Good Bye..

310 16 0
                                    

10:30 .. Bagajul e gata. Sunt cu Maddie în living. Sorb dintr-o ceașcă de cafea privind în gol pe fereastră fără să scot vreun cuvânt. Maddie stă pe canapea butonând telefonul.

"Vrei să mergem azi la plajă? Prima noastră baie pe anul acesta." O întreb pe Maddie cu glasul răgușit de plans.

Se ridică brusc și merge înspre fereastră.

"O baie în mare... Prima noastră baie." Închide ochii, inspiră adanc și continuă : "...și ultima..." Spune expirând zgomotos .

Am simțit un mare regret în spusele ei. Am simțit cum moare pe dinăuntru. Aici își avea copilăria, primul sărut, școala, colegii, primii pași.... Iubitul. Trebuia să renunțe la Travis. Știa că o relație la distanță nu va ține indiferent de cât de mult îl iubea. Fugea de gândul ca ar putea găsi pe altcineva acolo. O speria doar faptul că va începe o viața nouă. Și nu era singura speriată. Auzeam cum îi urla sufletul și am prevăzut ce se întâmpla în următoarea secunda. A izbucnit în plâns și a venit să mă ia în brațe.

"Cassie cum ne vom descurca?" Mă întreabă cu glas subțire silabisind fraza.
"Maddie termină... Mamele noastre au servici acolo, noi ne avem una pe alta, ne vom descurca, îți promit. Poate găsim pe cineva să ne arate împrejurimile, să mai cunoaștem oameni. E ok, Maddie, o să fie totul bine."

A binevoit să ma elibereze din strânsoarea ei și sa-și ia capul din pieptul meu.

"Oare fratele meu știe că ne mutam? O să vină și el cu noi?" Mă întreabă ștergându-și lacrimile.
"Nu știu, sună-l."

-------------------------

Se pare că vine și Ty (fratele lui Maddie) . Nu știu cum va suporta să trăiască cu 4 femei în casă. Nu-și avea tatăl deoarece acesta lucra în afaceri, avea câte un proiect în fiecare țară și călătorea în toată lumea. Maddie s-a obișnuit cu lipsa tatălui dar Ty.. A făcut asta cu greu. Eu nu știu nimic de tatăl meu și nici nu vreau să aflu. O bătea pe mama, era un alcoolist. Au divorțat când aveam 9 luni, tata fiind conșient că nu e o influență bună pentru mine. Dar nu a suportat că e departe de mama. Așa a început s-o urmarească, agreseze pe stradă și s-o violeze intrând în casă prin efracție.

----------------------------------------

12:48. După plajă am mers acasă unde mi-am făcut un duș și m-am îmbracat pentru a ieși afara cu Maddie, dându-le vestea prietenilor noștri din gașcă și pentru a ne lua la revedere.

"Fetelor sunteți nebune? Eu nu vă cred. Ce fel de glumă mai e și asta?" Jason o spune, marcat de cele auzite.

"Cum să plecați??" Alexandra se așază pe jos, cu mâna la tâmplă.
"1 aprilie a trecut de mult." Spune Helen fără vreo îngrijorare.

"Asta le-am spus și noi mamelor noastre." Am spus.

"Cred că ăsta-i sfârșitul guys... Aici se termină totul. Nu vă voi uita niciodată." Spune Mad dramatizând totul.
"Hei hei hei... Veți mai veni în vacanțe, nu-i așa?"
"Logic că o sa mai venim,
prostuțo.." Spun eu dându-i lui Maddie in bobârnac.

După despărțirea grea, am mers în oraș să mâncăm. Apoi am mers la Maddie să-și ia bagajele, le va aduce la mine. Se facuse 17:00. Mama și Kim și-au făcut apariția tulburătoare fiind foarte agitate.

"Sunteți gata fetelor?"
"Aproape!" Spunem la unison.

Am mers cu mașina la aeroport. Ne-am îmbarcat. Eu priveam pe fereastră și mă gândeam la sărăcuța mașină. Ce se va întâmpla cu ea? Va rămâne singură? Erau o mie de întrebări fără răspuns. Cum ar fi : "NU PUTEAU ALEGE ȘI ELE ALT ORAȘ,CONTINENT PLANETĂ OCEAN???" Întrebarea lui Maddie, cea care mi-a stricat repriza pierdută de somn de dimineață. Au fost și primele ei cuvinte pe acest teritoriu.

When the past returns (Justin Bieber ff)Where stories live. Discover now