DÜNYANIN EN KORKUNÇ 10 OYUNU

3.1K 28 8
                                    

#10 The Dark Descent

Korku oyunu deyince akla gelen serilerden biri olan bu oyun amnesia tarafından yapılmış başarılı oyunlardan birisidir. Tür içinde sevilen ve oldukça korkulan bir oyun.
Oyunun olayı şu ki hafızasını kaybetmiş Daniel'ı yönlendirerek eski bir şatodan kurtulmaya çalışıyoruz. Elbette tuhaf yaratıklar da peşimizi bırakmıyor...

#9 Dying Light

Mükemmel görselleri ile zombie istilasına uğramış bir şehirde yaşam mücadelesi veriyoruz. Korku oyunu kategorisinde ne kadar iddalıdır bilemiyorum. Belki de o kadar korkulacak bir şey yoktur. Fakat sanılanın aksine zombielerin sesi bile insanı ürkütmeye yetiyor.

#8 Outlast

Yasaklanan oyunlardan birtanesi... Ülkemizde de yasaklanan bu oyun bir gazetecinin araştırmak için gittiği bir akıl hastanesinde geçiyor. Peki bu hastane sadece kurgudan mı ibaret? Waverly Hills Sanatorium Akıl Hastanesi' ne olan benzerliği oldukça dikkat çekici. Bu hastanede 1990' lı yıllarda neredeyse altmışdörtbin akıl hastası ölmüştür, ve bu ölümlerin nedeni bugünlere kadar bulunamamıştır...

#7 Outlast Whistleblower

Bu oyun outlast ' ın derecesi olarak bilinir. Yani hikaye neredeyse aynıdır. Aynı hastanedeyiz fakat bu sefer kontrol ettiğimiz eleman, o hastanenin bilgisayar sorumlusudur. Bu adam biryerden sonra dayanamayıp gördüklerini kamerayla çekmeye başlıyor. Rahat durmayan adamın başına da gelmeyen kalmıyor tabiki. Oyunun sonunda da oyunun sonunda da bu cesur adamla videoları paylaşıp oyunu bitiriyoruz.

#6 Slenderman

Slenderman bir unite oyunudur. Kahramanımız ormanlık bir bölgededir, ve burda notları toplayarak çıkış yolu bulmaya çalışmaktadır. Fakat bu kahramanımızı takip eden birisi vardır. Siyah simukinli, yüzü siyah olan slenderman'dır. Rivayete göre slenderman bizim arkadaşımızdır. Ve biz ona ihanet etmişizdir. Bu yüzden bizden intikam almaya çalışıyordur. Başka bir rivayete göre ise böyle birisi gerçekten vardır. Bazen ormanlarda görülür ve hemen gözden kaybolur.

#5 Silent Hill 2

Bu oyunda çok büyük bir velevsizlik( anlamını bilmiyorum :D ) duygusu var. Mesela oyunun yapımcılarından birisi bunu şöyle bir örnekle özetliyor: oyuna ilk başladığınız sıralarda birkaç dakika boyunca dar bir patikada ilerliyorsunuz. "Iyi de bu patika neden bu kadar uzun? Yoksa geride birşey unutmuş olabilirmiyim?" Sorusu hep aklınızda.
#4 Resident Evil 4

Resident evil 2'deki olaylardan 6 yıl sonrasındayız. Leon Kenedy artık hükümet adına Savunma Bakanlığı özel personeli olarak başkan ve ailesini korumak için çalışıyor. Başkanın kızı kaçırıldıktan sonra takip araştırmalarını yürüten Leon'un yolu ilginç ve gizemli bir Avrupa köyüne düşer. Öyle bir köy ki burası halkın hoşgeldin deme şeklini Leon hayatı boyunca unutmayacaktır.

#3 Dead Space

Pek çok kişi tarafından doom 3' ün deneyip de başarılı olamadığı konsepti hayata geçirilmesiyle piyasaya sürülen bu oyun, sürüldüğü zamanların en beğenilen oyunlarından biri oldu. Bir uzay gemisi teknisyeninin, yaratıklarla dolan bir gemide hayatta kalma mücadelesine şahit olduğumuz , bilim kurgu türünde çok iddalı bir oyun.

#2 Among The Sleep

Listemizde 1 Numara dışındaki en kaliteli olan bu oyun, oyuncuların kontrolüne 2 yaşındaki bir bebeği veriyor. Gerek atmosferi, gerekse konsepti sebebiyle oynayanları ürkütmeyi başaran oyun, türde farklılık görmek isteyen kullanıcıların listelerine eklemeleri gereken bir yapım.

#1 Five Nights At Freddy's serisi

Bu oyunun amacı şöyle: altı saatiniz var. Ve bu altı saat içinde animatroniclerin(robotların) size gelmesini engellemeye çalışıyorsunuz. Bu robotlar sabahları çocukları eğlendiriyor. Fakat geceleri kontrolden çıkıyor. Robotlar bir yerde fazla uzun süre dururlar ise bozuluyorlar. Bu yüzden pizzacının sahibi onları bir yere kapatmıyor ve onlar da geceleri dolaşıyor. Siz ise bu pizzacıda çalışan bir gece bekçisisiniz. Saat 00.00'dan 06.00'a kadar çalışıyorsunuz. Nedeni henüz tam olarak bilinmese de bulunduğunuz odadan başka bir yere gidemiyor, hareket edemiyorsunuz. Fakat animatroniclerin size doğru gelip gelmediğini kontrol etmek için kameralara bakabiliyor ve kapıları açıp kapatabiliyorsunuz. Oyunun hikayesi hakkında birsürü söylenti olsa da ben size bunlardan en çok kabul gören hikayeyi anlatacağım.
Hikaye:
Bir gün bir çocuk ve annesi bu pizzacıya gider. Annesi telefonda konuşurken çocuk sıkılır ve gider. Orda başka 4 çocukla tanışır ve robotlar ile oyun oynamaya başlarlar. Sonra elinde pata olan tutan kostümlü bir adam onları bir odaya çeker ve orada vahşice öldürür. Bu arada çocuğunun olmadığını fark eden anne çocuğunu aramaya başlar ve olanları görür. Kadının her şeyi gördüğünü fark eden adam, kadını işkence yaparak öldürür. Kadın öldükten sonra bir şekilde lanetlenir ve bir kuklaya dönüşür. Ölü çocukların yanına gider ve intikamlarını alabilsinler diye hepsini birer kostümün içine koyarak onlara hayat verir. Fakat daha fazla gücü kalmadığı için son çocuğu yani kendi çocuğuna bunu yapamaz. Çocukların ruhları bu robotlarda can bularak dirilirler ve son çocuğu da özel bir kostüme sokarak ona da hayat verirler.
Heryerde pizzacıda kaybolan ve asla bulunamayan 5 çocuğun haberi konuşulurken müşteriler robotların ağzlarından pis kokuların geldiğini ve yüzlerinde kan lekesinin olduğunu söylemeye başlarlar. Kapanma aşamasına gelen Pizzacının , kapanmadan önce yapması gereken son bir etkinlik daha vardır: bir doğum günü partisi . O gün pizzacıda bir çocuk çalışanların uyarılarına rağmen robotlardan birine fazla yaklaşır ve robot çocuğu başından ısırır. Çocuk kurtulur. Fakat beyninin ön lobu olmadan yaşamak zorunda kalır. Ve ardından Pizzacı kapatılır...

KORKU SEANSIOù les histoires vivent. Découvrez maintenant