-15- VEDA MEKTUBU (FİNAL)

2.5K 95 2
                                    

Bu kitap bitiyor diye üzülme, yeni kitabım 'Meliora'ya bekliyorum. Umarım onu da beğenirsin <3

***

Hepimiz pencerenin bulunduğu duvarın dibinde oturuyor, çare düşünmeye çalışıyorduk. Belki de en mantıklı yoldan gidip görevliye içeride birilerinin bulunduğunu söylemeliydik. Fakat o zaman işler sarpa saracak, olay Melek teyzenin kulağına gidecekti. Kısacası henüz bir çaremiz yoktu. Biz de can sıkıntısından ve yapabilecek başka bir şey olmadığından pencereden bakarak olan biteni seyretmeye başladık.

İçeride sessizlik hakimdi. Bir köşede Batu, diğer köşede ise Yağmur... Birbirlerinin yüzüne bakmıyorlar, köşede büzüşmüş oturuyorlardı. En ufak bir çıt bile çıkmayan bu ortamda aniden beklenmedik bir şekilde Batu konuşmaya başladı.

"Neden yaptın?" sesi kısık ve kırgın çıkıyordu ki bu gayet açıktı. Yağmur'un şaşkınlığı her halinden belliydi. O da beklemiyordu Batu'nun konuşmasını bizim gibi.

"Ben... Bilmiyordum." sesi Batu'ya nazaran titrek ve yorgundu.

Bir süre sessiz kaldı oda. Batu ondan sonra konuşmamıştı hiç. Yağmur'da sonunda cesareti ele alıp konuşmaya devam etti.

"Bak, benden nefret bile ediyor olabilirsin. Çünkü ben aptalım anladın mı. Sormadan etmeden gözüm karardı çünkü seni kıskandım ve öfkeliydim. Bana yalan söyledin ve güvenimi kırdın. İstanbul'da sevgilisi olan bir erkeğin sırf canı sıkılmasın, boşta kalmasın, eğlenecek biri olsun diye Antalya'da yaz aşkı olarak bulduğu, kendini eğlendirmek için seviyormuş numaraları yaptığı aptal kız olmak gururuma dokundu. Kötüydüm, hırsımı almalıydım. Bak istersen bir daha benimle hiç konuşma ki zaten aldatılan bir kız olaraktan konuşmamamız, daha fazla kullanılmak istememem daha normal değil mi? Yine de hayatın boyunca kin tutmanı istemiyorum bana. O yüzden ne yaparsan yap. Ama şunu bilmeni isterim ki ben kasten bir şey yapmadım. Yine de hatalıyım. Neyse yeter bu kadar."

"Evet yeter."

Yine bir süre sessizlik oldu ve sonra Batu bağırmaya başladı.

"Sana kaç kere söyledim değil mi? O gerizekalıyı sevmediğimi yakın olmadığımı söyldim değil mi? Sevmediğimi anlamasın diye elini tutuyorum yalnızca yanağından bile öpmüyorum ona dokunmadım bile eli dışında. Sevmiyorum, onunla birlikte olmaya mecburdum. Ama sen ne yaptın? Dediklerime aldırış etmeyip intikam almaya kalktın. AMA ŞUNU UNUTMAYINIZ. ZAYIF VE GÜÇSÜZ OLANLAR İNTİKAM ALIR. "

"Sana güvenemezdim Batu!"

"Sen gözlerimin içine baksaydın senden gerçekten hoşlandığımı anlardın."

İkisi de bağırarak kavga ediyorlardı. Gittikçe sesleri yükseliyordu.

"Bir kız eğer birine karşı güvenini kaybettiyse o kızın gözü öfkeden başka bir şey görmez."

"İnsanların üzerlerine yapıştırdıkları APTAL KURALLARI!!"

"İstemeyerek yaptım diyorum, anla şunu artık."

Yağmur ağlıyordu. Gözleri kıpkırmızı olmuştu ve odada yarım bıraktığı ağlama seansı tekrar devam ediyordu.

Yağmur sesini iyice yükseltti.

"Senden nefret ediyorum!"

"Ben de nefret ediyorum..."

Bir süre nefes aldılar ve Yağmur konuşmaya (bağırmaya) devam etti.

"Ama ben senden hem nefret ediyorum, hem deli gibi seviyorum gerizekalı!!"

"Ben de seni seviyorum."

En Güzel Yaz (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now