Hoofdstuk 13

375 19 2
                                    

Morgen moet ik weer naar school toe dus ik moet het niet te laat maken, maar ik brand van nieuwsgierigheid wat Marloe aan mij geschreven heeft. Ik heb ook zo lang niet teruggeschreven aan haar, dus mag ik het haar niet kwalijk nemen. Waarom ben ik ook zo ongeduldig af en toe? Die tips heb ik wel hard nodig, anders blijf ik het pispaaltje van de school. Ik zucht diep... Het wordt echt tijd om te gaan slapen, ze zal me nu echt geen berichtje meer sturen.

"Piep-piep-piep... Piep-piep-piep!" Geïrriteerd zet ik mijn wekker uit en draai me nog een keer om. Nog 5 minuten en dan mag ik eruit, beloof ik mezelf.

"Emma, sorry dat ik je wakker maak, maar ik wist niet zeker of je later moest beginnen. Anders moet je nu echt naar school toe, schat." Ik schrik op en kijk op mijn wekker, die geeft aan dat het inmiddels al 7.26 is.

"Mama," Ik kreun hard. "Wil je bellen dat ik wat later kom? Ik ben echt zo moe en ik heb geloof ik een virusje te pakken gekregen. Bijna de hele klas was gister ziek. Ze hebben mij geloof ik aangestoken. Mama kijkt me doordringend aan. Het lijkt er helaas niet op dat ze me gaat geloven. Nou ja leuk geprobeerd dan.

Mama grinnikt zachtjes. "Ik zou maar heel snel maken dat je wegkomt en anders een smoesje bedenken waar je mee aan kunt komen bij je leerkracht. Zieke mensen zien er echt wat slechter uit." Ik stap uit mijn bed en kijk haar teleurgesteld aan. Het is niet gespeeld, want ik ben echt teleurgesteld in haar. Maar gewoon een beetje aangedikt want hier zat ik dus echt niet op te wachten.

Iedereen moet wijken voor mij, want ik mag echt niet te laat komen. Dan zit iedereen naar me te kijken. Dat moet ik niet hebben, je krijgt dan sowieso mensen die weer dingen gaan roepen naar mij. Ik weet nooit zo goed hoe ik daar op moet reageren. Meestal negeer ik ze dan ook gewoon, want ze willen dat je opgefokt raakt. Ik trap keihard tegen de wind in en ik voel het zweet op mijn rug. Een paar calorieën verbranden is niet verkeerd.

Langs de weg staat een bushokje, op het eerste gezicht niet zo bijzonder, maar dan die reclame. Dat is gewoon niet te geloven! Er staat een meisje een bikini van de H&M te showen. Zij heeft echt een mooi figuur. Gewoon alles wat een vrouw nodig heeft: een strakke buik, mooie volle borsten. Je weet wel.
Op een dag zal ik er ook zo uit zien. Ooit. Marloe gaat me helpen, ik weet het zeker. Nog even trappen en dan ben ik er.
Snel stuif ik de school in. Hopelijk lukt het me om op tijd te komen. Wanneer ik de klas in schiet gaat de laatste bel, gelukt! Glimlachend kijk ik mevrouw Rozema aan. Kom maar op met je bloemetjes en bijtjes.

Laat me weten wat je ervan vindt!

Vote,
Comment.

XXX

Too fat for youWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu