20. července

306 22 0
                                    

Tereza
Vzbudila jsem se u Martina v posteli. Zatočila se mi hlava, jak jsem si vzpomněla na všechno, co se včera událo.
Martin ležel nečekaně ještě vedle mě, většinou se probouzel hodně brzo a lítal po bytě. Když jsem na něj chvíli koukala, otevřel oči.
,,Dobrý ránko," řekl rozespale.
,,Dobrý...ale řekneš mi už konečně, kde jsi o víkendu byl?" zeptala jsem se, jelikož mi to pořád vrtalo hlavou.
,,S pár přáteli na chatě," řekl jen.
,,Byla tam Nicol?" automaticky jsem se zeptala, jelikož nikdo jiný s kým trávil čas mimo mě, mě nenapadl.
,,Taky, ale nejenom ta. Proč?"
,,Protože jsem zvědavá," šťouchla jsem ho.
,,A taky budeš brzo stará," oplatil mi šťouchnutí.
,,Myslím, že starší než ty jsem i tak, takže je mi to jedno," odsekla jsem mu a zvedla jsem se do sedu.
,,Stejně by mě zajímalo, jak vypadá," ještě jsem si rýpnula.
Martin nahmatal na poličce vedle postele mobil a začal hledat nejspíš její fotku. Podal mi ho. Na té fotce byla rozesmátá blondýna a Martin stál za ní. Vypadali jako roztomilý páreček.
,,Pěkná. Sluší vám to spolu," vrátila jsem mu mobil.
,,Je to moje kamarádka!" zdůraznil, upustil telefon do peřin a začal mě lechtat.

,,Můžu se kouknout na něco na počítači?" křičela jsem na Martina, když šel dělat do kuchyně čaj a mezitím jsem už počítač zapnula.
,,Jasně," odpověděl mi.
Počkala jsem až se načte a klikla na prohlížeč. Najela jsem si na historii a díky ní jsem se dostala na youtube stránku pojmenovanou Shopaholic Nicol. Takže točí videa. Rychle jsem prohlížeč zavřela a ,,zapsala" si do hlavy ten název. Doma se na ni kouknu.

Po pěti dnech jsem se ukázala doma.
,,Jsi v pořádku, Teri?" ptala se starostlivě babička. Vlastně jsem se snažila si nepřipouštět, co se minulý týden stalo a tak jsem se rozhodla být na ní milá.
,,Ale jo jsem, byli jsme s Martinem na kolech, jdu si odpočnout," řekla jsem rychle a zalezla do pokoje. Ihned jsem si sedla k počítači a zadala do youtube ,,Shopaholic Nicol", najela jsem na její kanál a prohlížela si názvy videí. Většinou se týkaly oblečení a kosmetiky, ale měla i nějaká videa s jinými youtubery. Najednou jsem viděla video s Martinem. Klikla jsem na něj. Šlo o nějakou challenge, byli celkem vtipní. Jenže mi něco nesedělo ,,..feat Jmenuju se Martin" ,, S mým ,,synem" Martinem z kanálu Jmenuju se Martin"? četla jsem z názvu a z popisku videa. Takže jsem okamžitě napsala do vyhledavače ,,Jmenuju se Martin" a dostala se tak na jeho kanál. Točí videa!! Točí videa a neřekl mi to. Točí praštěný videa, naprosto perfektní a povedený videa a nenamáhal se mi to říct? Celou dobu mi lhal? Takže oni si spolu teď o víkendu jeli natáčet videa? Co ti ostatní youtubeři v jeho videích. Měl docela dost odběratelů, najela jsem i na jeho fanouškovský profil na facebooku, byli tam i moje fotky, dokonce má i instagram pod tím jménem, kde jsem se opět našla a spousty dalších společných fotek z našich zážitků a to vždycky tvrdil, že si instagram nezaloží, že by ho to nebavilo, že mu mám raději vždycky jen ukázat, co tam dávám. Byla jsem tak strašně vytočená, že jsem mu napsala zprávu na jeho fanouškovskou stránku přímo na zeď.
,,Nikdy bych nemohla být tvoje fanynka, protože jsi mi lhal! Nikdy neuvěřím, že jsem s tebou mohla být nejlepší kamarádka a ve všem ti důvěřovat. Zklamal jsi mě!"
Během chvilky mi volal.
,,Beruško. Takhle jsem to nechtěl," začal hned, když jsem telefon přijala. Ani nevím, proč jsem mu ho zvedla, ale chtěla jsem na něj chvilku křičet.
,,Debile! Takže nejen, že mi vyčítáš, že já se ti nevěnuju a že mám konečně přítele, ty mi dokonce už asi rok lžeš v tom, co děláš! Rok mě někde seš dokonce schopnej prezentovat bez toho aniž bych o tom věděla. Lháři. Ty parchante," řvala jsem a hovor jsem ukončila. Praštila jsem s ním na postel, šla si nazout boty a zaběhat si. Potřebovala jsem si vyčistit hlavu. Bylo mi mizerně.
Jak mi tohle mohl udělat?

Martin
Vždyť jsem věděl, že to jednou praskne. Jsem takovej idiot. Měl jsem ji to říct v čajovně, když jsem ji zval na utubering a ona mě odmítla. Mohl jsem ji to alespoň vysvětlit a všechno ji sám ukázat. Mohl jsem čekat, že se k tomu dostane sama a sám jsem byl překvapený, že už rok se nic nedozvěděla. Tohle mi jen tak neodpustí, vím to.
Snažil jsem se ji ještě párkrát dovolat, ale bez šance. Příspěvek na zdi jsem sice smazal, ale vložil jsem tam naši společnou fotku a napsal k ní omluvu, vložil jsem ji i na osobní profil, jelikož jsem věděl, že se na ten pro youtube nekoukne. Napsalo mi tam hodně lidí, že je mrzí, co se stalo, že se to určitě urovná a že jsem sice hloupej, ale že jsem k tomu měl pádný důvody. Měl. Nechtěl jsem aby do toho všeho byla zatažená. Nevěděl jsem ani sám, jestli dělám dobrou věc, když jsem začínal a kterým směrem se to potáhne. Když jsem začínal mít úspěchy, možná už bylo na čase abych ji to řekl, ale připadal jsem si ještě hloupěji než na začátku, přitom jsem neměl proč. Vždyť byla moje opora, podporovala mě ve všem a nejspíš by mi skákala do každého videa, jelikož jsme v tomhle byli úplně stejný. Jak jsem to mohl takhle pokazit.
Neodpovídala mi. Pořád nic. Napsalo mi neskutečně moc lidí, ale ona mezi nimi nebyla.
Vyběhl jsem ven a snažil se podívat na všechny místa, kde bych ji mohl najít.

Nejlepší přáteléWhere stories live. Discover now