Capitolul XII

6.9K 307 22
                                    

   Intru pe usa de sticla a firmei. Ma uit in jur dar nu vad mai nimic din cauza intunericului.

"Ai venit."

Vocea sefului se aude ca un ecou. Dintr-un colt intunecat se iveste sefu'. De ce ii place sa faca asta? Zici ca suntem intr-un film de groaza.

"Da. Informatiile?"

"Uite dosarul."

Imi intinde un dosar destul de gros.

"Multumesc!"

"Avionul tau este intr-o ora."

"Bine. Plec acum.."

Ma uit ciudat la el. Ma intorc sa plec dar nici un pas nu fac deoarece ma smuceste si ma lipeste de pieptul lui. Isi zdrobeste buzele moi de ale mele. Ma saruta flamand. Reusesc sa scap din stransoarea lui. Uit pentru un moment ca este seful meu si ii trag o palma atat de tare incat isi intoarce capul. O iau la fuga spre iesire deoarece m-am saturat de aceasta telenovela. Ce tupeu are sa ma sarute! Ce daca e seful meu?

Inlatur gandurile astea si urc in taxi. Am platit in plus ca sa stea aici pana ma intorc.

"Porneste!"

Asculta si pornim de pe loc. Imi lipesc fruntea de geamul rece. Privesc firma ce devine din ce in ce mai mica in ochii mei. Luminile puternice ma fac sa tin ochii mijiti.

In curand ajungem la aeroport. Soferul imi scoate troilerul din portbagaj si mi-l da. Urca inapoi in masina si pleaca de pe loc.

##########

Ma asez mai confortabil pe scaunul din avion. Sa inceapa actiunea! Ma uitasem in amanunt peste dosarul acelei femei. O fata tanara lasata insarcinata de un baiat cu un an mai mare. Fata ii spusese de copil iar el a decis sa se casatoreasca cu ea. Dupa ce s-a nascut copilul,baiatul a devenit violent. Acum au ajuns la divort...

O sa o ajut. Am promis ca o sa ajut toate femeile ce au nevoie de ajutor. Sper sa nu dau gres. Sincer,pana acum nu m-am gandit la esec..poate lipsa de ocupatie ma face sa ma gandesc la esec. Am avut multe esecuri dar m-am ridicat de parca nu s-a intamplat nimic. Imi creasem in tot timpul acesta o vointa si un caracter de fier. Iar realitatea cruda mi-a racit sufletul,putandu-l compara cu un cub de gheata. Insa doi ingeri mi-au topit putin cubul de gheata. Doar in fata lor sunt slaba. Nu imi place sa fiu slaba. Dar ce inseamna pentru mine sa fiu slaba? Sa am nevoie de cineva care sa ma protejeze iar eu nu vreau sa depind de cineva. Vreau sa fiu tare si sa ma protejez singura. Si uite unde am ajuns cu aceasta "impunere" a mea...am ajuns o avocata de succes ce stie sa se stapaneasca si sa vada diferenta dintre familie si munca. Desi familia este mereu pe primul loc,cand este vorba de bani pentru a te intretine munca ajunge la acelasi nivel. Asta devenind un dezechilibru,dar iti dai seama ca daca de la inceput familia a fost pe primul loc,pe primul loc ramane. Dar cum? Nici eu nu stiu asta...

#######

Am ajuns. LA este frumos.. Pacat ca nu am timp sa il vizitez cu adevarat. Scot foita mica si recitesc adresa casei acelei femei. Ma uit dezorientata in jur. Privirea mea se opreste pe un taxi. Ii fac semn sa opreasca. Fug desi am tocuri si un troiler dupa mine. Urc in taxi si ii spun adresa soferului.

In cateva minute opreste in fata unei case. Ii multumesc taximetristului si ii platesc drumul. Cobor apoi ma apropi de usa. Apas pe sonerie si acum astept. O fata cam de 19 ani deschide usa.

"Doamna Olson?"

"Da. Dumneavoastra trebuie sa fiti doamna avocata Dianna."

"Da."

"Intrati."

Imi face loc si patrund in casa. Este simpla,exact pe placul meu. Deci nu este vreo bogatasa.

"Doriti o cafea?"

"Nu. Am venit sa discutam in amanunt tot ce are legatura cu divortul."

"Bine."

Ma asez pe un fotoliu si las troilerul langa el. Ii spun din priviri sa se aseze pe canapea. Imi place sa am o prezenta impunatoare in fata clientului meu.

"Cum v-ati intalnit?"

O intreb direct si vad cum se fastaceste. O inteleg dar eu imi fac datoria.

"La o petrecere."

"Cum s-a intamplat mai exact?"

"Ne-am imbatat?"

"Aveati vreo relatie de vreun fel inainte de incident?"

"Nu prea. Doar aveam prieteni comuni."

"Am inteles. Te-a respins la inceput? Adica cand a aflat.."

"Nu..a fost putin derutat dar apoi m-a acceptat."

"Stiai ca o sa te ceara in casatorie?"

"Sincer,nu. Nu m-am gandit la aceasta posibilitate."

"Te-a cerut dupa ce ai nascut sau in timpul sarcinii?"

"Cand eram in timpul sarcinii."

"Cand mai exact a inceput sa devina violent?"

"Dupa trei luni de cand s-a nascut David,copilul,el s-a schimbat intr-o nospte."

"Poti sa imi explici mai in detaliu?"

"O sa incerc. Intr-o seara,dupa ce venise de la munca m-a intrebat daca am o relatie cu altcineva si i-am spus adevarul,nu am avut. Zicea ca mint si ca ies cu cel mai bun prieten al lui. A aruncat cu o vaza in perete. Si de aici a inceput calvarul..."

"Este deajuns. Ai facut un raport medicolegal?"

"Da."

"Bun. O sa il vad maine di o sa il analizez. Camera mea?"

"Te voi conduce ."

Ma ridic de pe fotoliu si apuc manerul de la troiler,incepand sa il tarasc de pe mine. Fata se opreste in fata unei usi albe. O deschide larg si se da la o parte pentru a-mi face loc mie. Camera chiar este spatioasa.

"Pranzul va fi gata la ora 13:30."

"Sa ma chemi. De obicei pierd notiunea timpului cand sunt infundata in foi."

"Bine."

Inchide usa si ma lasa singura. Pun troilerul pe patul de doua persoane. Il deschid si in primul rand scot laptopul ce il asez pe biroul alb. Avand in vedere ca nu o sa stau mult timp in LA nu o sa imi asez hainele in dulap. Aleg o rochie alba si niste balerini si ma schimb repede. Ma asez la bitou si deschid laptopul ca sa imi verific e-mailurile.

Prevad ca zilele aici vor fi pline de munca...

#####

Da,stiu...sunt o nenorocita,nepasatoare sau cum vreti voi sa imi spuneti. Imi pare rau ca nu am postat mai devreme dar am avut nevoie de timp. In plus nu prea am avut starea de spirit necesara ca sa scriu. Sper ca o sa ma iertati. Revenind...cum vi s-a parut capitolul? Nu credeti ca istoria se cam repeta? Sunt curioasa sa stiu daca vreti sa il includ pe Jon mai devreme. Eu nu prea vreau deoarece inseamna ca o sa aiba cartea mai putine capitole. Imi cer scuze de greseli dar l-am scris in fuga ieri seara pe la 23 si nu prea mai gandeam limpede. Oricum l-am corectat putin si sper ca nu sunt chiar multe greseli. Va pupacesc!

Mămică din întâmplareWhere stories live. Discover now