SMİLE DOG

1K 15 6
                                    

Smile Dog'un hikayesi klasik bir korku hikayesinden ibarettir.Amatör bir yazar, ziyaret ettiği bir kadının başından geçen olayları alarak yazıya döküyor.Konuşmanın yerine kadın kendisini odaya kilitliyor, ağlıyor, kabuslar ve hayaller görüyor.Ve diğer çeşitli problemler...Bütün bunların ana merkezi aslında sadece bir resim- köpek resmi...
Bu resmi görenler deliriyor ve hiçbir web sitesinde bu resmin tam görüntüsü yani orijinali yok.Sadece gerçek görüntüyü görenlerde bu etkiyi gösteriyor- ölüyü bile diriltebiliyor.Kendini kurtarmanın tek yolu smile,dog resmini ve kelimeleri paylaşarak yaymak.Bazı efsanelere göre ise bunun şeytanın resmiyle başladığı söyleniyor.
HİKAYE
Mary E. ile ilk röportajımı 2007 yazında yaptım.On beş yıldır kocası Terence ile görüşüyordum, Mary ile konuşup röportaj yapmak için.Mary sonunda kabul etti.Eğer planladığım gibi giderse amatör bir yazar olarak bilgi toplayacak ve bazı parçalar yerine oturacaktı.
Bir hafta sonu Chicago'da buluşma ayarladık, ama sonra Mary fikrini değiştirdi ve yatak odasına kendisini kilitledi, benimle görüşmeyi reddetti.Terence ile yarım saat yatak odasının kapısında bekledik, o eşini sakinleştirmeye çalışırken ben duyduklarımı notlar alıyordum.Onu göremesem bile söyledikleri çok garipti, sesinden ağladığını anlayabiliyordum.Benimle konuşmamasının nedeni rüyaları ve kabuslarıydı.Daha sonra Terence geldi ve özür diledi.Onu rahatlatmak için elimden geldiğince derdimi anlattım, bir gazeteci olmadığımı sadece meraklı bir genç olarak bu hikayeyi araştırmak istediğimi söyledim.Ayrıca başka bir dosyayı araştırmanın vakti belki de gelmiştir.
Mary hayatını değiştiren Smile.dog ile ilk defa Chicago merkezli BBS'nin yöneticisiyken karşılaştı.O Terence ile sadece beş yıldır evliydi.Resim BBS'ye link olarak atıldığında, Mary bu resmi gören tahmini olarak 400. kişiydi.Mary bu konu hakkında konuşan tek kişiydi.Gerisi anonim olarak kaldı ya da belki de öldüler.
2005 yılında, onuncu sınıfa giderken smile.jpg adlı fenomen fazla merakımla birlikte dikkatimi çekmişti.Mary smile.dog ile ilgili konuşulan en ünlü kurbanıydı.Benim ilgimi çeken insanların duydukları söylentilere çok çabuk inanması ve bilgilerin çok az olmasıydı.
Smile.dog özeldi, çünkü bu resim hiçbir internet sitesinde bulunamıyordu.Her yerde sahte resimler dolanıp duruyordu.Görenlerde hiçbir etki yaratmıyordu.
Smile.dog diğer skandal siteler (hello.jpg) gibi Wikipedia'da ya da herhangi bir ansiklopedi sitelerinde yer almıyordu.Paylaşıldığı anda sitenin yöneticisi tarafından anında siliniyordu.Smile.jpg ile karşılaşmak internette artık bir efsane olmuştu.
Ayrıca 90'lı yıllarda söylentilere göre "GÜLÜMSE, TANRI SENİ SEVİYOR!" başlığı ile yayılan bir e mail'in smile.jpg ekiyle birlikte ortaya çıktığı söyleniyor.Ancak bu dosya ekini gördüğünü söyleyen çok az insan var.Herhangi bir bağlantıya da bugüne kadar ulaşılamadı.
Bu fotoğrafı görenlerin hepsi aynı açıklamayı ve tanımlamaları yapıyor: Bir köpeğin- ya da köpeğe benzer yaratığın, kameranın flaşı ile aydınlatılmış loş bir oda ve fotoğrafın sol tarafından uzanan bir insan eli.El bomboş, ancak insanların söylediğini göre bu bir işaret.Köpek daha çok insan görünümlü bir canavar gibi, çok keskin, düz ve beyaz dişleri var.Ve ekranın tamamını kaplayan geniş bir sırıtıştan oluşuyor.
Bunlar tabi ki resmi gördükten hemen sonra gelen tarifler değil, kurbanların daha sonra hatırladığı tanımlamalar, gerçek ve nöbetleri beraberinde getiren tarifler.Bu nöbetler sık sık kurbanları uyurken yakalayan ve devamında rahatsız edici kabusların sonucudur.Bu ilaç ile birlikte tedavi edilebilir, diğerlerine göre daha etkili bir çözüm.
Mary'e ilaç yeteri kadar etki etmedi.2007 yılında onun dairesini ziyaretimden sonra, deneyimlerim hakkında daha fazla kişi bulmak umuduyla birkaç şehir efsanesi paylaşılan web sitelerine hikayesini yolladım.Bir süre için hiçbir şey olmadı ve zaten üniversitenin ilk yıllarında olmam sebebiyle oldukça meşguldum.Tamamen olanları unutmuştum.Ama her şey Mary'nin 2008'in mart ayında bana mail atmasıyla değişti.
Alıcı: jml@****.com
Gönderen: marye@****.net
Konu: Geçen yaz yapılan röportaj
Sayın Bay L,
Geçen yaz benimle röportaj yapmak için geldiğinizde gösterdiğim davranışlar hakkında son derece üzgünüm.Bunun sizin hatanız değil de, benim kendi sorumlarımdan dolayı olduğunu umarım anlıyorsunuzdur.Durumu daha doğru bir şekilde anlatabilirdim, neyse umarım beni affedersiniz.O zamanlar korkuyordum.
Görüyorsunuz, on beş yıldır smile.jpg tarafından lanetlendim.Smile.dog her gece rüyalarıma giriyor.Bu kulağa aptalca geliyor, biliyorum.Ama bu doğru.Kabuslarım tamamen tarifsiz, normal rüyalara göre çok farklı.Ne hareket edebiliyorum ne de konuşabiliyorum.Tek yaptığım kıpırdamadan önümdeki korkunç resme bakmak.Arkadaki eli ve smile.dog'u görüyorum.O benimle konuşuyor.
O elbette bir köpek değil, gerçekten ne olduğu hakkında en ufak bir fikrim bile yok.Onun dediklerini yaparsam beni bırakacağını söylüyor.Yapmam gereken şey "sözlerimi yay". Ne demek istediğini tam olarak biliyorum: resmi başkalarına göstermemi istiyor.
Dediğini yaptım da.Bir hafta sonra, gönderini bilinmeyen bir zarf aldım.İçinde sadece 3,5 inçlik bir disket vardı.Kontrol etmeme bile gerek yoktu, içinde ne olduğunu biliyordum.
Seçenekler hakkında uzun süre düşündüm.Bunu bir yabancıya veya iş arkadaşıma gösterebilirdim.Ya da bu iğrenç bir fikir ama, Terence'ye bile gösterebilirim.En son ne mi olacaktı ? Smile,dog sözünü tutarsa artık rahat bir uyku çekecektim.Ama...ya yalan söylüyorsa ? O zaman ne yapardım ? Kim bana yaratığın kötü bir şey yapmayacağının sözünü verebilir ki ?
On beş yıl boyunca hiçbir şey yapmadım, disketi eşyalarımın arasında sakladım.Smile.dog her gece rüyalarıma girerek sözlerini yaymamı istiyor.On beş yıl benim için çok zor geçti, ama ben güçlü durdum.BBS'de ki çoğu çalışanın intihar ettiğini duydum.Diğerleri ise tamamen sessiz kaldı, internet üzerinden yavaş yavaş kayboldular.Beni asıl endişelendiren onlardı.
Umarım beni affedersiniz, Bay L.Ama geçen yaz geldiğiniz zamanlar benim için bir dönüm noktasıydı.Disketi size göndermeye karar verdim.Smile.dog yalan veya değil, artık umurumda değil.Buna bir son vermek istiyorum.Sonuçta siz bir yabancısınız, yani benimle hiçbir bağınız yok.Ve siz disketi alıp araştırmaya başladığınızda üzülmeyeceğim veya kötü hissetmeyeceğim.
Siz bunu almadan önce ne yaptığımı düşündüm: hayatınızı karartmayı planlıyordum.Dayanamadım ve yapamadım.Utanıyorum Bay L.Bunu bir uyarı olarak görün ve araştırmaktan vazgeçin.
Yolun başındayken durun.
Saygılarımla,
Mary E.
Terence aylar sonra benimle iletişime geçti ve eşinin kendisini öldürdüğünü haber verdi.Eşinden geriye kalanları temizlerken yukarıdaki mail'i gördüğünü söyledi.Karmakarışık bir adamdı; bana karısının tavsiyesini dinlememi söylerken ağlıyordu.Disketi bulduğunda geriye kalanın sadece yanarak erimiş, siyah ve kokuşmuş plastikten ibaret olduğunu söyledi.Ancak onu en rahatsız eden kısım, erimiş disketin bir çeşit hayvan gibi tısladığıydı.
Nasıl cevap vereceğim konusunda kararsız kaldığımı itiraf ediyorum.İlk önce beni kızdırmak için yapılan bir tür şaka olduğunu düşündüm.Birkaç Chicago gazetelerini karıştırdığımda Mary'nin gerçekten öldüğünün kanıtlarını gördüm.Makalede intihar ile ilgili hiçbir söz edilmiyordu.Finallerimin de yaklaşması sebebiyle bir süre için smile.jpg konusunu kapatmaya karar verdim.
Ama dünyanın bizi test edeceği garip yolları vardır.Mary E. ile röportajımdan neredeyse tam bir yıl sonra başka bir mail daha aldım:
Alıcı: jml@****.com
Gönderen: elzahir82@****.com
Konu: Smile
Merhaba
E-posta adresini bir mail listesinden buldum ve profilinden smile.dog ile ilgilendiğini anladım.Ben gördüm, herkesin söylediği kadar kötü değil.Sana resmi gönderiyorum.Sadece sözleri yayıyorum. :)

Son satır kemiklerime kadar buz kesmemi sağlamıştı.
Benim e-mail istemcisine göre smile.jpg eki buluyordu, doğal olarak.Bir süre için indirip indirmemek konusunda düşündüm.Büyük ihtimalle sahteydi.Mary E.'nin hesabı beni korkutmuştu, evet.Ama onun her zaman hasta ve dengesiz biri olduğunu biliyordum.Sonuçta, basit bir smile.jpg nasıl birilerini lanetleyebilir ? Sadece gözleriyle lanetleyen ne tür bir yaratık bu ?
Ve peki bunlar saçmaysa, o zaman efsane nasıl başladı ?
Eğer resmin indirseydim, görüntüye baksaydım ve Mary söylediklerinde haklı olsaydı, Smile.dog rüyalarıma girip kelimeleri yaymamı söyleseydi, ne yapardım ? Mary gibi ölene kadar mücadele mi ederdim, yoksa ölmemek için sözleri yayar mıydım ? İkinciye seçseydim, kime gönderirdim ?
Eğer smile.jpg hakında kısa bir yazı yazma niyetinde olursam, resmi kanır olarak ekleyebileceğime karar verdim.Ve yazıyı okuyan herkes etkilenecekti.Ve hatta resmin orijinal olduğunu varsayarak bu şekilde yayıp kendimi kurtarabilir miydim ?
Sözü yayabilir miydim ?
Evet.Evet yayabilirim...

KORKU SEANSINơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ