48 - A doua luna.

6.2K 421 42
                                    

Dupa ce mananc micul dejun, imi iau laptopul in brate ca de obicei, stand in pat si luandu-mi doza zilnica de internet. Uitandu-ma pe diferite retele sociale, la un moment dat o stire imi sare in ochi: "Nu o sa-ti vina sa crezi ce a spus iubita lui Harry Styles despre acesta!". Curioasa, apas pe link-ul de mai jos asteptand ca pagina sa se incarce. Curand, apar cateva poze cu mine si recunosc imediat momentul: plecarea de la aeroport impreuna cu Gerard. Citesc rapid randurile: "aceasta il acuza pe faimosul cantaret ca nu ar lasa-o sa isi petreaca timpul impreuna cu familia si prietenii ei. Este el prea sufocant cu Ariana? Este acesta inceputul sfarsitului? Tanara a fost vazuta recent parasind apartamentul pe care il impartea cu iubitul... sau fostul, cu bagajele in mana."
Raman pentru cateva secunde cu gura deschisa, dar apoi incep sa rad singura in fata monitorului. Cum sa nu iubesti presa de scandal?
Si acum imi dau seama de ce Crina nu ma lasa niciodata sa vorbesc cu presa. Imi suna telefonul, si tresar putin la auzirea rington-ului galagios.
-Hei, mami! raspund rapid cu vocea de ingeras pe care o practic de cand aveam cinci ani.
-Buna, scumpo. Invitatia de la sfarsitul lunii este inca valabila, da? rade usor.
-O sa veniti? spun entuziasmata.
-Bineinteles ca o sa venim.
Continui conversatia foarte bucuroasa. Vor petrece ultima saptamana a lunii impreuna cu mine, si le voi putea arata imprejurimile, avand de vedere ca ei stau intr-un cartier mai mic de langa oras.

Dupa ce termin de discutat cu ea, ma schimb in hainele de jogging, imi prind parul intr-o coada stransa la spate, si ies pe usa pentru traseul meu obisnuit, parcurs cu castile in urechi, fortandu-ma sa nu mai gandesc si sa nu ma mai ingrijorez pentru ceva timp. Cativa nori acopera cerul, insa nu imi fac griji. Incep sa alerg, dand ocolul padurii artificiale si fredonand usor cantecele mele preferate. Cand observ ca incepe sa picure, ma opresc pentru a-mi recapata respiratia. Ei bine, la naiba. In mod normal as lua un taxi, insa astazi este ziua mea ghinionista, avand in vedere ca nu am niciun ban la mine. Ma sterg cu dosul mainii pe frunte, uitandu-ma in jur la oamenii alarmati, ce isi scot umbrelele si incep sa alerge pe strazi. Trag adanc aer in piept, iar mirosul specific ploii ma face sa zambesc putin. Atunci cand ma hotarasc sa o iau din loc si sa ma bucur de mica mea plimbare spontana pana acasa, un claxon de masina ma face sa tresar si sa imi intorc capul spre sosea. Il vad imediat pe Jai la volanul masinii lui luxoase, asa ca imi scot castile din urechi, apropiindu-ma de bordura trotuarului.

Cu geamul deschis, spune catre mine:
-Urca, cu o mana pe volan si cealalta intinsa spre usa pentru a deschide-o.
-Oh, chiar nu e nevoie, incerc eu sa il evit. Pot merge pana acasa. Si asa nu mi-am terminat traseul, ii zambesc inapoi, gesticuland cu mana directia spre casa.
-Nu o sa te las in ploaie, asa ca haide.
Ma uit in stanga si in dreapta, inca gandindu-ma ce sa fac. "La naiba", injur in gand apoi ma dau jos de pe trotuar pentru a urca in Volvo-ul lui negru. Imi pun centura dupa ce inchid usa, iar masina incepe sa mearga, insa ne oprim imediat la semafor.
-Tocmai ce am dus-o pe Brianna la aeroport, incepe el conversatia.
-V-ati...
-Oh, nu, nu, nu! spune, incepand sa rada. Este ziua surorii ei in curand, asa ca a trebuit sa plece inapoi in Georgia.
Imi intorc capul apre parbriz, linistita. Atunci cand incepe o melodie enervanta la radio, ma grabesc sa schimb, iar dupa cateva clipe realizez ca asta nu e masina lui Harold.
-Rahat, scuze, spun, si imi intind iarasi mana spre butoane pentru a schimba inapoi la postul anterior.
El ma opreste.
-Stai linistita, poti schimba pe orice.
Cuvintele lui ma duc iarasi cu gandul spre Harry si pe certurile noastre in legatura cu muzica si posturile. La dracu, imi e asa dor de el. Siii, iarasi abia astept sa treaca ziua pentru a vorbi cu el la telefon. Chestia cu telefonul a devenit mai dificila din cauza fusului orar si mereu il prind somnoros si epuizat.

Curand, ajungem in fata blocului nostru. Parcheaza masina, apoi ne dam pe rand jos din ea. Ugh, decat sa stau cu el in lift, mai bine as lua-o pe scari. Asta daca nu as fi atat de lenesa...
Picaturile au devenit din ce in ce mai agresive, iar ploaia inocenta s-a transformat intr-un adevarat potop. Fugim spre intrare, si impingem usa rapid.
-Phew, face el cand intram in cladire, scuturandu-si parul ca un caine. Huh, acum inteleg de ce il facea Harry javra, hmm...
Apasa butonul ascenaorului, si asteptam amandoi intr-o liniste ciudata ca usile sa se deschida, iar atunci cand o fac, pasim simultan. Dupa ce apasa pe butonul etajului nostru, se intoarce catre mine.
-Hei, mai tarziu poti trece pe la mine daca nu vrei sa stai singura toata ziua. Putem privi un film si sa mancam ceva, avand in vedere ca Bri este plecata. Ma simt incomplet fara ea, si am putea sta amandoi.
Imi intorc capul zambind spre el.
-Suna bine. Aduc eu popcorn.
-Conteaza pe mine cu pizza si sucul! zice inainte sa iesim din lift.
Mergem apre usile noastre, apoi ne facem cu mana inainte sa intram in apartamente.

The Beard // H.SUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum