Bölüm 2

901 102 20
                                    

Aynada kendime bakıyodum. bugün ömerle ilk tanışma günümüzdü sevgiliyken genellikle özel günlerimizi bana o hatırlatırdı. cnm benim bazen onunla iyiki tanışmışım diyorum. Küçükken yetimhanede büyümüştüm ben o yüzden aile sevgisi nedir bilmezdim. Ama onun sayesinde sevgiyi ta iliklerime kadar hissetmiştim. acaba bana bugün ne alcaktı. Aynada kendime bakmayı bırakıp. salona gittim yemek masasını önceden hazırlamıştım. bugünün özel bir gün olmasını istiyodum. Düşüncelerimi bölen kapının sessiydi. kendime geli kapıyı açmaya gittim. Kapıyı açtığımda kalbimin sahibi gördüm. Hemen boynuna sarıldım kokusunu içime çektikten sonra ayrıldım. Ona baktığımda beni süzüyodu.

Dilay:Ömer bey süzmeniz bittiyse içeriye geçelim mi?

Ömer:Karşımdaki hatunu süzemeden edemedim doğrusu.

Dilay:Beni şımartıyosunuz.

Ömer:Şımarıtılmayı hakediyosunuz dilay hanım.

utanarak kafamı eğdim. Şuan kızarmaktan bir hal almıştım. kesin domates gibi olmuştum normalde de herşeye kızarırdım yapım böyle işte. Ömer beni elimden tutup içeriye girdik. ömere baktığımda kaşlarını çatmıştı. Bana baktı.

Ömer:Özel bir günmüydü.

Şuan ömer kesinlikle şaka yapıyo olmalıyıdı bana bile özel günlerimizi hatırlatan adam gelmiş bana özel bir günmüydü diye soruyo. Ona baktığımda ciddi olup olmadığına baktım ama ciddiydi.

Dilay:Eve...evet ilk tanışma günümüz ömer.

Ömer:Ben özü...özür dillerim unutmuşum sevgilim ama bunu telafi edicem.

Ömere baktığımda cidden üzgün gözüküyodu bugün güzel bir olcaktı. ömerin karşısında durdum benden boyu uzun olduğu için ayak uçlarımda yükseldim ve yanağına sulu öpücük kondurdum. geri çekildiğimde ona tebessüm edip. elini tuttum.

Dilay:Önemli değil ömerim hatırlarsan gennelikle sen bana hep hatırlatırdın özel günlerimizi olsun. Telafi etmek zorundasın. Hadi yemeğimizi yiyelim.

Yemeğimiz sohbetlerimizle geçmişti tabiki ben konuştum ömer dinledi ama ömerde birşey vardı. Sanki eskisi gibi değildi ömer bugün ilk defa özel günümüzü unuttu normalde unutmazdı ama şaşırmıştım. Sofrayı beraber toplamıştık benim kibar ömerim aslında evin icinde kibar dışarda bildiğimiz odunun ta kendisi hatta bir keresinde şort giydim diye. Sigara dumanını alıp ayağıma bastırmıştı giyme diye ama ben genede giyiyodum evde tabiki :)

Ömer:Immm bana ne aldın bakalım.

Dilay:Hiçbir şey :)

Ömer:Haklısın sen benim için zatenb bir hediyesin.

Dilay: Şuan iltifat mı ediyosun sövüyomusun belli değil ama her neyse.

Koltukdan kalkıp yatak odamıza gittim ve çantamdan kutuyu aldım. İçeriye geldiğimde ömer maç izliyodu yuh yani bir zahmet bari bugün yapma. Ömerin yanına oturdum halen televizyona bakıyodu bende dikkat çekmek için öksürdüm. Sonunda bana bakabilmişti. Bana meraklı gözlerle bakıyodu.

Dilay:Bu senin için :)

Ömer kutuyu elimden alıp açtı ve ona aldığım saati kutudan çıkartıp koluna taktı. Bana yaklaştı ve alnımdan öptü.

Ömer:Teşekkürler dilayım :)

Ömere baktığımda koltukdan kalkmıştı bana elini uzattı.

Ömer: Saat baya bir geç oldu ben uyumaya gidiyorum geliyomsun dilay.

Dilay:geliyorum diyip uzatığı elini tuttum.


Sabah gözlerimi açtığımda elimi yatakda gezdirdim ama ömeri bulamadım nerdeydiki şimdi saate baktığımda ondu heralde işe gitmiştir dicem ama bugün pazar. yatakdan kalkıp mutfağa doğru yürüdüm sürahinden kendime su doldurdum ve içtim. Salona gittiğimde koltukta onu uyurken buldum. Yanına gidip alnından öptükden sonra üstünü pikeyle örtüm. Yanından ayrıldıktan sonra kirli çamaşırları sepete attım. ceketini atıyodum ki yere bir kutu düştü. kutuyu elime aldım ve açtım içinde "Tanışma günümüz kutlu olsun dilayım" yazıyodu. Ama dün bana unutuğunu söylemişti ve ciddiydi ömere noluyo böyle ne yapmaya çalışıyo kağıtdı kaldırdıktan sonra gözlerim dolmuştu iki tane alyans yüzüktü. Sırtımı duvara yasladım. Ve düşünmeye başladım.

SEVGİLİM ALZHEİMER HASTASIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin