Capitolul I

11.3K 419 22
                                    


Razele soarelui imi strica somnul. Imi frec ochii. Ma ridic din pat si merg spre balcon. Deschid usa din sticla,aerisind camera. Scot din sifonierul mic un tricou alb,blugii albi si tenesii mei albi ponositi.

Dupa ce ma imbrac in hainele pe care le-am ales ma duc la baie. Ma spal cu apa rece pe fata in speranta ca va alunga starea de somn. Apuc periuta si pasta de dinti din suport apoi pun pasta pe periuta veche.

Cand termin cu rutina de dimineata inchid usa balconului si merg in bucatarie. Deschid frigiderul. Nu sunt surprinsa cand nu gasesc nimic comestibil. Las capul pe spate. Fac pasi mari spre dormitorul meu. Arunc rucsacul pe umar. Parasesc apartamentul si incui in urma mea. Ca in fiecare dimineata,grupul de baieti din bloc fumeaza linistiti langa stejarul mare din parcare. Ma abtin sa imi dau ochii peste cap. Trec pe langa ei fara sa ii priviesc. Ajung in statia de autobuz.

In aproximativ zece minute autobuzul soseste. Noroc ca azi am bani pentru a putea merge cu autobuzul. Ma asez pe un scaun la intamplare. Imi lipesc capul de geamul rece. Ultimul an de liceu. Intr-o luna am sa dau BAC-ul. Nu prea ma stresez.

Frana ma trezeste din gandurile mele in legatura cu scoala. Cobor din autobuz si ma uit absenta in jur. Grupul de papusi barbie susotesc si incep sa rada isteric cand trec pe langa el. M-am obisnuit cu tratamentul asta. Zeci de elevi stau si vorbesc. Ma mir ca nu mi-a pus vreunul piedica. Si ca vorbind de asta tocmai un elev imi pune piedica si cad jos ,pe iarba verde ce imi va transorma hainele albe in verzi. Oftez si ma ridic ignorand rasetele adolescentilor. Deschid usa liceului. Pasesc marunt spre clasa de chimie. Clasa este goala pana acum. Ma asez in ultima banca de la geam si astept ca si clopotelul sa anunte inceperea orelor. Usa se deschide iar pe ea intra un tocilar. Nici nu ne salutam. Se aseaza in prima banca din randul din mijloc. Imi scot caietul ,care e vai de mama lui,si scotocesc in rucsac dupa un pix. Gaesesc unul si il arunc nepasatoare pe banca mazgalita in diferite colturi.

Mai intra cativa elevi. Privesc pe geam ca altceva nu am ce face. Tresar usor cand sunetul puternic al clopotelului rasuna peste tot. Profesorul Papadaki intra in clasa. Ochelarii ii sunt asezati pe nas,ca de obicei,costumul albastru ii sta cam larg iar parul carunt si putin cret ii da un aer comic. Tranteste catalogul pe catedra. Aseaza pixul scos din buzunarul sacoului pe catalog si se aseaza pe scaun.

Ora de chimie s-a sfarsit. Am luat si eu un 7,e bine. Urmatoarea ora am matematica. Imi petrec cele zece minute de pauza citind lectia la istorie deoarece stiam ca o sa dam test.
Cand se suna fug spre clasa de matematica. Profesoara nu venise inca. Ma asez ,ca de obicei,in ultima banca. Profesoara slaba si foarte inalta intra in clasa.
La jumatatea orei isi face aparitia Jon,baiatul de bani gata al scoli. Fara sa scoata vreun cuvant se aseaza in banca din fata mea.
Profesoara reincepe sa predea.

Dupa sfarsirea primelor trei ore urmeaza pauza de masa. Pasesc alene spre cantina. Zaresc aceeasi masa libera mereu unde stau eu in fiecare zi. Apuc o tava si astept sa imi vina randul. Bucatareasa imi aseaza o farfurie cu jnitel si piure de cartofi. Imi tarasc picioarele pana la masa. Ma asez pe scaun apoi pun tava pe masa. Incep sa ma joc cu furculita in mancare. Mananc tot deoarece imi este foame. Duc tava inapoi si parasesc cantina. Mai sunt 10 minute ramase din pauza. Sper ca o sa iau 10 la testul la istorie. Ma gandesc bine ce ora am acum. Am spaniola,da,spaniola. Merg fara nicio graba spre clasa. S-ar putea sa ma asculte asa ca mai bine m-as uita prin caiet.

Termin de citit pe acolo. Incerc sa fiu pozitiva dar nu reusesc. Din totdeauna am foat o persoana negativista. Rasuflu usurata cand sunt sigura ca pot sa iau maxim un 9 la ascultat. Clopotelul suna. Elevii intra in clasa si se aseaza si ei pe unde apuca. Profesoara intra in clasa. Pot observa cat de nervoasa este deoarece sprancele perfect pensate se unesc aproape.

"Scoateti o foaie de hartie."

Inghit in sec si rup o foaie din caiet. Scot capacul pixului si imi scriu numele pe foaie. Intre timp profesoara a scris subiectele. Majoritatea voi sti sa le rezolv iar timpul imi va ajunge desi sunt stangace.

"Puteti incepe!"

Glasul profesoarei se aude. Imi simt bataile inimii. Primul subiect,pot sa spun,ca l-am rezolvat perfect.

Se suna iar profesoara strange lucrarile. Isi strange lucrurile iar inainte sa iasa din clasa murmura un"La revedere!". Imi bag caietul si pixul in rucsac. Ies ultima din clasa. Azi ies la ora 14 ,deci mai am o ora.
La ora 15 incepeam tura la garaj. Am desen se pare. Ajung in sala unde vreo 30 de sevalete sunt asezate la intamplare. Salut profesoara si o ajut la aranjatul pensulelor de diferite marimi. Imi multumeste iar eu dau din cap. La scoala vorbesc doar cand eram asculata la o lectie ,in rest zici ca am cusuta gura. Eu sunt fata invizibila a liceului dar si persoana badjocorita de elevii cu bani. Ma asez langa sevaletul de langa geam unde am priveliste spre parc.

Orele s-au sfarsit pentru mine. Nu am bani de autobuz deci trebuie sa alerg pana acasa. Fug si parca nu mai ajung. Din spatele unui gard rosu se zareste un caine mare gata sa ma devoreze. Latratul sau este ca un semn ca incepe maratonul. Maresc viteza. Mai am vreun kilometru pana acasa. Pana la urma cainele s-a evaporat. Ajung in fata blocului. Fug repede pe scari. Ce daca vecinii mei se uita ca la un nebun scapat de la spitalul 9? Descui in graba usa si o incui in urma mea. Arunc tenesii intr-un loc anume si arunc rucsacul pe jos. Ceasul indica ora 14:38. Imi bag intr-o punga salopeta si adidasii murdari. Imi prind in fuga parul saten intr-un coc dezordonat. Ma incalt din nou cu tenesii albi apoi ies din bloc. Norocul meu este ca locul meu de munca este la cativa pasi de unde stau eu. Fug deoarece vreau sa ajung mai devreme. Cred ca va-ti dat seama ce persoana punctuala sunt.
Cand ajung la munca Hugo ma intampina cu zambetul lui tamp pe fata.

"Draga mea,Dianna!"

"Buna,sefu!"

Il salut in timp ce pasesc spre vestiar. Ma imbrac repede cu hainele pe care le-am luat de acasa. Las punga in vestiar si plec sa vad ce am de reparat azi.
In fata ochilor mi se arata Volkswagen negru. Acaparata de masina nu am observat proprietarul ce se uita la mine ca la masini straine.

"Vreau sa mi-o verifici!"

Ma intorc iar surprinderea ma acapareaza.
Este Jon,cel mai popular la liceu. Acum la scoala ,aia o sa rada si mai mult de mine.
El cred ca nici nu ma recunoaste.

"La ora 16 sa veniti sa vi-o luati."

Da din cap in semn de aprobare apoi se intoarce pe calcaie si dispare din raza mea vizuala.

___________________________________

Stiu..capitolul a fost plictisitor dar am o explicatie. Am vrut sa va arat cum este o zi din viata Diannei. Promit ca urmatorul capitol va fi mult mai interesant. Sper ca este destul de lung.

Sunt Iuliana_XD si va pup pe toti!

Mămică din întâmplareWhere stories live. Discover now