Tozlu Dosyalar / Kızıl Oda

316 29 7
                                    

RUSYA'NIN SUIKASTÇILERI - KARADUL OPS. PROGRAMI

Kuruluş; 1940 (Soğuk Savaş Dönemleri)

Kurucu; Sovyet Rusya - Özel bir kurucu bilinmiyor

Konum; Rusya - Özel Üs

Bağlantılar; Sovyet Hükümeti, KGB, Kızıl Oda AKADEMISI, H.Y.D.R.A (Sonradan)

Eğitim Bölümleri; Kızıl Oda

                           Kızıl Oda Akademisi

                            KGB
           
Kızıl Oda, yada bizim deyimimizle " Cehennem Çukuru" 1940, Soğuk Savaş dönemlerinde Sovyet Rusya'nın kendileri için bir çeşit gelecek vaat eden kurtuluş programı olarak ortaya çıktı. Amaçları belliydi, Soğuk Savaş'ta ki gizli silahlarını yaratmak. Çünkü  Ruslar en gelişmiş silahlardan bile daha tehlikeli olabilecek olan şeyi keşfetmişlerdi. Kadınlar. 

Dünya, aynı beyin gibi göründüğünden çok daha basit bir yer aslında. Belirli dönemlerde çıkan akımlar, insanları tutsak ederek gelişir, buna göre bir savaşın tam ortasında olmak aniden ortaya çıkan sarışın, mavi gözlü yabancı kadınla yatmak için engel değildir. Ruslarda işte tam olarak bunu kullandı. Tıpkı Mata Hari gibi, tek fark daha ölümcül olanı.

Kızıl Oda zamanla Sovyet gizli eğitim okulu olarak büyüdü. Program özenle seçilmiş kız çocuklarını dünyanın en ölümcül ve özel suikastçileri olarak yetiştirmeye başladı. Sıkı denetimler, dayaklar, ölümler... Bunların hepsinin aynı bünyede toplandığını düşünün, psikolojik bir çöküntü, benlikten kaybolma ve yok olmuş bir kuklaya dönüşme...

Her sabah yataklarına kelepçelenmiş halde uyanan küçük kızların, yöneticileri tarafından beyni yıkanıp savaştırıldığı, belki de sabah aynı ekmeği paylaşıp gün batarken öldürdüğü kızlardan bir kaçı, program sonunda hayatta kalmayı başarmış olanlar, mezun edildi. İlk Kızıl Oda mezunları görevlerini yerine getirmek üzere paylaştırıldı. Bir kaçı öldü, bir kaçı ise öldürüp kaçtı.

Savaş sonu herşeye rağmen mağlup olan Sovyetler yıkılırken onları kurtarmak için geri çağrılan kızlar Rusya'ya, doğdukları yere, sırt çevirdiler. Hiç birinden ne yanıt ne de başka bir cevap geldi. Bizler onlar için hain deriz. En azından derdim. Gerçek hainin kim olduğunu görene kadar.

Soğuk Savaş sonu, yeni bir hükümet kurulana kadar Kızıl Oda kapatıldı. Sovyetler Birliği kaybı onların hatası olarak gösterse de aslında hata kendileriydi. Hiç bir insanı sonuna kadar tutamazsın, dışarıya çıktığı an uçup gider.

Yeni Rusya küllerinden bir kez daha kurulduğunda da uzun bir süre Kızıl Oda dosyası açılmadı. İnsanlar korkuyordu, bu savaş onlara hiç birşeye güvenilmemesi gerektiğini öğretmişti. Daha sonra ki yıllar, 1980lere doğru kim olduğu bilinmeyen biri tarafından tekrar cesaretlendirilen hükümet tozlu rafları açmaya başladı.

Aradan bir yıl geçmeden mühürlenen üst tekrar işleve alındı. Bu sefer bir önceki seferden daha özenli ve sert davranıldı. Bu sefer kimsesiz kızlara ağırlık veren kurum gelen kızlara yüzlerce psikolojik ve fiziksel test uyguladıktan sonra sadece 28 tanesini kabul etti. Her dönem sonu, mezun ettikleri öğrencilerinden sonra da 28 kız almaya başladılar. Böylece hem daha çok ilgilenilecekti hem de daha kolay yönetilecekti.

Bu dönem arasında kızlara kimyasal deneylerde yapmaya başladılar. Bu hepsinde farklı şekilde ortaya çıkmaya başlayınca kızları ürkütmemesi için zihinlerini bulandırma işine girdiler. Hepsinin beyni farklı anılarla düzenlenip kaydedildikten sonra güçlü olanlar devam etti güçsüz olanlar ise yok oldu. İlk 28den biri, sahaya çıkmayı başardı. O bizim için bir efsane. Kaçak bir efsane olmasına rağmen...

Kızıl Oda kaçak efsanenin peşini bırakmadı. Kendine ait olanı, kendi kullanmak istiyordu. Bilinen ilk Karadul'un yüzlerce kere beyni yıkandı, bunun nasıl yapıldığını izleyen bir kaçımız ise delirip kendini bir pencereden, yada bir sandalyenin ucundan aşağı boynunda ki urganla bıraktı.

Kızıl Oda, efsanesinin üzerine yeni birini yolladı. Yelena Belova güçlü bir Karadul'du, lakin yeterince zeki olamamıştı. İlk Karadul ayakta kalmayı başardı ve beynini bulandıran anılarını kazandı.

Yöneticilerin bundan ne kadar korktuğunu hatırlıyorum, kendi yarattıkları "canavardan" ölesiye kaçıyor, bir intikam meselesine dönüşmesinden korkuyorlardı. Karadul gelmedi.

Karadul'un beklenilen dönüşünün güneyde ki savaş yüzünden olmadığını hepimiz biliyoruz. Ona Sivil Savaş diyorlar. Ne kadar aptalca, kendi minik oyunlarında bozuşan iki tarafın içinde kaybolmuş onlarca kahraman.

Kızıl Oda bu süre zarfında farklı işlerle uğraşmaya başladı. Sadece bir katil okulu değil dünyayı değiştirecek bir projeye ev sahipliği yaptı. Sloganı ise Yaşa HYDRA.

Bizler ise onların yirmi sekiz tane, piyon olan askerleriyiz...

Merhaba!

* Arka fonda multide ki Rus şarkısı*

Oturup, Nikki'nin ağzından yazdığım Kızıl Oda dosyası elinizde. Türkçe bu kurumla ilgili bir yazı olmadığı için size ben yazdım. Umarım beğenmişsinizdir.

Bu dosya henüz hikayede ki gibi Nat tarafından yıkılmadan önce, Nikki'nin Jackson'la Amerika'ya kaçarken anlatıldığını düşünebilirsiniz.

-Nat
          

Fatal Files: LadiesWhere stories live. Discover now