8 • l

290 29 5
                                    

Liam si ani len nevedel predstaviť, ako sa musia cítiť tí problémoví žiaci, keď takéto monotónne karhania počúvajú aj viackrát za deň. Napríklad taký Niall, už sa Liam vôbec nečudoval, že čím ďalej ho upozorňujú, tým horšie sa správa. Bolo to tu zas... Liamova myseľ opäť automaticky zamierila k tej fialovej hlave. Väčšinu času to ani nerobil vedome, napríklad keď otravne klikal do pera aby upútal jeho pozornosť, alebo keď povedal tú najdrzejšiu vetu profesorovi, len aby sa zbavil zlej mienky u Nialla. Z jeho hlavy išli tieto nápady akosi automaticky. A to ho pôvodne nemal rád a myslel si, aký je divný. Teda, Liam si to stále myslel. Stále nechápal tým kvetom v jeho už tak bláznivej hlave, tomu arogantnému správaniu a vyhýbaniu sa spoločnosti. Napriek tomu ho však tešilo keď sa usmial. Bolo to zvláštne, až príliš zvláštne na Liamove jednoduché vnímanie okolitého sveta, a tak to radšej zahodil za hlavu. Aspoň sa snažil, až kým nevyšiel z triedy a sám Niall nestál opretý o stenu.

"No konečne, už som myslel že nevylezieš," pretočil očami a dal sa do chôdze zarovno s Liamom. Bolo fakt zvláštne, uvedomovať si že práve brázdia chodbami školy spolu. Na ulici to vôbec nebolo tak divné, zatiaľ čo teraz... skrátka sa to zdalo nepohodlné. Nepatrili k sebe a to bolo jasné všetkým.

"Prečo ma vlastne čakáš?" Opýtal sa Liam, radšej toto akoby sa mal ďalej trápiť statusom Q na ich škole.

"Chcel som ti len povedať ako ťa obdivujem, za tú chujovinu, perfektne som sa pobavil."

"Hej, nie som veľký nadšenec histórie." poškrabal sa na zadnej strane krku a mal pocit, že každým krokom smerom zo školy ich sleduje viac a viac ľudí.

"To je zaujímavé," zamrmlal si Niall skôr pre seba. "máš z nej čisté áčka."

"To je síce pravda," ohradil sa Liam. "Ale zásadne si to učivo neužívam. Ako napríklad literatúru alebo tak." Následovalo už očakávané prekrútenie očí a Liam bol rád, že túto konverzáciu nemusí rozoberať ďalej. Boli pred školou, vonku, v hlúčiku ľudí a to znamenalo len jediné, že už ukončia spoločnú debatu.

"Odveziem ťa?" Opýtal sa Liam, skôr zo slušnosti, ako ho vychovali.

"Nemusíš, mám ekologickú motorku." Hrdo prehlásil Niall, chváliac sa tak úžasným strojom, na ktorý si dokonca sám zarobil. Skoro.

"To je úžasné!" Nadchol sa Liam, tentokrát spontánne a bez prehnanej strojenosti. "Môžem ju vidieť?" Zažiarili mu oči a nevedno, či to bolo z toho pohľadu alebo sa v Niallovi niečo zlomilo, ticho mykol plecami a smeroval k parkovisku, kde, ako Liam usúdil, stojí jeho motorka.

"To je perfektné." Zvolal Liam keď videl ten starý ale dobre zachovaný prostriedok. "Fakt perfektné!" Každým slovom pridával na decibeloch, ale v tejto ohľahlej časti to bolo prakticky jedno.

"Nie je to až také skvelé," mykol plecami Niall, ale klamal, bral to ako najvačší úspech. Liam to však samozrejme vedieť nemusel.

"Môžem sa povoziť?" chytil volant Liam a Nialla prepadla hrôzna. Starší chlapec si to však nevšimol, ba dokonca začal nastupovať na motorku.

"Rozhodne nemôžeš," pokrútil hlavou, ruky dávajúc na volant, cez tie Liamove. Teoreticky sa teda držali za ruky, prakticky si to ani jeden z nich neuvedomil.

"Prosím!" Venoval jeden štenací pohľad Niallovi. čo ale jeden z najlepších nápadov nebol. Jemu toto klišé vôbec k rozhodnutiu nepomohlo, stále bol presvedčený že jeho motorka bude len jeho. Nedelil sa.

"Nie." Prehlásil rázne Niall, až v tom momente sa Liamove rozradostnené oči presunuli z motorky do tých Niallových. A musel uznať, boli krásne. Najmä keď tak nenápadne ladili s nezábudkami v jeho vlasoch.

"Ale čo, Horan sa nerád delí? Čo je tvoje je len tvoje, čo?"

"Presne tak," prehovoril Niall a aj by si založil ruky na hrudi, držal však motorku.

"Fajn," prehovoril Liam ticho a vtedy mu napadla asi tá najhlúpejšia vec. Nevedno, či to spôsobili tie oči, tie pery, alebo celková Niallova nenávisť, ktorá z neho sršala, ale Liam sa nahol. A nahol sa presne tak, aby mohol Nialla pobozkať. Bolo zvláštne, že dvaja ľudia čo sa všeobecne nemajú radi si užívali bozk a vzájomne sa do neho ponárali. Liamovi sa zdalo, že jeho pery zapadajú do tých Niallovich a že boli stvorené na to, aby Nialla viedli. Ak by medzi nimi nestála motorka, Liamovy by ruka okamžite vystrelila k Niallovmu jemnému lícu. Tak veľmi si tento bozk užíval. A keď sa s úsmevom na tvári vzdialil od Niallovej tváre, príjemný pocit na perách ho hrial len chvíľku. Niall totižto odstrčil jeho ruky z volantu a utiekol na svojom biologickom motocykli.

To już koniec opublikowanych części.

⏰ Ostatnio Aktualizowane: Apr 05, 2016 ⏰

Dodaj to dzieło do Biblioteki, aby dostawać powiadomienia o nowych częściach!

kvety v tvojich vlasoch » niam auOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz