"Move on.."

528 19 0
                                    

Îmi întredeschid ochii somnoroasă și sunt orbită de lumina puternică de afară. Soarele parcă își trimite razele să mă împingă din pat. Îmi deschid larg ochii, mă întind bine și îmi trag pătura asupra capului meu. Visul frumos în care dormeam până când voiam eu mi s-a spulberat când telefonul îmi sună iar mama mea deschide brutal ușa si țipa :

"Jeniffer Cassandra Jones! Țip la tine de juma' de oră, când ai de gând să te trezești?"

"Dar mamă... De ce m-aș trezi? Este prima zi din vacanța de vară și e abia ora 9." Îi spun dezamăgită în timp ce îmi scot capul la iveală de sub plapumă și îmi mut leneș privirea către ceasul de pe noptieră.

"Îmbracă-te și coboară jos când ești gata, scumpo, avem puțina treabă." Spune în timp ce tonul ei revine la normal.

Ce doamne iartă-mă mai avea de gând femeia asta? Oftez greu și mă dau jos din pat. Îmi iau papucii de casă și merg la toaleta. Acolo mă spăl pe dinți, îmi fac rutina și îmi prind părul într-un coc neglijent. Îmi scot din dulap niște pantaloni scurți, un tricoul și un cardigan. După ce îmi bag tricoul în pantaloni și îmi trag cardiganul peste, îmi aduc aminte că mi-a sunat telefonul așa că îl iau de pe noptieră să văd cine mama naibii m-a mai sunat. Eram foarte nervoasă că m-am trezit așa devreme și cineva îndrăznea să-mi strice somnul cu un apel. Am chicotit la gândul acesta, un zâmbet larg apărând pe chipul meu. M-a sunat Maddie, prietena mea cea mai buna. Am sunat-o înapoi.

"Neața fato." Îi pot simți energia prin telefon.
"Neața gurl. Ce s-a întâmplat?" O întreb îngrijorată știind că și ea doarme până târziu și nu prea mă sună dimineața.
"Habaaar n-am. Mama m-a trezit la 8. A zis că trebuie să vorbească cu noi. Nu știu despre ce dar să știi că sunt în fața casei tale, cobor din mașină cu mama și cred că lucrurile sunt serioase."
"Ouu doamne... Cobor și eu imediat."

Închid telefonul, îl pun în buzunarul din față și cobor grabită. Mama era pe canapea cu Maddie și Kim, mama acesteia.

"Ce-am pierdut?" Întreb confuză.

"Așază-te scumpo. Noi două avem ceva de discutat cu voi două." Spune privind-o pe Kim, mama lui Maddie și accentuând cuvântul "voi".

M-am așezat lângă Maddie, noi două fiind acum față în față cu cele care ne-au dat viața.

"Știți... Va trebui să vă luați la revedere de la locul acesta deoarece..."
"Ne mutam." A continuat Kim entuziasmată.

Wow a fost așa directă. Am încremenit total. Toată viața mea, 21 de ani îmi treceau prin față ochilor și nu mai auzeam nimic. Nu îmi puteam imagina o altă viață, într-un alt oras.

"CUM?" Am spus eu și Mad la unison.

"La 19:30 avem avion! Nu e grozav? Aveți timp să vă faceți bagajele, să va luați la revedere de la casele voastre și prieteni."

"Știm că este din scurt dar..." A spus mama încercând să îmbuneze situația.

"Dar, mamă, de ce??" Spun eu uimită.

"Kim și-a gasit un job extrem de profitabil în Ontario, Canada iar pe de altă eu aș scăpa de agresările tatălui tau. Știm că este greu. Priviți partea bună a paharului, vom locui împreună."

"Dar, de ce așa, din scurt, nu puteați să programați asta mai târziu? Să ne anunțați și pe noi mai din timp măcar?" Spune Maddie revoltată.

"Madelaine, mergi sus și ajut-o pe Cassie cu împachetatul." Spune Kim calmă în timp ce se ridică să își ia la revedere de la noi și mama.

Merg sus cu Mad și încep să fac ce mi se ceruse. Tăcută și plină de remușcări îmi scot lucrurile din dulap și le aranjez minuțios în bagaj. Îi auzeam înfundat isteriile lui Maddie nascute din revolta și refuzul de a pleca din L.A .

When the past returns (Justin Bieber ff)Where stories live. Discover now