Prolog

2.6K 141 14
                                    

 Adriel's pov

 Bum! Loki proti mně vyslal další ránu ze svojí zbraně (nebo žezla, nebo co to vlastně je). Netrefil. Poslala jsem na něj proud vody. Tentokrát jsem měla lepší mušku než on. Voda ho trefila přímo do obličeje. Loki zavrávoral a spadl na zem plnou trosek.

 Celý New York byl pod útokem Lokiho přívrženců. Za cíl měli zničit celý New York a následně i svět. Tento hrůzný čin byl zapříčiněn Lokiho nenávistí k Thorovi. Ale Loki tu byl ještě kvůli něčemu jinému. Nebo spíš někomu.

 Jeho zbraň dopadla kousek od něj. Z vody jsem udělala rampouch a držela mu ho kousek od srdce. Loki se natáhl po své zbrani a vystřelil. Tentokrát jsem na zemi ležela já.

 ,,Zabiju tě stejně, jako jsem zabil tvoje rodiče.'' řekl chladnokrevně Loki a ušklíbl se. Nabil zbraň a zamířil. Podívala jsem se na něj se strachem v očích. Teď umřu a moje rodiče už nikdo nepomstí.

 ,,Nějaká poslední slova?'' zeptal se.

 ,,Jo. Shoř v pekle.'' odpověděla jsem. Pousmál se.

 ,,Takový krásy bude skoro škoda.'' řekl sarkasticky.

 Už se chystal vystřelit, když ho najednou zasáhl nějaký disk. Loki se skácel k zemi v bezvědomí stále držíc svou zbraň.

 Zvedla jsem se ze země a podívala se směrem odkud ten disk přiletěl. Nikdo tam nebyl. Chvilku jsem tam jen tak stála a koukala tím směrem, když se najednou za mnou ozval hlas.

 ,,Jsi v pořádku?'' Otočila jsem se. Za mnou stál první Avenger - Kapitán Amerika.

 Musela jsem na něj civět asi hodně dlouho, protože si odkašlal a znovu se zeptal: ,,Jsi v pořádku?''

 ,,Jo, jsem.'' odpověděla jsem. Přikývl. Dotkl se svého ucha a řekl: ,,Mám Lokiho. Je v bezvědomí. Bojoval tady s nějakou holkou.''

 Něco za ním se pohnulo. Podívala jsem se tam. Letělo na nás celý hejno dronů.

 ,,Pozor!'' ukázala jsem za něj. Prudce se otočil.

 ,,A jé.'' řekl si pro sebe. Zapl komunikátor: ,,Hawkeyei, Thore, potřebuju tu pomoct.''

 Otočil se na mě: ,,Drž se za mnou a nic se ti nestane.'' V duchu jsem se pousmála. ,,To spíš ty se za mnou drž.'' pomyslela jsem si.

 Následoval výbuch. A pak další a další. Všechny způsobil Hawkeye. Ostřeloval drony z nedaleké budovy výbušnými šípy. Následovalo pár blesků, které zasáhly několik dronů. Dalších asi pět dronů se poroučelo k zemi po úderu Thorova kladiva. Kapitán hodil po jednom z dronů svůj štít. Teď je řada na mně. Vyslala jsem proti dronům proud ohně. Několik z nich šlo k zemi. Cap se zastavil v půlce pohybu.

 ,,Jak jsi to udělala?''

 ,,To musíš umět.'' odvětila jsem se smíchem. Následovalo pár výbuchů, blesků, úderů kladivem a ran štítem, ale dronů bylo čím dál tím víc.

 ,,Všichni sem!'' zavelel Cap do komunikátoru. Najednou se na druhé straně ulice objevil Hulk, mlátící drony hlava nehlava.

 Ozval se další velký výbuch, jako by někdo mezi drony hodil granát. Odněkud vyběhla Black Widow.

 Vrhlo se na mě hejno dronů. Několik jsem jich vyřadila z provozu bleskem. Thor se na mě překvapeně podíval. Poslala jsem k zemi pár dalších , ale bylo jich na mě hodně. V podstatě jsem jimi byla obklíčená.

 Někdo na drony kolem mě vystřelil světelný paprsek. Všechny drony kolem mě to zabilo. Paprsek vyslal Iron Man.

 ,,Díky.'' poděkovala jsem mu a dál bojovala. Posílala jsem proti dronům vše co jsem měla. Vodní proudy, oheň, poryvy větru a kameny. Pár jsem jich zmrazila a když jsem se k nim dostala hodně blízko, roztrhla jsem jejich kovový plášť.   


 Líbí? Jo? To je super. Jelikož mě moje milovaná kamarádka HemmyGirll zachallengovala (stejně jako já jí, hehe), tak budu celý následující týden vydávat jednu kapitolu denně. Tak snad to někdo bude číst :)

Rate a koment potěší :D


-Anamiel-

P.S. Omlouvám se za chyby. To lazy to correct them :D

Válka s bohem lží (Avengers FF)Where stories live. Discover now