Capitolul VIII

5.9K 303 7
                                    

Sunt trezita de o voce feminina.

"Trezeste-te!"

Deschid ochii cu greu. Sorana tipa in soapta la mine. Imi frec ochii si stramb din nas. Ma uit la ceasul de la mana. Este ore 17:36. Am dormit aproape trei ore se pare. Ma ridic de pe fotoliu.

"Hai sa mananci!"

O aprob pe Sorana si ies din dormitorul ingerasilor,lasand usa deschisa ca in caz ca o sa inceapa sa planga sa aud si sa vin aici.

Ajunsa in bucatarie ma asez la masa si incep sa devorez ce am in farfurie. De cand Sorana gateste asa bine? In fine...

Dupa ce termin de mancat o ajut sa stranga masa apoi ma ofer eu sa spal vasele.

"Cand o sa incepi facultatea?"

"Dupa ce puii mei o sa aiba sase luni si cred ca o sa o rog pe Jenny sa stea la ea pana vin eu de la cursuri."

"Buna idee. Eu mai am inca doi ani de facultate."

Se plange iar eu dor chicotesc.

"Cat este ceasul?"

O intreb dupa ceva timp in care a fost liniste totala.

"18:15."

"Aha. Eu ma duc la mine in camera sa fac putina ordine."

"Bine ma duc sa dorm si eu putin."

"Ok."

Merg la mine in camera. Vad valiza ce sta pe pat si o deschid.

Dupa doua ore in care am curatat tot dormitorul meu ma gandesc sa merg la puii mei. Intru in camera lor. Sarah da usor din maini anuntandu-ma ca este pe cale sa se trezeasca si se pare ca Timy are acelasi gand. Ochii lor de un albastru oceanic se deschid. Cand ma vad pe mine incep sa dea din manute. Seare car ar trebui sa le schimb scutecul. Am cumparat pentru ei un pat de doua persoane pentru momentele de genul asta. O iau intai pe Sarah sa schimb. Apuc din dulapul mare un scutec.

Dupa o jumatate de ora in care i-am schimbat si i-am alaptat ma asez pe fotoliu cu ei in brate. Mai sunt doar sase ani si o sa ma intorc. Pregateste-te Jon! O sa revin si o sa te calc in picioare asa cum ai facut tu cu mine acum zece luni.

Sunetul provocat de plandul lui Sarah ma scoate din gandurile mele. Deoarece Sarah plange, Timy a inceput si el sa planga. Incep sa ii legan si sa le cant un cantec de leagan.

#Dimineata#

Razele soarelui patrund in dormotorul meu. Ma ridic din pat cu o energie fara explicatie. Fug la puii mei in camera. Un zambet enorm imi apare pe fata cand ii vad dormind linistiti. Cat de mult pot sa ii iubesc!

Ma reintorc la mine in camera si  imi aleg un trening alb si un tricou mov.

Dupa ce termin cu rutina de dimineata ma imbrac si ma duc iar la puii mei. Sarah se pare ca s-a trezit. O iau in brate usor. O mangai pe spate si o sarut pe crestet. Timy se trezeste si el. Cu mana cealalta il iau si pe el in brate.

Ii duc cu mine in sufgragerie. Ii multumesc in gand lui Jenny pentru ideea de a le lua inca un pat in sufragerie pentru a putea sa imi fac treaba fara da alerg o gramada pana la ei in camera si inapoi.

Revenind,ii las pe copilasi in patut si merg in bucatarie. Sorana a plecat deja la facultate. Imi scot din raft cutia cu cereale di fin frigider apuc laptele. Le torn intr-un bol si incep sa mananc.

Dupa ce termin spal vasele si ma reintorc la Sarah si Timy. Am senzatia ca atunci cand va fi mare,Timy o sa ne spuna sa ii zicem Tim deoarece Timy suna prea dragalas. Gandul acesta facandu-ma sa chicotesc.

Ii iau din patut si ii asez pe cate doua perne pe canapea,langa mine. Pornesc televizorul.  Ar trebui sa ii imbrac un pic mai gros desi este primavara. Ii iau de pe canapea si ii duc la ei in camera. Iau din sifonier niste haine mai calduroase pentru fiecare.

Dupa ce ii imbrac ma reintorc cu ei in sufragerie. Las pe un program de muzica.

#Dupa trei ani#

Cobor din masina. A fost o zi obositoare. Ce greu au trecut orele de curs! Ma apropi de casa lui Jenny. Ciocan la usa si astept ca Jenny sa raspunda. Imediat usa se deschide si o vad pe micuta Evelin.

"Hei,pitico!"

"Buna! Intra!"

Imi face semn sa intru si ma conformez. Ii zaresc pe puii mei stand pe canapea,uitandusela Tom si Jerry.

"Puii!"

Imediat isi intorc si cand ma vad fata li se lumineaza. Sar de pe canapea si fug la mine in brate. Ma las in genunchi ca sa le pot da cate un pupic pe obraz.

"Mamiii! Tim mi-a lupt papusica!"

Si incepe cearta...

"Mamii! Ea a inceput. Mi-a omolat masinuta!"

Se plange si Timy.

"Gata,gata! Nu e vina nimanui. Promit ca va iau altele daca sunteti cuminti."

"Bine,mami."

Spun in cor si se intorc pe canapea. O vad pe Jenny stand in pragul usii bucatariei. Imi zambeste apoi se apropie.

"Au fost cuminti?"

Pun intrebarea asta zilnic. Deja este in obiceiul meu sa spun asta.

"Da,foarte. Au fost la gradinita,au mancat ,s-au jucat."

"Bine."

"Mamii! Tim nu ma lasa sa ma uit la Barbie."

Imi dau ochii peste cap si ma intorc cu fata spre cei doi copii. Sarah face botic iar Tim are fata de nevinovat. Da,ca de obicei.

"Plecam acum si te uiti cand ajungem acasa."

"Mbine..."

Le fac semn sa vina la mine. O pup pe Evelin pe frunte si imi iau la revedere de la ea di mama ei. Ea deja este mare,are sapte anisori si e mult,mult mai cuminte decat inainte cand o luam la mine di mereu imi spargea vaza de pe noptiere. Chicotesc la amintirea asta. Evelin este ca fiica mea. Ii urc pe pitici pe scaunele speciale pentru copiii mici si urc la volan.

"La gladi am invatat sa desenez."

Spune Sarah si se uita la mine.

"Eu am invatat sa fac case din plastilina,a fost tale."


Dupa ce ajungem acasa ii las sa se duca la ei in camera. Am decis sa ma mut si acum stau la doua strazi de Sorana care s-a casatorit cu un chirurg si asteapta si ei un copil. Sunt fericita pentru ea.

Revenind la prezent,fug la mine in dormitor si ma schimb. Un ciocanit in usa ma face sa sar din pat. Deschid si ii vad pe pufosi ce se uita la mine cu fata lor de catelus.

"Ce ati facut?"

"Mami,stii ca te iubim,nu?"

Spune Sarah si se uita la mine cu ochii ei de catelus plouat.

"Sa vedem ce ati mai stricat.."

Imi scapa un chicotit si ii prind de manute pe amandoi.


########################

Gata si acest capitol. Scuze ca a durat atat de mult. Va astept parerile cat si criticile. Daca va placut acordati un vot. Imi cer scuze pentru greseli! Lectura placuta in continuare!

Mămică din întâmplareWhere stories live. Discover now