Hoofdstuk 3

517 23 4
                                    

Mijn wekker geeft aan dat het al 1 uur 's nachts is. Vrij logisch dat ik heel erg moe ben, maar ik heb echt een ge-wel-dige site ontdekt. Na heel lang zoeken kwam ik op een site terecht waar je met meiden van 12-20 jaar kan chatten over hoe je het beste kan afvallen. Ik heb gelijk een account gemaakt. Als eerst moet je wat gegevens invullen. Naam: Emma de Veer. Leeftijd: 13 jaar. Gewicht... Zou ik eerlijk zijn en gewoon het absurd hoge getal invullen? Word ik dan wel goedgekeurd voor deze site? Vast niet, het is tenslotte een site die je helpt af te vallen.
Gewicht: 61 kilo. Nu alleen nog mijn doel invullen. Even denken... Mijn doel is natuurlijk afvallen, maar hoeveel? Snel typ ik 45 in. Ik klik op 'aanmelden' en ik ben ingelogd. Dat ging makkelijk. Hopelijk verdwijnen de kilo's net zo snel. Ik besluit dat het nu hoogste tijd is om te gaan slapen. Ik trek mijn pyjama aan en duik mijn bed in.

Ik ben in een donkere ruimte met allemaal spinnenrag aan het plafond. Zachtjes hoor ik wat gekraak. Het geluid wordt steeds harder waardoor ik echt in paniek begin te raken. Snel probeer ik weg te rennen, maar het lukt niet. Ineens pakken grote stevige handen mij beet. "Help, help!" Roep ik hard. Ik wordt neergezet in een grote ruimte met alleen maar spiegels aan de zijkant. Waar ik ook kijk ik zie mezelf. De stem roept luid: "Je kan niet vluchten uit deze ruimte. Kijk naar jezelf! Vraag jezelf af waar al die vetrollen vandaan komen. Niemand wil je meer, omdat je zo dik bent. Iedereen, maar dan ook iedereen, inclusief je moeder, kotst je uit. Ik kijk omhoog en probeer te zien wie er tegen mij praat. Die stem klinkt me bekent in de oren Zachtjes vraag ik: "W-wie b-b-bent u? Ik hoor hem grinniken en ineens weet ik het. Het is mijn vader. Hoe heb ik hem ooit zo ongelukkig kunnen maken?
Badend in het zweet wordt ik wakker, jeetje wat een droom.

Sorry voor dit korte hoofdstuk! Geef in de comments aan wat je van het boek vindt en als je nog tips hebt wil ik die graag weten:)

Too fat for youWhere stories live. Discover now