Tozlu Dosyalar/Inhuman

195 20 0
                                    

Kuruluş; Bilinmiyor

Kurucu; Black Bolt, Medusa, Karnak, Gorgon, Triton, Crystal, Maximus the Mad(Bilinen)

Konum; Değişken

Bağlantılar; Fantastic Four, Avengers, Kree Hükümdarlığı

Inhumans adı verilen grubun kaderini de iki uzaylı ırkı çizer: Kree'ler ve Skrull'lar. Milyonlarca yıl önce ciddi bir savaşa tutuşur bu ikili. Kree'ler, iki imparatorluk arasında stratejik bir öneme sahip olan Uranüs'e bir üs kurarlar. Bu gezegenin yakınında bir yerlerde, mavi bir gezegende de primitif yaşam formları keşfederler: İnsanları.

Henüz gelişmemiş Homo Sapiens'leri alıp, üzerlerinde deney yapan Kree'lerin amacı bu ırktan bir süper asker yaratmaktır. Fakat ne hikmetse, bir noktada deneylerini terk ederler. Bıraktıkları ileri ırk teknolojik olarak gelişimlerini sürdürür ve Attilan isimli büyük bir şehir inşa eder. Inhumans dediğimiz, bu ırktır. Bir süre sonra, Randac isimli bir genetik mühendisi Terrigen kristallerinden yayılan bir dumanın canlı formlarda mutasyona yol açtığı fark edilir. Bu dumana maruz kalanlar süper güçler edinmektedir.

Randac herkese Terrigen basmak ister. Fakat pek çok Inhuman dumana ters tepki verir ve korkunç yaratıklara döner. Bunu önlemek için Inhuman toplumu ciddi anlamda katı bir doğum kontrol sistemi uygular. Sadece genetik olarak mükemmel olan ve Terrigen dumanına doğru reaksiyon gösterenlerin üremesine izin verilir ve yüz yıllar süren bu politikalar sonucunda ise toplumda net bir kast sistemi oluşur: Kraliyet ailesi, Terrigen dumanının verdiği güce göre toplumda bir görev edinmişler ve dumana yine de ters tepki göstermiş Alfa Primitifler. Kastlar arasında geçiş yoktur, hatta ilişkilerde hiçbir şekilde kabul görmez.

Tarihte ve kişilerce bilinen Inhumans sadece Atillan'da yaşamamaktadır. Black Bolt'un yıllar önce gerçekleştirdiği bir Terrigen patlamasında Dünya'ya yüksek oranda Terrigen gazı yayılmış ve bunun sonucunda Dünya'da bilinen ilk ınhumans ortaya çıkmıştır. Bu olaydan sonra kraliyet ailesi ortaya çıkan bir çok Inhumans'a yardım etmiştir.

Bu patlamanın uzunca süreli etkilerinden oldukça uzun bir süre sonra yani 1990 yılında New Mexico eyaletinin başkenti olan Santa Fe'de bir kazı bölgesinde 2. bir patlama gerçekleşir. Patlamadan etkilenen Inhumans bir çoğu kaybolurken bir çoğu da cinayete kurban gider. Belli bir süre kaybolanların 6 Şubat 2015'de eylemleri durdurulan Fra Lys* tarikatına katıldıkları ortaya çıkar.

Güçleri: Inhumans toplumunun maruz kaldığı Terrigen taşının yaydığı duman farklı farklı güçlerin çıkmasına neden olmaktadır.

*Fra Lys: Danca'da ışıktan gelen demektir.

Merhaba sevgili Fatal Files okuyucuları bu bölümde anlayacağınız üzere Erin'in ait olduğu topluluğu anlattım ama şu zaman meselesi üzerine bir şey yazmak istiyorum. Bizim hikayemize göre Pietro Inhumans'dan Crystal ile evlenip boşanmış biri. Zaten Erin tüm bu bilgileri bu yolla öğreniyor.
Neyse benim burada asıl anlatmak istediğim şey zaman. Anlayacağınız üzere ilk patlama Black Bolt yetişkin biri iken gerçekleşiyor. Buna göre diğerleri de Pietro ve Cyrstal'da yetişkin olmalı ama hayır ilk patlamada 2'si de küçük birer çocuk. Umarım anlatabilmişimdir.
Bir de ek olarak Tozlu Dosyalar kapsamında Fra Lys'de anlatabilirim.
Umarım yazı sizi bilgilendirmiştir.

Not: İlk 3 paragraf geekyapar'dan alıntıdır.


Fatal Files: LadiesTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang