🍻ژانر شناسی~در دنیای رمان

325 72 1
                                    

ژانر شناسی👇🏻
دنیای رمان
______________

خب خب اومدم با این بخش جدید که مخصوص اشنایی با ژانر ها مختلفه و کلا سه قسمته. اینم خیلیش رو از سایت های مختلف برداشتم یکمش رو هم خودم نوشتم.
اگه توضیحات کاملی واسه ژانر مد نظرتون میخواید حتما فقط اون ژانر رو سرچ کنید و راجبش بیشتر بدونید.
خب بریم سر اصل مطلب:

🔶️اول از همه ما دو نوع داستان داریم:

✅داستان بلند

✅داستان کوتاه

🔶️ژانر های نویسندگی:

✔ژانر عاشقانه:
ژانر عاشقانه معمولاً به عنوان یک ژانر کمکی در بیشتر داستان‌های موجود استفاده می‌شود. تفاوت داستان‌هایی که منحصراً در این ژانر نوشته می‌شوند با سایر قصه‌ها این است که در کتاب‌های ژانر عاشقانه، روابط عاشقانه در مرکز و مهمترین موضوع داخل کتاب است. به همین دلیل هم بیش از هر چیز دیگری در طول داستان به این روابط عاشقانه پرداخته می‌شود.

ژانر فانتزی:
اگر به جادو و عناصر ماوراطبیعی علاقه دارید بدون شک از خواندن کتاب‌های فانتزی لذت خواهید برد. کتاب‌هایی که در ژانر فانتزی نوشته می‌شوند معمولاً بر گرفته از ‌ای محلی و قصه‌های به اصطلاح فولکلور*  هستند. ژانر فانتزی معمولاً در بین نوجوانان طرفداران زیادی دارد. در این ژانر قوانین و دنیاها ساخته ذهن نویسنده هستند و هر شخصیت می تواند قدرت های به خصوص جادویی داشته باشد. اما این ژانر تنها محدود به استفاده از جادو نیست.
این ژانر میتواند شامل:
امگاورس
هایبرید
گرگینه
خوناشام
جادوگری
زامبی
و از این دسته باشد.

*باور مردمی یا فولکلور (به فرانسوی: Folklore) را می‌توان گروهی دربرگیرنده افسانه‌ها، داستان‌ها، موسیقی، تاریخ شفاهی، ضرب‌المثل‌ها، هزلیات، پزشکی، باورهای مردمی دربارهٔ بخت و شگون و چشم زخم، لالایی مادران، پایکوبی بومی، آیین‌ها، شیوه‌ها و سنّت‌ها دانست.

ژانر علمی تخیلی
یکی دیگر از ژانرهای کتاب که معمولاً با ژانر فانتزی اشتباه گرفته می‌شود علمی تخیلی است. کتاب‌های علمی تخیلی برخلاف آثار فانتزی بیشتر بر مبنای علم حاضر نوشته می‌شود. این یعنی اگر چه ممکن است کتاب‌های فانتزی هیچ گونه پایه علمی نداشته باشند و صرفاً بیانگر تخیلات و ذهن نویسنده باشند، اما آثار علمی تخیلی غالباً بر اساس نتایج واقعی و علم روز نوشته می‌شوند. کتاب‌های علمی تخیلی معمولا بر دو دسته هستند.
دسته اول آنهایی که یک داستان یا ماجرا را در یک محیط یا فضای علمی روایت می‌کند. دسته دوم اما کتابهایی هستند که داستانی را در مورد خود علم و اتفاقی علمی مدنظر ما روایت می‌کنند.
 
ژانر ماجراجویی
یکی از پرطرفدارترین ژانرهای کتاب و رمان به خصوص در بین جوانان و نوجوانان ژانر ماجراجویی است. شاید مهمترین عامل موفقیت یک کتاب در این ژانر، خلق تصویر درست و صحیح از قهرمان یا قهرمانان داستان است. دلیل آن این است که در کتاب های ژانر ماجراجویی، قهرمان یا قهرمانان قصه ما معمولاً پس از گذر از کلی موانع و مشکلات سرانجام باید به سر منزل مقصود برسند. همین باعث می‌شود که شخصیت پردازی صحیح در این ژانر رمان بسیار اهمیت داشته باشد.
 
ژانر معمایی
کتاب‌های این ژانر معمولاً در حین خواندن ما را وادار به این می‌کنند که خودمان نیز در مورد سرنوشت شخصیت‌ها و یا خط روایی داستان حدس‌هایی بزنیم. به همین دلیل هم می‌توان این را یکی از مهم ترین ژانرهای کتاب برای بهبود عملکرد مغز دانست.
در این ژانر معماها و حقایق پنهان بسیاری وجود دارد که کم کم اشکار میشوند.

~بهتر بنویسیم✒Where stories live. Discover now