másik kismadár csiripelte nekem, de ez lényegtelen.

Na jó. Nem csak én, de Kody is megdöbbent. Ő biztos csak azért, mert azt hitte beárulom :@. A diáktársaimat soha nem árulom be, akkor is, ha nem szeretem őket. Ezért nem vagyok stréber, mindig segítek az osztálytársaimnak a dogáknál vagy feleléseknél :). Aztán gondolkoztam, hogy ha nem én, akkor ki. Bella! Egyedül ő tudta, hogy Kody nem jött velem & reggel az igazgatóiban volt. Mi van? :O Bella beárulja Kodyt? :D. Valami van azzal a lánnyal :P, de térjünk vissza ;).

- Megkérdezhetem, mit csináltál, míg Petra... Meddig is dolgoztál? - kérdezte tőlem.

- Fél nyolcig - feleltem & véletlenül sem néztem Kodyra.

& [Átírás alatt, befejezetlen]Where stories live. Discover now