CHARLİE CHARLİE CHALLENGE

2.7K 25 7
                                    

Nereden çıktığı tam olarak bilinmiyor, ne işe yaradığı ve nasıl yapıldığı üzerine tartışmalar mevcut ve bir miktar tüyler ürpertici olmasından ötürü çok kısa sürede yayılmayı başardı: Charlie Charlie Challenge bir nevi modern çağın ruh çağırma ritüeli oldu. Yarı şaka, yarı gerçek, pek çok insan Twitter başta olmak üzere diğer sosyal ağlar üzerinden kendi Charlie Charlie videolarını paylaşıyorlar.

Charlie Charlie Challenge nasıl yapılıyor?

-Bir kağıdın dört köşesine birbirlerine çapraz duracak şekilde Evet / Hayır yazıyorsunuz. İki adet kurşun kalemi üst üste haç şeklinde koyuyorsunuz ve "sihirli" sözcükleri söylüyorsunuz: "Charlie Charlie, burada mısın?".

-Eğer üstte duran kalem "Evet" yazan tarafa dönerse Çarli'nin odada olduğunu anlıyorsunuz ve ona başka sorular sorabiliyorsunuz...

Kulağa saçma geliyorsa bir de oyunu durdurmak için yapmanız gerekenleri dinleyin:

-Oyunu durdurmak için "Çarli Çarli, bitirebilir miyiz?" gibi bir soru sormanız gerekiyor. Eğer "evet" cevabı almadan oynamayı bırakırsanız evinize hayalet, canavar ve benzeri şeylerin girebileceği bir kapı açık bırakmış oluyorsunuz...

Kulağa saçma geliyor öyle değil mi?... Hem de çok saçma!!

Şimdi de şu Charlie Charlie saçmalığının nerden geldiğine bakalım:

Hemen hemen bütün internet çılgınlıkları gibi bunun da çıkış noktasını kestirmek güç. Pek çok insan bunun eski Meksika büyülerine dayanan bir ritüelin internete tezahür etmesi olduğuna inanıyor fakat Latin kültüründe böyle bir oyun veya ritüel var mı ne bir bilgisi olan da yok.

İnternette nasıl yayıldığına gelince, aslında bunun da büyük ölçüde 2014 yılında benzeri bir oyunun videosunu çekip Youtube'a yüklenmesiyle başladığını düşünüyorlar. Söz konusu videonun adında Charlie Charlie geçiyor ama oynanış şekli bir hayli farklı.

Daha sonra 2015'in başında pencils.com'da yayınlanan bir haber üzerine insanlar yavaş yavaş oyunu keşfetmeye başlıyorlar ama bunun sosyal medyaya yansıması birkaç gün daha sürüyor. Gün geçtikçe daha fazla videosu paylaşılan oyunun birkaç komik videosu en çok izlenen Vine videoları arasında girince ve retweet rekoru kırınca iş çığrından çıkıyor. Son iki gündür Twitter'da #charliecharliechallenge hashtag'i patlama yapmış durumda.

Oyunun neden bu kadar tuttuğunu ise aslında birkaç basit noktayla değerlendirebiliriz

1)Psikolojik faktörler: Oyun (ya da challenge, adına ne derseniz) özellikle daha genç kitleler için biraz tüyler ürpertici olabiliyor.
2)Çarli'ye sorulabilecek sorular kişinin hayal gücüne kalmış.
3)İnsanların verdikleri tepkiler paylaşılmaya değer. Kimileri gerçekten korkuyor, kimileri epeyce eğleniyor.
4)Evde denemesi yapması kolay ve özellikle arkadaşlarla denemek eğlenceli sonuçlar doğurabiliyor.
Eski "ruh çağırma" muhabbetlerini anımsattığı için yaşça biraz daha büyük olan kitlelere bile hitap edebiliyor.

Açıkçası ben bunu evde denedim :D ... Ve sonuç şu ki....Charlie Charlie Challenge... tam bir saçmalıkmış -_- hayatımdan 5 dakika boşa gitmiş oldu. Çünkü hiçbirşey olmadı!!!
Ama yine de tabiki siz de bunu deneyebilirsiniz neyse bye ;) sağlıcakla kalın :)

KORKU SEANSIWhere stories live. Discover now